Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Monument ValleyLincoln MemorialDurangoCrater Lake National ParkAlcatraz gevangenisCadillac RanchLas VegasStrand FloridaUitzicht IdahoMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkGlacier Bay National ParkBadlands National ParkSeattlePortlandMount RushmoreNiagara FallsCountry Music Hall of FameSt PaulFreedom TrailWaterval Yosemite National ParkBryce Canyon National ParkCentral Park

9-daagse autoreis Koloniaal Amerika

Een rustige reis door het koloniale Amerika in de Capital Region. Je maakt kennis met de geschiedenis van het gebied, dat de geboortegrond was van de huidige Verenigde Staten. Verken de oude en nieuwe hoofdsteden, Washington D.C., Richmond en Williamsburg, bezoek het Manassas National Battlefield, Yorktown Battlefield en de mooie plantagehuizen van George Washington en Thomas Jefferson. De Capital Region heeft vele mooie natuurgebieden, zoals de Shenandoah Valley en de Blue Ridge Mountains en langgerekte stranden in de staat Maryland. Het koloniale Amerika, een 9-daagse autoreis door een gebied waar Geschiedenis werd en wordt geschreven, met een hoofdletter G.

Dag 01
Aankomst Washington D.C.
Vandaag begin je aan de reis naar de Verenigde Staten. Na aankomst in Washington D.C. ga je op eigen gelegenheid naar je accommodatie waar je de komende twee nachten doorbrengt. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 02
Washington D.C.
Een volle dag ter vrije besteding in Washington D.C. In de National Mall (The Mall) zal je waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengen. Hier vind je onder andere het Capitool, Washington Monument en diverse musea van het Smithsonian (waarvan er enkele gratis te bezoeken zijn). Aangrenzend liggen het Witte Huis en Lincoln Memorial, allemaal op loopafstand van elkaar. Met de metro kan je eenvoudig een bezoekje brengen aan de begraafplaats Arlington, waar het graf van de Kennedy's word gemarkeerd door de eeuwige vlam, en het Pentagon met het 9/11 Memorial. Verder vind je in Washington D.C. het F.B.I. gebouw en is het 's avonds erg gezellig in de leuke (studenten)wijk Georgetown met veel restaurants en bars. Sportliefhebbers kunnen zich vermaken in het Verizon Center (Washington Wizards - basketbal, Washington Capitals - ijshockey), FedExField (Washington Redskins - American Football), RFK Stadium (D.C. United - voetbal) en Nationals Park (Washington Nationals - honkbal).

Dag 03
Washington D.C. Shenandoah National Park (ca. 290 km)
In de ochtend haal de gereserveerde huurauto op en verlaat je Washington D.C. via het zuiden. Even buiten de stad vind je George Washington's Mount Vernon waar bij 45 jaar van zijn leven doorbracht. Na het Witte Huis is dit de meest bezochte attractie van de Verenigde Staten. Bezoek hierna het Manassas National Battlefield Park, waar tijdens de Burgeroorlog twee belangrijke veldslagen zijn geleverd. Oostwaarts rijdend kan je de Lurray Caverns bezoeken, één van de mooiste grotcomplexen ter wereld. Daarna rij je het Shenandoah National Park binnen. De Appalachian Mountains torenen hier hoog uit boven de vruchtbare Shenandoah Valley. Je volgt Skyline Drive, die 160 kilometer lang door de bergen voert. Het uitzicht is werkelijk overweldigend.

Dag 04
Shenandoah National Park - Richmond (ca. 180 km)
Geniet van de wonderen der natuur tijdens iedere kilometer die je over Skyline Drive rijdt. Je ziet de toppen van de Blue Ridge Mountains, die in de zomer een duidelijke blauwe tint hebben. Hierna vervolg je de reis naar Charlottesville en bezoek je Monticello, het levenswerk van Thomas Jefferson. Meer dan 40 jaar heeft de bouw en verbouwing van het landhuis geduurd, voordat het geheel naar zijn wens was. Het landgoed is nu ten dele opengesteld voor publiek en tijdens een 30 minuten durende rondleiding kan je kennismaken met de strakke routine van de derde president van de Verenigde Staten en zijn vele eigenzinnige uitvindingen en ontwerpen. Even verderop ligt Richmond, de zuiderlijke hoofdstad tijdens de Burgeroorlog, die op unieke wijze de rijke historie en de huidige rol als economisch centrum weet te combineren. In het centrum ligt, statig boven de stad verheven, het Virginia State Capitol, naar een ontwerp van Thomas Jefferson. Aan de voet van Capitol Hill zoemt het zakencentrum overdag van bedrijvigheid. De Shockoe Slip Riverfront met de oude kasseienstraatjes is nu een trendy wijk met hippe restaurants en winkels.

