Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Uitzicht IdahoDurangoLincoln MemorialCadillac RanchGlacier Bay National ParkBadlands National ParkPortlandCountry Music Hall of FameMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCentral ParkFreedom TrailAlcatraz gevangenisMount RushmoreLas VegasSeattleStrand FloridaBryce Canyon National ParkSt PaulWaterval Yosemite National ParkCrater Lake National ParkMonument ValleyNiagara Falls

17-daagse autoreis Pacific coast

Een mooie reis door de natuur, langs de Pacific Coast. In 15 dagen rij je van San Francisco naar Seattle. Je rijdt door het minder bekende noorden van Californië en de staat Oregon. Je ziet hier prachtige natuurgebieden als Redwood, Oregon Dunes en het Crater Lake National Park. De route voert door een mooi kustlandschap en eindigt in de staat Washington, waar je het vulkaanlandschap van Mount Rainier Nation Park en het unieke Olympic National Park bezoekt.

Dag 01
Aankomst San Francisco
Na aankomst in San Francisco ga je op eigen gelegenheid naar je accommodatie waar je de komende drie nachten verblijft. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 02, 03
San Francisco
Twee dagen ter vrije besteding in San Francisco. Wandel langs Fishermans Wharf of maak een fietstocht over de Golden Gate Bridge, neem de veerboot naar Alcatraz en bezoek de beruchte gevangenis of maak een ritje per kabeltram naar Lombard Street, een bochtige straat met acht haarspeldbochten. Sportliefhebbers komen aan hun trekken in het AT&T Park. Ook leuk zijn de zogenaamde 'Painted Ladies', een verzameling kleurrijke in Victoriaanse en Edwardiaanse stijl gebouwde huizen uit de jaren 1850 - 1915.

Dag 04
San Francisco - Santa Rosa (ca. 90 km)
In de loop van de ochtend haal je de gereserveerde huurauto op en rij je in noordelijke richting over de Golden Gate Bridge richting Santa Rosa. Onderweg kan je het wijngebied van Napa en Sonoma Valley verkennen.

Dag 05
Santa Rosa - Mendocino (ca. 165 km)
Je rijdt naar de kust en volgt Highway 1 met onderweg spectaculaire uitzichten over de oceaan. Voorbeelden van California's mooiste natuurschoon vind je bij Point Arena.

Dag 06
Mendocino - Crescent City (ca. 365 km)
Bezoek het Humboldt Redwood State Park met de 'Avenue of the Giants'. Geniet van het historische vissersplaatsje Eureka met een aantrekkelijk oud centrum. In het Redwood National Park wordt 16.000 hectare oud 'Redwood' bos beschermt.

Dag 07
Crescent City - Crater Lake (ca. 315 km)
In het Redwood National Park groeien de grootste bomen ter wereld. Onderweg kan je nog een bezoek brengen aan het Oregon Caves National Monument voor je doorrijdt naar Crater Lake National Park.

Dag 08
Crater Lake - Coos Bay (ca. 290 km)
Crater Lake is het diepste meer van de Verenigde Staten in een krater van een uitgedoofde vulkaan. Ongeveer 100 jaar geleden werd Crater Lake één van de eerste nationale parken van de Verenigde Staten. In de middag rij je richting Coos Bay, ooit het thuisland van de Alsea indianen, voor overnachting.

Dag 09
Coos Bay - Newport (ca. 160 km)
Net ten noorden van Coos Bay ligt het Oregon Dunes National Recreation Area. Het gebied strekt zich uit over een lengte van ca. 70 kilometer en is een aaneenschakeling van prachtige stranden, meren en hoge duinen. Volg de kustlijn richting Newport en maak een stop bij Cape Perpetua, een 240 meter hoge punt vanwaar je een prachtig uitzicht over de kust hebt. Met een beetje geluk kan je ook walvissen spotten. Iets verderop vind je Heceta Head Lighthouse, 's werelds meest gefotografeerde vuurtoren.

Dag 10
Newport
Een volle dag ter vrije besteding in Newport en omgeving. Breng een bezoek aan het Newport Coast Aquarium, met meer dan 500 zeedieren, en het Yaquina Head Lighthouse (met 28 meter de hoogste vuurtoren van Oregon). Hiernaast kan je in deze gezellige kustplaats je vermaken in vele bars en restaurants.

Dag 11
Newport - Portland (ca. 220 km)
Je rijdt naar Portland, de rozenstad. Als je op zaterdag of zondag in Portland verblijft is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de kunstmarkt 'Portland Saturday market' in het oude gedeelte.

Dag 12
Portland - Olympia (ca. 185 km)
Op 18 mei 1980 kwam Mount St. Helens tot een uitbarsting. Bekijk het verwoeste landschap dat voor de uitbarsting een met sneeuw bedekte top was. Daarna vervolg je de weg naar het Mount Rainier National Park, met één van de meest indrukwekkende vulkane ter wereld.

Dag 13
Olympia - Lake Quinault (ca. 140 km)
Rij in de ochtend naar Lake Quinault, toegangspoort tot de westkant van het Olympic National Park. Verken in de middag dit prachtige park waar je naast regenwoud ook kunt genieten van bergen, rivieren, meren en watervallen.

Dag 14
Lake Quinault - Port Angeles (ca. 200 km)
De ochtend kan je nog prima in het park doorbrengen. Rij vervolgens via stranden als Ruby Beach, Second Beach en Rialto Beach naar Port Angeles.

Dag 15
Port Angeles - Seattle (ca. 135 km)
Breng vandaag een bezoek aan de noordkant van het Olympic National Park. Geniet van de vele watervallen en regenwoud voor je per ferry de Puget Sound oversteekt naar Seattle.

Dag 16
Seattle
Een hele vrije dag in Seattle. Breng een bezoek aan de Space Needle, vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt, en het nabij gelegen EMP Museum en wandel over de Pike Place Market. Wij raden je aan om de dag te eindigen met een bezoek aan Kerry Park vanwaar je, in de ondergaande zon, een prachtig uitzicht op de skyline van Seattle hebt.

Dag 17
Vertrek Seattle
Het einde van deze reis is helaas alweer aangebroken en dus is het tijd om dit schitterende land te verlaten. In de loop van de dag rij je terug naar de luchthaven waar je de huurauto inlevert.

Indicatieprijs Pacific coast 2020
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Pacific coast1-pers.kamer2-pers.kamer3-pers.kamer4-pers.kamer
Standaard accommodatie3.3071.6591.3921.129

Inbegrepen:
- overnachtingen o.b.v. logies
- 14 x 24 uur autohuur inclusief GOLD verzekering
- Nederlandstalige routebeschrijving

Niet inbegrepen:
- vluchten
- maaltijden
- reis- en annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- benzine, tol en ferrygelden
- kosten ESTA aanvraag
- achterlatingskosten huurauto, USD 300 + belastingen (ter plaatse te voldoen)
- gps

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.
Klik hier voor het aanvragen van een offerte of neem telefonisch contact op via 085-6255920.

Kaart Pacific coastOregon Dunes National Recreation AreaGolden Gate BridgeLombard StreetRedwood National ForestCrater Lake National ParkYaquina Head LighthouseOlympic National ParkEMP Museum