Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Las VegasBryce Canyon National ParkGlacier Bay National ParkBadlands National ParkPortlandMonument ValleySt PaulCountry Music Hall of FameLincoln MemorialUitzicht IdahoCentral ParkNiagara FallsAlcatraz gevangenisDurangoCrater Lake National ParkWaterval Yosemite National ParkSeattleMount RushmoreStrand FloridaMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCadillac RanchFreedom Trail

17-daagse autoreis Ultimate deep south

Deze reis begint in Atlanta en na een volle dag ter vrije besteding is het genieten van het natuurschoon van de Great Smoky Mountains. Hierna is het tijd voor muziek in Nashville (country) en Memphis (blues).  Elvis fans kunnen een bezoek brengen aan zijn paleis Graceland en zijn geboortegrond Tupelo. Vervolgens maak je kennis met 'Cajun Country'. Je rijdt door de moeraslanden van Louisiana en bezoekt steden als Baton Rouge en Lafayette voor je arriveert in de hoofdstad van de Mardi Gras, New Orleans. Slenter door de straatjes van het French Quarter, proef het smaakvolle eten en geniet van live jazz. Via Alabama, waar je veel van de geschiedenis en de Burgeroorlog kunt bekijken, en Macon bereik je wederom Atlanta, nu als eindbestemming.

Dag 01
Aankomst Atlanta
Na aankomst in Atlanta haal je de gereserveerde huurauto op en rij je naar je accommodatie waar je de komende twee nachten verblijft. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 02
Atlanta
Een volle dag ter vrije besteding in Atlanta. Bezoek het Coca Cola Museum, het Georgia Aquarium, het Centennial Olympic Park, het hoofdkwartier van CNN of het Margaret Mitchell House. Margaret Mitchell is bekend als schrijfster van Gone with the Wind.

Dag 03
Atlanta - Gatlinburg (ca. 315 km)
Ga voordat je richting de Great Smoky Mountains rijdt nog even langs het Martin Luther King Jr National Historic Site. Vertrek hierna in noordelijke richting via Dahlonega, voor een bezoek aan het Gold Museum, en rij via Cherokee rij je het nationale park binnen. Geniet van de prachtige kleuren en uitzichten. Gatlinburg is je uitvalsbasis voor de komende twee nachten.

Dag 04
Great Smoky Mountains
Bezoek vandaag Dollywood Theme Park en Cades Cove. Bij Cades Cove kan je genieten van prachtige uitzichten in de natuur, wild leven en historische gebouwen.

Dag 05
Gatlinburg - Nashville (ca. 360 km)
Op weg naar Nashville kan je stoppen in Lynchburg waar je de Jack Daniels Distillery waar je een gratis rondleiding kunt krijgen. Je kunt dan gelijk het, eveneens gratis, Tennessee Walking Horse Museum meepakken en lunchen voor je naar Nashville, Music City USA, rijdt en wereldberoemd als de hoofdstad van de Country Music. Je brengt hier twee nachten door.

Dag 06
Nashville
Een hele dag om Nashville op eigen gelegenheid te verkennen. Bezoek de Country Music Hall of Fame, de Grand Ole Opry, het Gaylord Hotel en de wereldberoemde Printer's Alley.

Dag 07
Nashville - Memphis (ca. 340 km)
De rit van vandaag brengt je van de country & western naar de blues en rock & roll. Je steekt de Tennessee River over richting Jackson. Onderweg kan je een stop maken in Casey Jones Village.

Dag 08
Memphis
Een volle dag ter vrije besteding in Memphis, het thuis van de blues. Memphis combineert de charme van het oude zuiden met het opwindende tempo van de grote stad. Verken de beroemde Beale Street en Sun Studio, geniet van het uitzicht over de Mississippi of bezoek Elvis Presley's paleis Graceland.

Dag 09
Memphis - Jackson (ca. 450 km)
Breng 's ochtends een bezoek aan Oxford en Tupelo, de geboortegrond van Elvis, en rij vervolgens via de Natchez Trace Parkway richting Jackson en geniet onderweg van de prachtige uitzichten.

Dag 10
Jackson - Baton Rouge (ca. 270 km)
Vicksburg is bekend vanwege de Burgeroorlog. Interessant is het National Military Park waar forten, loopgraven en artillerieopstellingen je een goede indruk geven van het beleg van Vicksburg. Rij wederom via de Natchez Trace Parkway naar het zuiden. In de omgeving kan je genieten van de vele plantagehuizen zoals Frogmore Cotton Plantation & Gins en de Rosedown Plantation in St. Francisville. Eindbestemming is Baton Rouge.

