Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Freedom TrailMount RushmorePortlandCentral ParkSt PaulCrater Lake National ParkBryce Canyon National ParkSeattleLincoln MemorialLas VegasDurangoCountry Music Hall of FameAlcatraz gevangenisGlacier Bay National ParkCadillac RanchBadlands National ParkMonument ValleyStrand FloridaWaterval Yosemite National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkUitzicht IdahoNiagara Falls

Arkansas

Hoofdstad: Little Rock
Grooste Stad Little Rock
Afkortins: AR
Bijnaam: Natural State
Oppervlakte (land): 134.856 km2
Bevolking: ca. 2.775.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Arkansas ligt in het midden van de Verenigde Staten tussen de staten Missouri (noord), Tennessee en Mississippi (oost, Texas en Oklahoma (west) en Louisiana in het zuiden. De staat bestaat uit zes regio's: Ozarks, River Valley, Delta, Central, Ouachitas en Timberlands. Zonder Bill Clinton zouden weinig mensen de naam Arkansas kennen. Het is nou eenmaal zo dat Arkansas een onopvallende zuidelijke staat is, in veel opzichten een achtergebleven gebied. Op het terrein van onderwijs, gezondheidszorg en armoede verkeert de staat in de onderste regionen. Voor Bill Clinton verkreeg Little Rock faam dankzij de rasistische gouverneur Orval Faubus. Hij weigerde in 1957 integratie van de Central High School. In juli 1996 werd gouverneur Jim Tucker, de opvolger van Clinton, veroordeeld wegens fraude. Kortom, het staat nog te bezien of het imago van een achterlijke hicks-staat veel is veranderd na Clintons presidentschap, of wellicht is versterkt. Arkansas heeft ook al voor Clintons tijd beroemde selfmade man opgeleverd. Sam Walton, de stichter van de Wal Mart supermarktketen kwam hier vandaag. Toen hij stierf in 1992 was hij de rijkste Amerikaan. Het noorden en westen van Arkansas bestaat vooral uit de Ozark en Ouachita Mountains. Het oosten kent vruchtbare landbouwgebieden in de rivierdelta van de Mississippi. Meer dan de helft van de staat bestaat uit bossen. Hot Springs National Park past niet helemaal in het rijtje van parken. Het is het kleinste park van de reeks en ligt helemaal ingesloten door het stadje Hot Springs. Hoofdstad Little Rock heeft de State Capitol en dan heb je het wel gehad. Dit is een staat die het moet hebben van zijn natuur en zijn aardige mensen. Het Ozark National Forest in het noordwesten van de staat heeft erg mooie trekjes.

Geografie
Het noorden en westen van Arkansas bestaat vooral uit de Ozark en Ouachita Mountains. Het oosten kent vruchtbare landbouwgebieden in de rivierdelta van de Mississippi. Meer dan de helft van de staat bestaat uit bossen.

Hoofdstad
De hoofdstad van Arkansas is Little Rock, gelegen in het centrale deel van de staat, berucht om haar meest beroemde inwoners, Bill en Hilary Clinton.

Hot Springs National Park
Het enige National Park dan Arkansas - maar wel het allereeste ter wereld - is voornamelijk erg klein te noemen: 24 km2. De attractie hier zijn de 47 geneeskrachtige warmwaterbronnen, waar het heerlijk tot rust komen is.

Slagvelden
In de lente van 1864 trok het leger van de Union doro Little Rock en leverde drie veldslagen met de Confederacy. Drie State Parks - Poison Springs, Mark's Mil en Jenkin's Ferry - gedenken deze bloederige gevechten en vormen samen de Red River Campaign National Historic Landmark.

Bill Clinton
Wie Little Rock zegt, zegt Bill Clinton. De voormalige gouverneur van deze staat regeerde de USA van 1993 tot 2001, en dat werd in 2004 beloond met de traditionele opening van de zijn eigen Presidentiële Bibliotheek. In de Presidential Library vind je een ontstellend grote hoeveelheid documenten, foto's en andere herinneringen aan zijn twee termijnen. Daarnaast is het nietige plaatsje Hope, in het uiterste zuiden, de plaats waar je zijn geboortehuis kunt bezichtigen.

Diamantmijn
In het Crater of Diamonds State Park in de regio Timberlands liggen de edelstenen voor het oprapen en meenemen. Dit park is de enige plek in Amerika waar diamanten worden gewonnen. Wie zoekt zal zeker vinden - er werden hier al meer dan 75.000 diamanten ontdekt.

Klimaat
In Arkansas heerst een gematigd klimaat, met vier seizoenen die elk hun eigen charme hebben. De zomers zijn er met temperaturen to 30 graden Celsius lang en heet, terwijl de winters uiterst zacht zijn en maar enkele maanden duren; het kwik daatl van maximaal tot rond het vriespunt.

Flora en fauna
Meer dan de helft van Arkansas bestaat uit bossen, die vanaf eind september prachtig verkleuren. In het oosten liggen zacht glooiende landbouwgronden van de Delta, die in het noorden en westen worden afgebakend door de Ozarks en Ouachita Mountains. Deze gebergten zijn voor hikers, waterfanaten en vissers een droom, met klaterende watervallen, groene bossen en wild stromende rivieren. De staatsgrens in het oosten wordt overigens gevormd door de machtige Mississippi. Opmerkelijk genoeg zijn er in de staat meer dan 26 orchideëen te vinden en is de roze passiebloem een veelgezien decorstuk.

Vlag ArkansasCrater of Diamonds State ParkHot Springs National ParkLittle RockOzark Mountains