Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Bryce Canyon National ParkPortlandNiagara FallsAlcatraz gevangenisUitzicht IdahoMount RushmoreFreedom TrailGlacier Bay National ParkBadlands National ParkCrater Lake National ParkMonument ValleyWaterval Yosemite National ParkSeattleLincoln MemorialMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCentral ParkStrand FloridaSt PaulCadillac RanchCountry Music Hall of FameLas VegasDurango

14-daagse treinreis Crossing USA

Absoluut een van de mooiste treinreizen door Amerika. Je leert het land en zijn bevolking in vele facetten kennen. De reis voert je door het land van de Amish gemeenschap, door uitgestrekte landbouwgebieden van het middenwesten, langs machtige rivieren, waaronder de Colorado River, door diepe canyons en - absoluut hoogtepunt - de  indrukwekkende Rocky Mountains.

Dag 01
Aankomst New York
Na aankomst in New York ga je op eigen gelegenheid naar je accommodatie waar je de komende drie nachten verblijft. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 02, 03
New York
Twee volle dagen ter vrije besteding in 'The Big Apple'. Gezien de enorme grootte van New York raden wij je aan vooraf een goede planning te maken wat je op welke dag wilt gaan doen. In het zuidelijke gedeelte van Manhattan is natuurlijk een bezoek aan het vrijheidsbeeld een 'must' en daarbij kan je ook Ellis Island bezoeken. In de nabijheid vind je het World Trade Center Site met het National September 11 Memorial of maak een wandel- of fietstocht over de Brooklyn Bridge. Vooral in de zomermaanden is een bezoek aan de High Line, een oude spoorlijn, een leuke mogelijkheid om te genieten van de in bloei staande planten. In het noordelijke gedeelte heb je natuurlijk Central Park waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Voor een prachtig uitzicht over Manhattan kan je naar het Empire State Building of de Top of the Rocks gaan. Aanrader is om beide te bezoeken waarvan een bij daglicht en de ander in het donker. Ook sportliefhebbers komen hier aan hun trekken met diverse teams in de hoogste Amerikaanse sportdivisies. Te voet is de stad het beste te verkennen maar voor grotere afstanden is de metro een prima alternatief.

Dag 04
New York - Chicago
Rond het middaguur ga je op eigen gelegenheid naar het treinstation vanwaar je per trein naar Chicago gaat. Wij hebben een privé slaapcabine voor je gereserveerd om morgen uitgerust in Chicago te arriveren.

Dag 05, 06
Chicago
In de vroege ochtend van dag 5 arriveer je in Chicago en ga je op eigen gelegenheid naar je accommodatie waar je twee nachten doorbrengt. Laat je verbazen door de wereldberoemde architectuur en historie van Amerika's op twee na grootste stad. Koop een Citypass voor toegang tot de mooiste attracties van de stad zoals o.a. Sears Tower, het Art Institute, Shedd Aquarium en Adler Planetarium & Astronomy Museum. Of ga aan boord van een toerbus en bezoek wijken als Chinatown, Greektown en Little Italy. Sportfans kopen natuurlijk een kaartje voor beroemde teams als Chicago Bears (American Football), Blackhawks (ijshockey) of Bulls (basketbal).

Dag 07
Chicago - Denver
's Ochtends heb je nog de tijd voor de laatste inkopen. Vervolgens keer je terug naar het treinstation vanwaar je per trein doorreist naar Denver. Omdat ook dit een nachtverbinding is verblijf je hier in een privé slaapcabine.

Dag 08, 09
Denver
Na aankomst in Denver ga je op eigen gelegenheid naar je hotel waar je twee nachten verblijft. Verken Denver per fiets, bezoek het Art Museum, de Cherry Creek Mall of breng de dag door in het hart van de stad bij 16th Street Mall.

Dag 10, 11
Denver - San Francisco
Er staat je een 2-daagse treinreis voor de boeg. In de ochtend van dag 10 keer je op eigen gelegenheid terug naar het station vanwaar de trein vertrekt door het indrukwekkende Rocky Mountain gebergte. Zo gaat de trein onder andere door de op 4000 meter hoogte gelegen Moffat tunnel en langs de oevers van de machtige Colorado River. Op dag 11 passeer je het Sierra Nevada gebergte voor je aan het einde van de middag arriveert in San Jose. Op eigen gelegenheid reis je door naar je hotel in San Francisco waar je de komende drie nachten verblijft.

Dag 12, 13
San Francisco
Twee dagen ter vrije besteding in San Francisco. Wandel langs Fishermans Wharf of maak een fietstocht over de Golden Gate Bridge, neem de veerboot naar Alcatraz en bezoek de beruchte gevangenis of maak een ritje per kabeltram naar Lombard Street, een bochtige straat met acht haarspeldbochten. Sportliefhebbers komen aan hun trekken in het AT&T Park. Ook leuk zijn de zogenaamde 'Painted Ladies', een verzameling kleurrijke in Victoriaanse en Edwardiaanse stijl gebouwde huizen uit de jaren 1850 - 1915.

Dag 14
Vertrek San Francisco
Het einde van deze reis is alweer aangebroken en dus is het tijd om dit schitterende land te verlaten. In de loop van de dag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven of het treinstation voor doorreis naar je volgende bestemming of terugreis naar Amsterdam.

Indicatieprijs Crossing USA 2020
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Crossing USA1-pers.kamer2-pers.kamer3-pers.kamer4-pers.kamer
Standaard accommodatie2.5361.5671.5671.277

Inbegrepen:
- overnachtingen .o.b.v. logies
- treinreis New York - Chicago - Denver - San Francisco met Amtrak in de 2e klasse
- privé slaapcabine en maaltijden op de route Chicago - Denver - San Francisco

Niet inbegrepen:
- internationale vluchten
- overige, niet genoemde maaltijden
- reis- en annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.
Klik hier voor het aanvragen van een offerte of neem telefonisch contact op via 085-6255920.

Kaart Crossing USAAmtrakCentral Park New YorkChicagoDenverSan Francisco