Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Las VegasCountry Music Hall of FamePortlandCentral ParkCrater Lake National ParkStrand FloridaLincoln MemorialMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkFreedom TrailWaterval Yosemite National ParkAlcatraz gevangenisCadillac RanchGlacier Bay National ParkNiagara FallsUitzicht IdahoDurangoBryce Canyon National ParkMonument ValleySt PaulSeattleMount RushmoreBadlands National Park

18-daagse autoreis Noordwest Amerika

De afwisselende stad Seattle is het begin van je reis voor het noordwesten van Amerika. De eerste rit brengt je richting de prachtige natuur van het Olympic National Park. Vervolgens breng je een paar dagen door langs de kust met bezoekjes aan Astoria, Newport en Coosbay. Geniet van de prachtige uitzichten over de Stille Oceaan, vuurtorens, stranden en leuke steden. Hierna trek je het binnenland in waar het genieten is. Prachtige natuurgebieden met rivieren, meren en bossen door een prachtig berggebied. In een rustig tempo rij je terug naar Seattle.

Dag 01
Aankomst Seattle
Na aankomst in Seattle ga je op eigen gelegenheid naar je accommodatie waar je de komende twee nachten verblijft. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 02
Seattle
Een hele vrije dag in Seattle. Breng een bezoek aan de Space Needle, vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt, en het nabij gelegen EMP Museum en wandel over de Pike Place Market. Wij raden je aan om de dag te eindigen met een bezoek aan Kerry Park vanwaar je, in de ondergaande zon, een prachtig uitzicht op de skyline van Seattle hebt.

Dag 03
Seattle - Port Angeles (ca. 135 km)
In de loop van de ochtend haal je de gereserveerde huurauto op en ga je per ferry naar de overkant van de Puget Sound. Vanuit hier kan je de noordkant van het Olympic National Park ontdekken. Je vindt hier vele watervallen en regenwoud.

Dag 04
Port Angeles - Lake Quinault (ca. 200 km)
Rij naar de westkust en bezoek stranden als Rialto Beach, Second Beach en Ruby Beach voor je arriveert bij Lake Quinault, toeganspoort tot de westkant van het Olympic National Park.

Dag 05
Olympic National Park
Vandaag een volle dag om dit prachtige natuurgebied te verkennen. Naast de regenwouden kan je hier ook genieten van bergen, rivieren, meren en watervallen.

Dag 06
Lake Quinault - Astoria (ca. 195 km)
Je verlaat de staat Washington en rijdt zuidwaarts naar de staat Oregon. Astoria is de oudste Amerikaanse nederzetting ten westen van de Rocky Mountains en in Fort Clatsop National Memorial kan je de sporen hiervan nog terugvinden die dateren uit 1805 ten tijde van de Lewis & Clark Expeditie die in Astoria eindigde. Astoria heeft een leuk centrum met kleine straatjes vol met bars en winkeltjes.

Dag 07
Astoria - Newport (ca. 215 km)
Via de kustlijn en door de mooie natuur rij je richting Newport. In de omgeving waar je rijdt zijn vele films opgenomen. Een bezoek aan het Oregon Film Museum geeft je hiervan een goed overzicht. Een andere stop kan, nee moet, worden gemaakt bij de rotspartijen van Cannon Beach en Seal Rock State Park waar je zeehonden en zeeleeuwen kunt aantreffen en daarnaast geniet je van een prachtig uitzicht.

Dag 08
Newport
Een volle dag ter vrije besteding in Newport en omgeving. Breng een bezoek aan het Newport Coast Aquarium, met meer dan 500 zeedieren, en het Yaquina Head Lighthouse (met 28 meter de hoogste vuurtoren van Oregon). Hiernaast kan je in deze gezellige kustplaats je vermaken in vele bars en restaurants.

Dag 09
Newport - Coos Bay (ca. 160 km)
Je volgt de kustlijn verder naar het zuiden naar eindbestemming Coos Bay, ooit het thuisland van de Alsea indianen. Bezoek zeker Cape Perpetua, een 240 meter hoge punt vanwaar je een prachtig uitzicht over de kust hebt. Met een beetje geluk kan je hier ook walvissen spotten. Iets verderop vind je Heceta Head Lighthouse, 's werelds meest gefotografeerde vuurtoren.

