Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Strand FloridaWaterval Yosemite National ParkCrater Lake National ParkSeattleLincoln MemorialMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkBryce Canyon National ParkCentral ParkMonument ValleyCountry Music Hall of FameUitzicht IdahoAlcatraz gevangenisPortlandNiagara FallsFreedom TrailCadillac RanchDurangoMount RushmoreLas VegasSt PaulBadlands National ParkGlacier Bay National Park

Illinois

Hoofdstad: Springfield
Grootste stad: Chicago
Afkorting: IL
Bijnaam: Prairie State
Oppervlakte (land): 143.963 km2
Bevolking: ca. 12.750.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Illinois is bekend om de stad Chicago, zonder twijfel de meest beziochte toeristenbestemming in Illinois en een van de meest interessante steden van het land. Illinois ligt in het midden westen van de Verenigde staten en grenst aan vijf staten: Indiana in het oosten, Kentucky in het zuiden (aan de overkant van de Ohio River), Missouri en Iowa in het westen (aan de overkant van de Mississippi River) en Wisconsin in het noorden. Daarnaast ligt Illinois in het noorden ook aan een van de grote meren: Lake Michigan. De hoofdstad van de staat is Springfield, maar de grootste steden zijn Chicago, Rockford en Peoria. Illinois is een belangrijke landbouwstaat van de VS vanwege zijn vruchtbare, vlakke land (en aan die uitgestrekte vlakten heeft de staat ook zijn bijnaam Prairie State te danken) en doordat er voldoende regen valt. Belangrijke producten zijn maïs en soja. Ook de veeteelt doet het overigens goed in Illinois. Ook heeft de stad de grootste kolenreserves van alle staten ten oosten van de Rocky Mountains. Chicago is het belangrijkste commerciële en financiële centrum van de staat.

Geografie
Het noorden van de staat is vlak en vruchtbaar, het zuidelijke deel is heuvelachtig en bebost. Het hoogste punt is Charles Mount (370 meter) nabij de grens met de staat Wisconcin, die deel uitmaakt van een groep heuvels in het noordwesten van de staat. Langs de Wabash en Mississippi bevinden zich heuvelrijen (river bluffs) en in zuid Illinois liggen de Illinois Ozarks, een voortzetting van het Ozarkplateau. De staat telt ca. 500 rivieren die deels uitkomen in de Mississippi en haar zijrivier Illinois (800 kilometer), die dwars door de staat loopt. De Mississippi stroomt langs de gehele oostgrens van Illinois.

Hoofdstad
Springfield is de hoofdstad van Illinois. De stad werd gesticht in 1819 en werd de hoofdstad van Illinois in 1839. Verschillende plaatsen in de stad herinneren aan Abraham Lincoln die in 1832 zijn politieke carrière in Springfield begon en hier woonde. Bij het Lincoln Home Visitor Center kan je kaartjes kopen voor een bezichtiging van het huis van Lincoln. Ook kan je op de begraafplaats Oak Ridge Cemetry de graftombe van Lincoln bezoeken. Springfield biedt ook het Illinois State Museum dat de natuurlijke geschiedenis van de staat en die van de indianen tentoonstelt evenals een interactieve tentoonstelling over het leven van een familie tussen 1700 en 1970. De bekende Route 66 liep door de stad.

Bezienswaardigheden & attracties
De meest bezochte attractie is de stad Chicago, met haar museu, wolkenkrabbers en architectuur. Tot de meest bezochte natuurgebieden behoort Starved Rock State Park met grillige kalksteenformaties, 160 kilometer ten zuidwesten van Chicago, Cahokia Mounds State Historic Site met indiaanse grafheuvels Apple River Canyon State Park, Dixon Springs State Park met meer dan 1500 watervallen, en Giant City State Park. Verder kan je naar Mississippi River Valley, Leka Michigan, Lincoln's Home (Springfield), een bezoek aan Six Flags Great America en natuurlijk een kijkje op Route 66.

Klimaat
Het klimaat wordt gekenmerkt door grote uitersten, warme zomers, koude winters met soms veel sneeuw. Tornado's zijn geen onbekend verschijnsel.

Vlag IllinoisSkyline ChicagoState Capitol SpringfieldStarved Rock State Park