Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Central ParkGlacier Bay National ParkFreedom TrailUitzicht IdahoMount RushmorePortlandSeattleLas VegasCadillac RanchNiagara FallsBryce Canyon National ParkSt PaulBadlands National ParkMonument ValleyStrand FloridaCrater Lake National ParkDurangoLincoln MemorialWaterval Yosemite National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCountry Music Hall of FameAlcatraz gevangenis

Hawaï

Hoofdstad: Honolulu
Grootste Stad: Honolulu
Afkorting: HI
Bijnaam: Aloha State
Oppervlakte (land): 16.637 km2
Bevolking: ca. 1.250.000
Tijdszone: Hawaïan Standard Time

Algemene informatie
Hawaï is een groep van tropische eilanden in het midden van de Grote Oceaan, op ca. 3900 kilometer van San Francisco (California). Het is de 50e staat van de USA. Het bestaat uit 122 eilanden van vulkanische oorsprong, maar er wordt meestal verwezen naar de 8 volgende eilanden (van west naar oost): Nïhua (Forbidden Island), Kauai (Garden Isle), Oahu (Gathering Isle), Molokai (Friendly Isle), Maui (Valley Isle), Lanai, Kaho'olawe en Hawaï (Big Island). De staat Hawaï is de laatste die tot de Verenigde Staten werd toegelaten. In 1959 werd het de 50e staat. Honolulu is zowel de hoofdstad als grootste stad van Hawaï. Het grootste deel van de eilanden is ontstaan door vulkanische activiteit en ze zijn omgeven door koraalriffen. De eilanden zijn eigenlijk alleen maar de toppen van gigantische onderzeese bergen. Veel van de kleine eilanden komen nauwelijks boven de zeespiegel uit en zijn niet geschikt om te bewonen. De eilanden hebben prachtige en afwisselende natuur met vruchtbare vlaktes, oeroud regenwoud en prachtige watervallen. Om een goed beeld te kunnen krijgen van dit alles kan je het beste wandeltochten maken door groene valleien, tropische junglegebieden, spectaculaire berggebieden en naar de kraters van oerdoude vulkanen. Hier vind je exotische vruchten, een weergaloze hoeveelheid orchideeën en andere exotische bloemen. Op Hawaï is alles te zien en te beleven. Hawaï is ook een surfparadijs, sufers van over de hele wereld dromen van de bruisende branding en de metershoge golven. De ongerepte, rustige zwarte en witte stranden nodigen je uit tot luieren.

Geografie
Zeven eilanden van Hawaï zijn bewoond, met Hawaï, Big Island, als grootste. Oahu is het dichtsbevolkte eiland. Maui wordt ook wel Valley Isle genoemd, omdat het bestaat uit twee bergen, gescheiden door en vlakte. Molokai wordt Friendly Isle genoemd. Lanai is eigendom van de Dole Pineapple Company. Kahoolawe is een puist van 100 vierkante kilometer die door de Amerikaanse luchtmacht gebruikt wordt als oefenterrein voor bommengooien. Kauai is zo idyllisch als Zuidzeeeiland dat Hollywood hier standaard films als South Pacific opneemt.

Hoofdstad
Honolulu is de hoofdstad van Hawaï en ligt aan de zuidoostelijke kust van het eiland Oahu. Honolulu betekent beschermde baai. Het is een levendige en ruim opgezette wereldstad, waar allerlei nationaliteiten wonen. Het centrum van Honolulu is verrassend klein en bestaat uit de waterkant met de Aloha Tower, havenwijk, zakenwijk, Chinatown en het Capital district. Daar bevindt zich het enige koninklijke paleis in de Verenigde Staten: Iolani Palace uit 1882. Vlakbij staat ook het bekende standbeeld van koning Kamehameha. Honolulu is een belangrijk knooppunt voor de lucht- en scheepvaart, en is ook voor toerisme van belang. In de buurt van Honolulu liggen het beroemde strand van Waikiki en de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor die op 7 december 1941 het doelwit was van de Japanse verrassingsaanval waardoor de Verenigde Staten bij de Tweede Wereldoorlog betrokken raakte. Deze aanval wordt sinds 1962 herdacht met het USS Arizona Memorial, een helder wit monument van beton en staal dat verankerd ligt boven het wrak van een slagschip dat die dag zonk. Hierbij verloren 1177 mariniers het leven. Dit monument trekt veel toeristen.

