Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
St PaulWaterval Yosemite National ParkLas VegasBryce Canyon National ParkBadlands National ParkGlacier Bay National ParkDurangoCrater Lake National ParkMount RushmorePortlandSeattleLincoln MemorialMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkMonument ValleyCadillac RanchFreedom TrailStrand FloridaCountry Music Hall of FameNiagara FallsAlcatraz gevangenisUitzicht IdahoCentral Park

12-daagse autoreis Ontdekking van het noordoosten

Een korte introductie in het oosten van de Verenigde Staten. Het altijd interessante New York City gaat vooraf aan een reis door de geschiedenis van Amerika. Boston uit de tijd van de Vrijheidsstrijd en Gettysburg uit de Burgeroorlog. Prachtige natuur in het gebied van de Finger Lakes en Pennsylvania Dutch Country plus het donderende geweld van de Niagara Falls. De reis eindigt bij de imposante hoofdstad Washington D.C.

Dag 01
Aankomst New York
Na aankomst in New York ga je op eigen gelegenheid naar je accommodatie waar je de komende drie nachten verblijft. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 02, 03
New York
Twee volle dagen ter vrije besteding in 'The Big Apple'. Gezien de enorme grootte van New York raden wij je aan vooraf een goede planning te maken wat je op welke dag wilt gaan zien. In het zuidelijke gedeelte van Manhattan is natuurlijk een bezoek aan het Vrijheidsbeeld een 'must' en daarbij kan je ook Ellis Island bezoeken. In de nabijheid vind je het World Trade Center Site met het National September 11 Memorial of maak een wandel- of fietstocht over de Brooklyn Bridge. Vooral in de zomermaanden is een bezoek aan de High Line, een oude spoorlijn, een leuke mogelijkheid om te genieten van de in bloei staande planten. In het noordelijke gedeelte heb je natuurlijk Central Park waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Voor een prachtig uitzicht over Manhattan kan je naar het Empire State Building of de Top of the Rocks gaan. Aanrader is om beide  te bezoeken waarvan een bij daglicht en de andere in het donker. Ook sportliefhebbers komen hier aan hun trekken met diverse teams in de hoogste Amerikaanse sportdivisies. Te voet is deze stad het beste te verkennen maar voor de grotere afstanden is de metro een prima alternatief.

Dag 04
New York - Boston (ca. 350 km)
In de loop van de ochtend haal je de gereserveerde huurauto op en ga je op weg naar het noorden richting het historische New England. Rijdend langs de Long Island Sound bereik je Boston.

Dag 05
Boston
Een vrije dag in Boston om op ontdekking te gaan door de geschiedenis van Amerika. Loop door de tijd van de revolutie waarin de vrijheid van de Verenigde Staten zwaar bevochten is. Je kunt een wandeling maken langs de beroemde Freedom Trail.

Dag 06
Boston - Pittsfield (ca. 225 km)
Een relatief korte rit naar het pittoreske gebied The Birkshires, een gebied met rustieke dorpjes en een grote landelijke schoonheid.

Dag 07
Pittsfield - Corning (ca. 450 km)
Je steekt de Hudson River over en via de Catskill Mountains arriveer je in Corning waar glasblazerij de belangrijkste industrie is.

Dag 08
Corning - Niagara Falls (ca. 230 km)
Vertrek vandaag vroeg en rij door de staat New York door het mooie landschap met talrijke meren en meertjes, beter bekend als de Finger Lakes. Arriveer op tijd in Niagara Falls om de indrukwekkende watervallen te verkennen. Wandel langs de Table Rock, zie de donderende Horseshoe Falls en geniet van een facultatieve boottocht met de 'Maid of the Mist'. Voor een prachtig uitzicht kan je de Skylon Tower bezoeken.

Dag 09
Niagara Falls - Lancaster (ca. 550 km)
Je verlaat Niagara Falls en rijdt door het prachtige landschap van Pennsylvania met haar glooiende hellingen en pittoreske dorpjes naar het Pennsylvania Dutch Country. De tijd lijkt te hebben stilgestaan als je Lancaster bezoekt.

Dag 10
Lancaster - Washington D.C. (ca. 180 km)
Vanmorgen kan je de slagvelden bezoeke waar ooit de belangrijkste slag uit de Amerikaanse Burgeroorlog heeft plaatsgevonden. Na een bezoek aan het Visitor Center kan je een rit maken over het slagveld met de vele monumenten. Vanmiddag is het nog maar een korte rit naar de hoofdstad Washington D.C.

Dag 11
Washington D.C.
Een volle dag ter vrije besteding in Washington D.C. In de National Mall (The Mall) zal je waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengen. Hier vind je onder andere het Capitool, Washington Monument en diverse musea van het Smithsonian (waarvan er enkele gratis te bezoeken zijn). Aangrenzend liggen het Witte Huis en Lincoln Memorial, allemaal op loopafstand van elkaar. Met de metro kan je eenvoudig een bezoekje brengen aan de begraafplaats Arlington, waar het graf van de Kennedy's word gemarkeerd door de eeuwige vlam, en het Pentagon met het 9/11 Memorial. Verder vind je in Washington D.C. het F.B.I. gebouw en is het 's avonds erg gezellig in de leuke (studenten)wijk Georgetown met veel restaurants en bars. Sportliefhebbers kunnen zich vermaken in het Verizon Center (Washington Wizards - basketbal, Washington Capitals - ijshockey), FedExField (Washington Redskins - American Football), RFK Stadium (D.C. United - voetbal) en Nationals Park (Washington Nationals - honkbal).

Dag 12
Vertrek Washington D.C.
Het einde van deze reis is helaas alweer aangebroken en dus is het tijd om dit schitterende land te verlaten. In de loop van de dag lever je de huurauto in op de luchthaven.

Indicatieprijs Ontdekking van het noordoosten 2020
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Ontdekking van het noordoosten1-pers.kamer2-pers.kamer3-pers.kamer4-pers.kamer
Standaard accommodatie2.7951.3911.169928

Inbegrepen:
- overnachtingen o.b.v. logies
- 7 x 24 uur autohuur inclusief GOLD verzekering
- Nederlandstalige routebeschrijving

Niet inbegrepen:
- vluchten
- maaltijden
- reis- en annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- benzine, tol en ferrygelden
- kosten ESTA aanvraag
- achterlatingskosten huurauto, USD 99 + belastingen (ter plaatse te voldoen)
- gps

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.
Klik hier voor het aanvragen van een offerte of neem telefonisch contact op via 085-6255920.

Boston Freedom Trail