Dag 10
Coos Bay - Grants Pass (ca. 221 km)
Je verlaat de kust en trekt het binnenland in. Rond het middaguur arriveer je in Grants Pass, mooi gelegen aan de Roque River. In de middag heb je een ruime keus in wat te gaan doen: wandele in de vele stadsparken of op G Street met de vele winkeltjes, barretjes en restaurants, raften op Roque River of een mooie tocht pet Jet-Boat door de canyon.

Dag 11
Grants Pass - Crater Lake National Park (ca. 135 km)
Na een stukje snelweg veranderd de omgeving al snel in een adembenemend natuurgebied met rivieren, meren en bossen. Onderweg passeer je Prospect Viewpoint. Er staan diverse picknicktafels opgesteld waar je bijvoorbeeld je meegebrachte lunch kunt nuttigen. Hierna rij je oostwaarts richting Crater Lake National Park.

Dag 12
Crater Lake National Park - Bend (ca. 145 km)
Rij door het Deschutes National Forest over Cascade Lakes Scenic Byway naar Bend. Deze route voert je door een prachtig berggebied en langs talloze mooie meren.

Dag 13
Bend
Maak een wandeling door het historische centrum met vele winkels en restaurants of het mooie Drake Park. Uitgaan kan in The Old Mill District, ooit het centrum van Bend's houtindustrie, waar tevens regelmatig live muziek gespeeld wordt.

Dag 14
Bend - Portland (ca. 260 km)
Door de bergen rij je richting Silverton waar je een 'Wild West gevoel' kan opdoen. Vervolgens door naar Silver State Park met de enorme watervallen. Door naar eindbestemming, van vandaag, Portland. Portland wordt ook wel de 'rozenstad' genoemd, en als je een bezoek brengt aan de International Rose Test Garden begrijp je waarom. Downtown Portland is een gezellig centrum met vele winkeltjes en in het Llyod District en het Pearl District kan je naar hartenlust winkelen.

Dag 15
Portland - Hood River (ca. 100 km)
De mooiste route op weg naar Hood River is via de Historic Columbia River Highway (US-30). Hierdoor kan je enkele mooie watervallen bezoeken, zoals de Horseshoe Falls en de Multnomah Falls die middels een brug van zeer dichtbij te benaderen is. Tevens is deze, met een verval van 200 meter, de grootste in deze regio. In de middag raden wij je aan een bezoek te brengen aan de historische Timberline Lodge op Mount Hood.

Dag 16
Hood River - Yakima (ca. 200 km)
Rij via de Mount Hood Scenic Byway in noordelijke richting naar Yakima. Onderweg kan je genieten van de prachtige natuur. De Yakima Valley staat bekend om de uitstekende wijnen.

Dag 17
Yakima - Seattle (ca. 230 km)
Rij het Mount Rainier National Park binnen. Mount Rainier is de hoogste vulkanische berg van het park met een hoogte van 4392 meter en de top is bedekt met een dikke laag sneeuw. Geniet van bossen, meren, watervallen, alpenweide en een grote variatie aan wilde dieren waaronder zwarte beren, elanden en vossen. Eindbestemming is Seattle, de plaats waar het een goede twee weken geleden allemaal begon.

Dag 18
Vertrek Seattle
Het einde van deze reis is helaas alweer aangebroken en dus is het tijd om dit schitterende land te verlaten. In de loop van de dag rij je terug naar de luchthaven waar je de huurauto inlevert.

Indicatieprijs Noordwest Amerika 2020
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Noordwest Amerika1-pers.kamer2-pers.kamer3-pers.kamer4-pers.kamer
Standaard accommodatie3.5551.7811.5091.198

Inbegrepen:
- overnachtingen o.b.v. logies
- 16 x 24 uur autohuur inclusief GOLD verzekering
- Nederlandstalige routebeschrijving

Niet inbegrepen:
- vluchten
- maaltijden
- reis- en annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- benzine, tol en ferrygelden
- kosten ESTA aanvraag
- gps

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.
Klik hier voor het aanvragen van een offerte of neem telefonisch contact op via 085-6255920.

Kaart Noordwest AmerikaSeattleEMP MuseumLake QuinaultOlympic National ParkYaquina Head LighthouseCrater Lake National ParkMount Rainier National Park