Dag 11
Baton Rouge - Lafayette (ca. 95 km)
Bezoek in de ochtend Baton Rouge. Wandel door het centrum, zie de stad van boven vanaf het uitkijkpunt (27e verdieping) in het gemeentehuis en breng wat tijd door in het Capitol Park Museum. Na de lunch ga je op weg naar Lafayette, het hart van het Cajun gebied. Deze Frans - Canadezen staan bekend om hun 'joi de vivre'. Maak een wandeling door het centrum of breng een bezoek aan Acadian Village, een verzameling authentieke huizen en kerken, met uitzicht over de Bayou.

Lunchtip: restaurant IPO in het centrum van Baton Rouge of Crawfish Town USA, net voor Lafayette gelegen.

Dag 12
Lafayette - New Orleans (ca. 250 km)
Een korte rit brengt je in New Iberia waar de originele Tabascosaus fabriek staat. Dwars door de moerassen van het Afchafalaya Basin rij je naar New Orleans. Onderweg passeer je Houma waar een boottocht (facultatief) je oog in oog brengt met krokodillen. Je volgt deze pittoreske weg met vele plantages en aariveert in New Orleans, een van de meest exotische steden ter wereld. Ontdek vanavond de unieke atmosfeer van de Cajun keuken en de geluiden van blues en jazz.

Dag 13
New Orleans
Maak een wandeling door de Vieux Carre, beter bekend als het French Quarter, met de nauwe straatjes, mooie oude gebouwen en prachtige binnenplaatsen. Bezoek de vele antiekwinkeltjes in Royal Street, de aantrekkelijke restaurants in Bourbon Street of maak een excursie door de uitgestrekte moerasvelden.

Dag 14
New Orleans - Mobile (ca. 230 km)
In ongeveer twee uur rij je naar Mobile, een mooie havenstad. Bij de voorstad Theodore kan je stoppen voor de lunch en een wandeling door Bellingrath Gardens. Autoliefhebbers kunnen een kijkje nemen bij de Mobile International Speedway. Breng ook zeker wat tijd door bij het USS Alabama Battleship Memorial Park waar je een onderzeeër en een oorlogsschip uit de Amerikaanse vloot ten tijde van de Tweede Wereldoorlog kunt bekijken.

Dag 15
Mobile - Montgomery (ca. 270 km)
Maak in de ochtend een wandeling door het Oakleigh Garden Historic District. Hier staan 288 historische gebouwen uit de jaren 1820 - 1940. Rij via Georgiana, waar je het Hank Williams Boyhood Home & Museum kunt bezoeken, door naar Montgomery. In de hoofdstad van Alamaba is veel te zien op het gebied van de Burgeroorlog. Interessante plekjes om te bekijken zijn onder andere het Museum of Alabama, het Dexter Avenue King Memorial Baptist Church, het Rosa Parks Museum en Old Alabama Town.

Dag 16
Montgomery - Macon (ca. 300 km)
bet buiten Montgomery ligt het Tuskegee National Forest. Maak hier een stop voor een wandeling of een fiets/mountainbiketocht voor je naar Macon rijdt. Hier kan je een bezoek brengen aan het Allman Brother Band Museum at the Big House of het Georgia Sports Hall of Fame.

Dag 17
Vertrek Macon
Het einde van deze reis is helaas alweer aangebroken en dus is het tijd om dit schitterende land te verlaten. Volg Georgia's Antebellum Trail langs kleine plaatsjes als Milledgeville, Eatonton en Madison naar Athens vanwaar je naar de luchthaven van Atlanta rijdt waar je de huurauto inlevert.

Indicatieprijs Ultimate deep south 2020
Vertrek: dagelijks
Prijzen: per persoon in €

Ultimate deep south1-pers.kamer2-pers.kamer3-pers.kamer4-pers.kamer
Standaard accommodatie3.1211.5631.260970

Inbegrepen:
- overnachtingen o.b.v. logies
- 16 x 24 uur autohuur inclusief GOLD verzekering
- Nederlandstalige routebeschrijving

Niet inbegrepen:
- vluchten
- maaltijden
- reis- en annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- benzine, tol en ferrygelden
- kosten ESTA aanvraag
- gps

Tijdens nationale/regionale feestdagen kunnen afwijkende tarieven gelden.
Klik hier voor het aanvragen van een offerte of neem telefonisch contact op via 085-6255920.

Kaart Ultimate deep southAtlantaGreat Smoky MountainsNashvilleLafayetteNew Orleans