Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Freedom TrailCountry Music Hall of FameSeattleSt PaulStrand FloridaPortlandMonument ValleyLincoln MemorialCentral ParkGlacier Bay National ParkWaterval Yosemite National ParkCadillac RanchDurangoAlcatraz gevangenisLas VegasNiagara FallsMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkBadlands National ParkCrater Lake National ParkUitzicht IdahoBryce Canyon National ParkMount Rushmore

12-daagse autoreis Mississippi Blues

Start in Memphis, home of the blues, maar niet minder van Elvis, de King of Rock 'n Roll. Volg de backroads van Louisiana. Indrukwekkende plantages met enorme plantagehuizen, de beroemde mansions. De pittoreske natuur met de oude bomen en uitgestrekte moerassen maar ook met de liefelijke tuinen met de vele magnolia's, camelia's en azalea's. De oude steden van het diepe zuiden, de steeds weer terugkerende Ol'Man River Mississippi. Onderbroken door de stad der steden, New Orleans. Een derde muziekhoofdstad ontbreekt natuurlijk niet: Nashville, de zetel van de Country Music.

Dag 01
Aankomst Memphis
Vandaag begin je aan de reis naar de Verenigde Staten. Na aankomst in Memphis ga je op eigen gelegenheid naar je accommodatie waar je de komende twee nachten doorbrengt. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 02
Memphis
Een volle dag ter vrije besteding in Memphis, het thuis van de blues. Memphis combineert de charme van het oude zuiden met het opwindende tempo van de grote stad. Verken de beroemde Beale Street en Sun Studio, geniet van het uitzicht over de Mississippi of bezoek Elvis Presley's paleis Graceland.

Dag 03
Memphis - Vicksburg (ca. 400 km)
Breng 's ochtends nog een bezoek aan Mud Island River Park voordat je de gereserveerde huurauto ophaalt en naar Vicksburg rijdt. Interessant is het National Military Park waar forten, loopgraven en artillerieopstellingen een goede indruk geven van het beleg van Vicksburg.

Dag 04
Vicksburg - Natchez (ca. 115 km)
Rij via de noordelijke Natchez Trace Parkway naar Natchez. In de omgeving kan je genieten van de vele plantagehuizen.

Dag 05
Natchez - Lafayette (ca. 235 km)
Je bereikt Lafayette, het hart van het Cajun gebied. Deze Frans - Canadezen zijn bekend om hun 'joi de vivre'. Bij aankomst kan je een wandeling maken of een bezoek brengen aan Acadian Village, een verzameling authentieke huizen en kerken, met uitzicht over de Bayou.

Dag 06
Lafayette - New Orleans (ca. 245 km)
Een korte rit brengt je in New Iberia waar de originele Tabascosaus fabriek staat. Dwars door de moerassen van het Afchafalaya Basin rij je naar New Orleans. Onderweg passeer je Houma waar een boottocht (facultatief) je oog in oog brengt met krokodillen. Je volgt deze pittoreske weg met vele plantages en arriveert in New Orleans, een van de meest exotische steden ter wereld. Ontdek vanavond de unieke atmosfeer van de Cajun keuken en de geluiden van blues en jazz.

Dag 07
New Orleans
Maak een wandeling door de Vieux Carre, beter bekend als het French Quarter, met de nauwe straatjes, mooie oude gebouwen en prachtige binnenplaatsen. Bezoek de vele antiekwinkeltjes in Royal Street, de aantrekkelijke restaurants in Bourbon Street of maak een excursie door de uitgestrekte moerasvelden.

Dag 08
New Orleans - Tuscaloosa (ca. 470 km)
Vanochtend rij je langs de Mississippi en de katoenplantages van Alabama. Eindbestemming vandaag is Tuscaloosa, de 'Black Warrior' stad, gesticht door de Creek indianen. In de wijk Druid City staan veel prachtige vooroorlogse huizen.

Dag 09
Tuscaloosa - Nashville (ca. 400 km)
Breng een bezoek aan Birmingham met het Vulcan beedl op de Red Mountain voor je doorrijdt naar Nashville, Music City USA, en wereldberoemd als de hoofdstad van de Country Music. Twee nachten breng je door in Nashville.

Dag 10
Nashville
Een hele dag om Nashville op eigen gelegenheid te verkennen. Bezoek de Country Music Hall of Fame, de Grand Ole Opry, het Gaylord Hotel en de wereldberoemde Printer's Alley.

Dag 11
Nashville - Memphis (ca. 340 km)
Verruil de hoofdstad van de Country muziek voor een hernieuwde kennismaking met de blues in Memphis. Ontdek nog wat laatste plekjes en geniet van een laatste 'bluesnight'.

Dag 12
Vertrek Memphis
Het einde van deze reis is helaas alweer aangebroken en dus is het tijd om dit schitterende land te verlaten. In de loop van de dag rij je naar de luchthaven waar je de huurauto inlevert.

Indicatieprijs Mississippi Blues 2020
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Mississippi Blues1-pers.kamer2-pers.kamer3-pers.kamer4-pers.kamer
Standaard accommodatie2.2791.141922702

Inbegrepen:
- overnachtingen o.b.v. ontbijt
- 9 x 24 uur autohuur inclusief GOLD verzekeringen
- Nederlandstalige routebeschrijving

Niet inbegrepen:
- vluchten
- maaltijden
- reis- en annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- benzine, tol en ferrygelden
- kosten ESTA aanvraag
- gps

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.
Klik hier voor het aanvragen van een offerte of neem telefonisch contact op via 085-6255920.

Kaart Mississippi BluesB.B. King's Blues Club MemphisVicksburg National Military ParkNew OrleansGrand Ole Opry Nashville