Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Mount RushmoreFreedom TrailMonument ValleyLas VegasMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkPortlandDurangoAlcatraz gevangenisCountry Music Hall of FameCentral ParkNiagara FallsCrater Lake National ParkCadillac RanchBryce Canyon National ParkBadlands National ParkSt PaulLincoln MemorialGlacier Bay National ParkUitzicht IdahoWaterval Yosemite National ParkStrand FloridaSeattle

15-daagse autoreis Het mooie westen

Een mooie kennismaking met het zuidwesten van Amerika. Je bezoekt het zuiden van de staat Arizona met Phoenix, Montezuma's Castle, het mooi gelegen kunstenaarsstadje Sedona en de prachtige Oak Creek Canyon en ziet hoogtepunten als de Grand Canyon en Death Valley. Ook Yosemite Nation Park met de prachtige watervallen en rotsformaties staan op het programma. Vervolgens naar San Francisco, één van Amerika's meest gezellige steden. Leuke plaatsjes als Castroville, Monterey, Carmel en Santa Barbara liggen op de route als je de ruige kustlijn langs Highway 1 terug naar Los Angeles volgt.

Dag 01
Aankomst Los Angeles
Vandaag begin je aan de reis naar de Verenigde Staten. Na aankomst in Los Angeles haal je de gereserveerde huurauto op en rij je naar je accommodatie waar je de komende twee nachten verblijft. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 02
Los Angeles
Vandaag is er voldoende te beleven. Breng een bezoek aan Hollywood Boulevard met het Mans Chinese Theater en de sterren van de vele beroemdheden, winkel op het decadente Rodeo Drive of bezoek het strand van Venice Beach of Santa Monica. Ook een bezoek aan Disneyland Resort mag eigenlijk niet ontbreken, leuk voor jong en oud.

Dag 03
Los Angeles - Palm Springs (ca. 175 km)
De ochtend kan je nog prima in Los Angeles doorbrengen want de rit naar Palm Springs duurt maar ongeveer 2 uur. In Palm Springs kan je wandelen, golfen of een bezoek aan een van de vele spa's brengen.

Dag 04
Palm Springs - Phoenix (ca. 430 km)
Bezoek in de ochtend het Joshua Tree National Park, waar je de 'Joshua Tree', een soort Yucca cactus, kunt bekijken, voordat je doorrijdt naar 'The Valley of the Sun', Phoenix. 's Avonds kan je nog een tochtje door de woestijn maken.

Dag 05
Phoenix - Tusayan (ca. 360 km)
Bezoek Montezuma's Castle, bekend om zijn goed bewaard gebleven rotswoningen van indianen. Rij vervolgens via het prachtig gelegen kunstenaarsstadje Sedona en de mooie Oak Creek Canyon naar Tusayan, de toegangspoort tot de Grand Canyon.

Dag 06
Grand Canyon
Een hele dag om deze enorme kloof te verkennen. Zie de enorme diepte van de Grand Canyon voor het eerst bij Desert View en maak een wandeling langs de South Rim. Een eventuele helikoptervlucht geeft je een geweldig uitzicht over dit immense gebied. 's Avonds kan je genieten van een prachtige zonsondergang.

Dag 07
Tusayan - Las Vegas (ca. 430 km)
Via de Hoover Dam bereik je Las Vegas, de 'Entertainment Capital of the World'. Bezoek vanavond een wervelende show of waag een gokje in een val de vele casino's.

Dag 08
Las Vegas - Death Valley (ca. 200 km)
Een korte rit brengt je terug in Californië en je rijdt opnieuwdoor de uitgestrekte Mojave woestijn. Geniet van een prachtig uitzicht over de immense vallei bij Dante's View en Zabriskie Point. Rij vervolgens via Badwater, het laagste punt van de Verenigde Staten, naar je accommodatie.

Dag 09
Death Valley - Yosemite National Park (ca. 460 / 670 km)
Langs de Sierra Nevada over de Tioga Pass rij je naar het Yosemite National Park. Onderweg moet je zeker stoppen voor een wandeling bij June Lake, Mono Lake en het spookstadje Bodie, wat vroeger een goudzoekerstadje was. In het Yosemite National Park bevindt zich alles wat je zoekt: prachtige natuur, adembenemende vergezichten en wild leven.

N.B. Indien de Tioga Pass gesloten is, normaal gesproken vanaf half/eind oktober tot half/eind mei, moet je omrijden via Bakersfield en Fresno.

Dag 10
Yosemite National Park
Een hele dag om te genieten van de prachtige omgeving. Wandel langs de imposante rotsformaties, heldere watervallen en door de mooie dennebossen.

Dag 11
Yosemite National Park - San Francisco (ca. 320 km)
De ochted kan je nog in het park doorbrengen. In de middag rij je naar San Francisco. Rij bij aankomst over Union Square, langs het Presidio,langs het Golden Gate Park en Fishermans Wharf.

Dag 12
San Francisco
Een volle dag ter vrije besteding. Wandel langs Fishermans Wharf of maak een fietstocht over de Golden Gate Bridge, neem de veerboot naar Alcatraz en bezoek de beruchte gevangenis of maak een ritje per kabeltram naar Lombard Street, een bochtige straat met acht haarspeldbochten. Sportliefhebbers komen aan hun trekken in het AT&T Park. Ook leuk zijn de zogenaamde 'Painted Ladies', een verzameling kleurrijke in Victoriaanse en Edwardiaanse stijl gebouwde huizen uit de jaren 1850 - 1915.

Dag 13
San Francisco - Monterey (ca. 190 km)
Je verlaat San Francisco in zuidelijke richting naar Monterey. Al rijdend over Highway 1 geniet je van mooie uitzichten over de oceaan. Onderweg kom je langs Castroville, de geboorteplaats van Marylin Monroe. Bezoek in Castroville de door James Steinbeck beroemd geworden Cannery Row, het lieflijk dorpje Carmel en geniet van adembenemende uitzichten op de 17-Mile Drive.

Dag 14
Monterey - Los Angeles (ca. 520 km)
Een lange dag vandaag dus ga vroeg op pad. Je rijdt verder over Highway 1, die je grotendeels vlak langs de Stille Oceaan voert. Onderweg kan je een stop maken bij Hearst Castle, een historisch landgoed, ontworpen en bewoond door krantenmagnaat William Randolph Hearst, en in bekende badplaatsen als Santa Maria en Santa Barbara voor je in Los Angeles arriveert.

Dag 15
Vertrek Los Angeles
Het einde van deze reis is helaas alweer aangebroken en dus is het tijd om dit schitterende land te verlaten. In de loop van de dag rij je naar de luchthaven waar je de huurauto inlevert.

Indicatieprijs Het mooie westen 2020
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Het mooie westen1-pers.kamer2-pers.kamer3-pers.kamer4-pers.kamer
Standaard accommodatie2.9361.4721.2481.048

Inbegrepen:
- overnachtingen o.b.v. ontbijt
- 14 x 24 uur autohuur inclusief GOLD verzekering
- Nederlandstalige routebeschrijving

Niet inbegrepen:
- vluchten
- maaltijden
- reis- en annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- benzine, tol en ferrygelden
- kosten ESTA aanvraag
- gps

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.
Klik hier voor het aanvragen van een offerte of neem telefonisch contact op via 085-6255920.

Kaart Het mooie westenYosemite National ParkLas VegasGrand CanyonOak Creek CanyonDeath Valley National ParkSan Francisco