Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Uitzicht IdahoLincoln MemorialSeattleBadlands National ParkFreedom TrailCentral ParkWaterval Yosemite National ParkCountry Music Hall of FameMount RushmoreBryce Canyon National ParkSt PaulPortlandLas VegasMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkNiagara FallsMonument ValleyCadillac RanchCrater Lake National ParkAlcatraz gevangenisGlacier Bay National ParkDurangoStrand Florida

Georgia

Hoofdstad: Atlanta
Grootste stad: Atlanta
Afkorting: GA
Bijnaam: Peach State
Oppervlakte (land): 149.977 km2
Bevolking: ca. 8.850.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Georgia is een grote staat en grenst in het zuiden aan Florida, in het westen aan Alabama, in het noorden aan Tennessee en in het oosten aan South Carolina en de Atlantische Oceaan. De staat is de grootst ten oosten van de rivier Mississippi. De bijnaam van Georgia is Peach State vanwege het feit dat perziken tot de belangrijkse gekweekte producten behoren. Van de zuidelijke staten heeft Georgia het modernste gezicht en tegelijkertijd met een heel oude traditie. De hoofdstad is Atlanta en andere grote steden zijn Columbus, Savannah, Macon en Albany. De staat heeft geen nationale parken maar bezit wel andere federale parken en monumenten, waaronder Chickamauga and Chattanooga National Military Park, Kennesaw Mountain National Battlefield Park, Chattahoochee National Forest en Oconee National Forest. Een ander belangrijk monument in de stijl van Mount Rushmore is Stone Mountain, een monument voor de belangrijke Zuidelijke leiders tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.

Geografie
Een flink deel van Georgia bestaat uit wouden. Op het grondgebied van de staat liggen de Blue Ridge Mountains en een deel van de Appalachian Mountains. Het middengebied van Georgia bestaat uit heuvellandschappen. Langs de kust liggen mooie zanderige stranden en eilanden die bekend staan als de Golden Isles. Iets van de kust ligt Okedenokee Swamp (1690 km2), dit is een van de grootste moerassen van de Verenigde Staten. De staat beschikt over nogal wat waterwegen, waaronder de Savannah River, Oconee River en Ocmulgee River.

Hoofdstad
De hoofdstad van Georgia is Atlanta. Atlanta is een zeer welvarende stad. In hoog tempo zijn in het centrum in de jaren zestig en zeventig reusachtige wolkenkrabbers gebouwd en het openbaar vervoer werd uitgebreid met een ondergrondse. Het is het belangrijkste industrie-, verkeers-, handel- en financieel centrum van het zuidoosten van de Verenigde Staten. Atlanta staat bij ons bekend als de stad waar de Olympische Spelen van 1996 werden gehouden. Maar er is meer te vinden, zoals de grootste Colafabrikant ter wereld en CNN, een van de grooste nieuwszenders van de VS, waar je een behind-the-scene-tour kan maken. Een andere attractie is het M.L. King Jr. Historical Site. Dit is de plaats waar de man opgroeide die iedereen kent vanwege zijn strijd door de burgerrechten van Afro-Amerikanen: 'I had a dream' - Martin Luther King. Hij streed tegen de rassenscheidingen die vooral in de Zuidelijke staten heersten en werd wereldberoemd met zijn toespraak waarmee hij zijn wens voor een gelijk Amerika bekend maakte aan het grote publiek. Zijn ideeën werden gevormd door zijn ervaringen in zijn thuisplaats Atlanta. In 1954 werd hij benoemd als leider van de gemeente van de Dexter Avenue Baptist Church in Montgomery, Alabama, een plaats waar de segregatie hoogtij vierde. Meer bezienswaardigheden in Atlanta zijn het Atlanta Memorial Arts Center, Atlanta Museum, Carter Presidential Center, Atlanta Civic Center, Atlanta Stadium en het Cyclorama (een panoramaschildering van 122 meter lengte). Het centrum wordt omgeven doro fraaie buitenwijken.

Bezienswaardigheden & attracties
Georgia heeft genoeg bezienswaardigheden & attracties om je te kunnen vermaken. Toeristische trekpleisters zijn: Etowah Mounds Archeological (een oude Indiaanse nederzetting), Stone Mountain (monument voor de Confederalen, de Zuidelijke staten in de Burgeroorlog), Savannah (charmante oude kuststad), Okefenokee Swamp (grootste zoetwatermoeras in de Verenigde Staten) en Little White House (zeskamerig huis van voormalig president Franklin Delano Roosevelt). Het stadje Warm Springs beschikt over geneeskrachtige bronnen.

Klimaat
Overwegens heerst hier een landklimaat, met aan de kust een gematigd tot subtropisch zeeklimaat. Georgia kent (zeer) warme en vochtige zomers, met temperaturen die kunnen oplopen tot 45 graden Celsius. De milde winters houden het kwik meestal rond het vriespunt. Het klimaat in deze staat zorgt voor warme en zonnige zomers en over het algemeen zachte winters. In het voorjaar en winter valt de meeste neerslag.

Vlag GeorgiaGolden IslesOkefenokee SwampStone MountainAtlanta