Haleakala National Park
Het Haleakala National Park, op het eiland Maui, is opgericht om de Haleaka Crater in stand te houden en om de ecosystemen in de Kipahulu Valley te beschermen. Het landschap van Maui wordt beheerst door de 's werelds grootste slapende vulkaan Haleakala (3055 meter boven zeeniveau en 5000 meter eronder). De naam betekent 'huis van de zon'. De Haleakala was ooit een actieve vulkaan die door de lokale bevolking gevreesd werd, maar hij is sinds 1750 niet meer actief geweest. Het is mogelijk om te voet of te paard de Haleakala Crater te bezoeken en zo een blik te werpen in een oude krater. In het park is ook een wetenschappelijk centrum gevestigd dat onderzoek verricht aan de krater, omdat hij altijd nog tot leven kan komen. Vanaf Kahului is het ongeveer 3 uur rijden naar de Haleakala Crater.

Hawaï Volcanoes National Park
Het Hawaï Volcanoes National Park is midden in een subtropisch woud in Hawaï, waar twee beroemde actieve vulkanen met daar omheen prachtige flora en fauna zijn te vinden. De twee vulkanen heten Mauna Loa en de Kilauea. Het park strekt zich uit vanaf de Mauna Loa vulkaan tot de kust bij Kalapana. Om een goede blik op het park te krijgen is de Crater Rim Road een echte aanrader want deze weg leid je door het hele park heen.

Bezienswaardigheden & attracties
Hawaï heeft veel bezienswaardigheden en attracties, een aantal gegroepeerd naar eiland zijn: Waikiki Beach, Diamond Head, Sea Life Park, Sunset Beach, Iolani Palace, Waimea Falls Park, Windward Side, Pearl Harbour, Sandy Beach Laie, Halona Blowhole en Haunauma Bay op Oahu. Zonsondergang op Mount Haleakala, Haleakala National Park, Waikapu, Lahaina, walvisexcursies, Paia en de wat naar Hana op Maui. Op Molokai vind je Halaway Valley, Kalaupapa, Pophaku State Park en Molokai Beach. Waimea Canyon, Kilauea Lighthouse, Wailua River, Napali Coast, Hanalei Valley, Hanalei Bay, Spouting Horn en Poipu Beach op Kauai. Garden of the Gods, Hulopoe Bay, Munro Trail, Shipwreck Beach en Polihua Beach op Lanai en op Hawaï zelf vind je Honolulu, Kona & Kohala Coast, Mauna Kea, Hawaï Volcanoes National Park, Hamakua Coast, Panaewa Rainforest Zoo, Green Sand Beach, Parker Ranch, Punaluu State Park, Observatory, Mackenzie State Park en Hapuna Beach State Park.

Klimaat
Hawaï heeft een subtropisch klimaat. Alle eilanden hebben een droge en een natte kant. Aan de oostkant valt jaarlijk meer regen, terwijl de westkant altijd droger is. In Hawaï onderscheidt men twee seizoenen, zomer en winter. De zomer begint in mei en eindigt in oktober en wordt ook het kau genoemd. De winter begint in november en eindigt in april en wordt ook het Ho'oilo genoemd. De dagtemperaturen in de zomer zijn rond de 29,5 graden Celsius en in de winter 25,5 graden Celsius. De gemiddelde nachttemperatuur bedraagt 19,5 en 15,5 graden Celsius.

Vlag HawaïHonoluluOahuKauaiHawaï Volcanoes National Park