Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Las VegasMonument ValleyBadlands National ParkWaterval Yosemite National ParkSt PaulMount RushmoreLincoln MemorialCountry Music Hall of FameSeattleCentral ParkPortlandBryce Canyon National ParkAlcatraz gevangenisDurangoFreedom TrailNiagara FallsMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkGlacier Bay National ParkStrand FloridaCadillac RanchUitzicht IdahoCrater Lake National Park

Idaho

Hoofdstad: Boise
Grootste stad: Boise
Afkorting: ID
Bijnaam: Gem State
Oppervlakte (land): 214.315 km2
Bevolking: ca. 1.400.000
Tijdszone: Pacific / Mountain Standard Time

Algemene informatie
In het noorden grenst Idaho aan de Canadese grens, in het oosten aan Montana en Wyoming, in het zuiden aan Utah en Nevada en in het westen aan Oregon en Washington. De hoofdstad van Idaho is Boise. Een aanzienlijk deel van deze staat bestaat uit ongerepte natuur en kan worden gezien als een van de mooiste wildernisgebieden van de Verenigde Staten. Bergachtig landschap domineert de staat in de vorm van de Rocky Mountains. Het zuidelijke deel van de staat is vlak en hier bevindt zich het laagste punt van de staat (Lewiston, 219 meters boven de zeespiegel). Het hoogste punt is Borah Peak (3859 meter). Hells Canyon is de diepste canyon van Noord Amerika en is te vinden in het zuidwesten van de staat. Snake River is een zijtak van de Columbia River en loopt door diepe canyons. Idaho heeft duizenden kleine meren. De Snake Valley is een breed en droog gebied in het zuiden van de staat. Het gebied, ook aangeduid met Pacific Northwest, geeft toegang tot de grote vlakten van Noord Amerika. 's Winters is er een behoorlijke ski-industrie, o.a. rond Sun Valley en Ketchum. In Idaho gaat het om de natuur en wat dat betreft is dit een fantastische staat. Er zijn geen nationale parken, waardoor het massatoerisme weg blijft, maar de adere parken zijn daarom niet minder mooi. En het feit dat er minder toeristen naar de Sawtooth Mountains komen dan pak weg Yellowstone verschaft wel enige rust. Voor toeristen is het zuidelijk deel van de staat het meest interessant. De panhandle, die tussen Montana en Washington door naar de Canadese grens reikt, zal je waarschijnlijk alleen maar doorrijden op weg naar een van deze twee staten. Wie wil white water raften kan hier zijn hart ophalen, maar dat geldt eigenlijk voor alle vormen van outdoor vermaak, van paardrijden tot bergbeklimmen.

Geografie
Idaho behoort tot de meest bergachtige staten van de Verenigde Staten, de gemiddelde hoogte is 1500 meter boven de zeespiegel en het hoogste punt is Borah Peak (3958 meter). Een groot deel van bergachtige Idaho wordt in beslag genomen door de Rocky Mountains. De staat is rijk aan natuurschoon, zoals de lava van Craters of the Moon, Hells Canyon (dieper dan de Grand Canyon) en Balanced Rock. Idaho telt ca. 1750 meren, zoals Pend Oreille (316 km2) en Bear Lake (313 km2, deels in Utah).

Hoofdstad
Boise (spreek uit 'Boy-see') is de hoofdstad en grootste stad van Idaho. Het is het middelpunt van de staat met het commerciële centrum, banken en de staatsoverheid. Boise ligt aan de Boise River aan de voet van de Rocky Mountains. De stad biedt veel outdoor activiteiten, zoals skiën in Bogus Basin Ski Resort, fietsen, hiken, kajakken, raften en vissen. Boise is niet direct een flitsende stad, maar het uitgaansleven is er niet slecht.

Bezienswaardigheden & attracties
Idaho is veel interessanter dan mensen denken. Het heeft dan geen nationale parken maar bestaat vrijwel geheel uit National Forests. Deze staat is daarom uitermate geschikt voor buitenactiviteiten. Een aantal bezienswaardigheden zijn Nez Perce National Historical Park, Hells Canyon National Recreation Area, Craters of the Moon National Monument, Sawtooth National Recreation Area, Lewis and Clark Trail, Oregon Trail en Salmon River.

Klimaat
De staat heeft een continentaal klimaat, gematigd door de invloed van de Grote Oceaan. In de bergstreken zijn de zomers koel en de winters streng. In het droge zuiden zijn de zomers erg warm en de winters koud.

Vlag IdahoSawtooth MountainsCraters of the Moon National Park