Dag 05
Richmond - Williamsburg (ca. 85 km)
Je rijdt terug over een mooie weg langs de plantages van James River naar Williamsburg, waar de klok 200 jaar is teruggezet. Bezoek het koloniale Williamsburg. Historische gebouwen en personages nemen je hier mee terug naar een tijd waarin de ideeën over democratie werden geformuleerd, die decennia later de basis vormde voor de Onafhankelijkheidsverklaring.

Dag 06
Williamsburg - Virginia Beach (ca. 95 km)
Vlakbij vind je Yorktown Battlefield. Hier behaalde Washington een beslissende overwinning op de Engelse troepen van generaal Cornwall. De droom van de vele kolonisten over een eigen Amerikaanse staat werd werkelijkheid. Via de belangrijke havenstad Norfolk rij je naar Virginia Beach waar je kan genieten van kilometerslange stranden en een drie kilometer langs boardwalk.

Dag 07
Virginia Beach - Salisbury (ca. 210 km)
Rij noordwaarts over de spectaculaire Chesapeake Bay Bridge Tunnel naar de rustige Eastern Shore met kilometerslange stranden. Je zal hier kennismaken met een zeer gastvrije bevolking. Je rijdt Maryland binnen via Salisbury.

Dag 08
Salisbury - Baltimore (ca. 190 km)
Via Cambridge naar het trendy Easton, de oude koloniale hoofdstad van Maryland. Breng vooral een bezoek aan St. Michael's dat wordt beschouwd als het voorbeeld van een typisch stadje aan de Eastern Shore. In Annapolis kan je, omringd door vlaggen, oude werktuigen en foto's van presidenten, een hapje eten in de Middletown Tavern & Oyster Bar. De taverne maakt er geen geheim van dat George Washington, Thomas Jefferson en Benjamin Franklin tot de regelmatige bezoekers behoorden. Annapolis zelf is een gezellige plaats, prachtig gelegen aan de Chesapeake Bay, een geliefd terrein voor zeilers. Hier is ook de beroemde US Naval Academy gevestigd. De strakke discipline van deze nationale trots staat in sterk contrast met de ontspannen sfeer in deze 'Sailing Capital of the USA'. Aan dezelfde Chesapeake Bay ligt Baltimore, de grootste stad van de 'Capitol Region'. Baltimore dankt veel aan haar karakter aan de geografische positie. Het is een belangrijke havenplaats en biedt vele toeristische attracties. In het National Aquarium kom je oog in oog te staan met vele kleurrijke vissen en in de nieuwste attractie Passport, Voyages of Discovery word je per onderzeeër meegenomen op reis door de wereldzeeën. Zeer indrukwekkend is de aanblik van de U.S.S. Constellation, het enig overgebleven zeilschip uit de tijd van de Burgeroorlog dat je tijdens een bezoek aan het Maritime Museum uitgebreid kunt aanschouwen.

Dag 09
Vertrek Baltimore
Het einde van deze reis is helaas alweer aangebroken en dus is het tijd om dit schitterende land te verlaten. Een korte rit brengt je terug in Washington D.C. Je rijdt naar de luchthaven waar je de huurauto inlevert.

Indicatieprijs Koloniaal Amerika 2020
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Koloniaal Amerika1-pers.kamer2-pers.kamer3-pers.kamer4-pers.kamer
Standaard accommodatie1.329667525401

Inbegrepen:
- overnachtingen o.b.v. logies
- 7 x 24 uur autohuur inclusief GOLD verzekering
- Nederlandstalige routebeschrijving

Niet inbegrepen:
- vluchten
- maaltijden
- reis- en annuleringsverzekering
- benzine, tol en ferrygelden
- kosten ESTA aanvraag
- gps

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.
Klik hier voor het aanvragen van een offerte of neem telefonisch contact op via 085-6255920.

Kaart Koloniaal AmerikaWitte HuisWashington MonumentShenandoah National ParkYorktown BattlefieldBaltimore