Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Uitzicht IdahoMonument ValleyBryce Canyon National ParkSeattleMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCentral ParkWaterval Yosemite National ParkDurangoGlacier Bay National ParkPortlandNiagara FallsCrater Lake National ParkLincoln MemorialCountry Music Hall of FameMount RushmoreAlcatraz gevangenisSt PaulCadillac RanchFreedom TrailStrand FloridaBadlands National ParkLas Vegas

Indiana

Hoofdstad: Indianapolis
Grootste stad: Indianapolis
Afkorting: IN
Bijnaam: Hoosier State
Oppervlakte (land): 92.896 km2
Bevolking: ca. 6.250.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
De naam van de staat betekent 'land van de indianen'. Ongeveer driekwart van de oppervlakte wordt gebruikt voor landbouw. De belangrijkste producten zijn maïs, tarwe, sojabonen, hooi, fruit en groenten. De veeteelt in Indiana neemt ook een belangrijke plaats in met hoofdzakelijk koeien en varkens. De voornaamste industrieproducten zijn ijzer en staal, machines en elektrische apparatuur. Het zuidelijke deel van de staat bestaat uit heuvelachtig gebied dat overdekt is met wouden. Ook zijn er behoorlijk wat meren en rivieren in dit gebied te vinden. In het zuiden liggen talloze meren waaronder het Michigan meer met een kustlijn van meer dan 70 kilometer. Aan deze kustlijn liggen witte stranden en zandduinen. Tussen de steden Portage en Michigan City tref je Indiana Dunes National Lake en Indiana Dunes State Park aan. Michigan City is een redelijk grote stad met een flinke jachthaven en de 40 ha grote International Friendship Gardens, een grote kweektuin, met planten en struiken afkomstig uit alle delen van de wereld. Toeristisch gezien is dit een doorgangsstaat. Mensen gebruiken hem om van a naar b te komen en blijven zelden lang hangen.

Geografie
Het grootste deel van Indiana vormt een zacht golvend prairiegebied. Noord Indiana behoort tot het gebied van de Grote Meren. Langs de Ohio, die de zuidgrens van de staat vormt, liggen heuvels met scherpe kammen en diepe valleien; het Ohiodal is smal en rotsachtig, doch in het zuidwesten verbreedt het zich en wordt het vlak. Ten zuiden van Bloomington ligt een uitgestrekt kalksteengebied met grotten (w.o. de grote Wyandotte Cave) en karstverschijnsellen.

Hoofdstad
Indianapolis is de hoofdstad en de grooste stad in het geografische midden van de staat. Indianapolis begon pas echt te 'leven' in 1821 toen het boerenland omgebouwd werd tot een echte, commerciële stad. In 1910 kwam de autoindustrie hier tot bloei met meer dan 60 autofabrikanten die de wereld voorzagen van het gemotoriseerde voertuig. In Indianapolis vindt jaarlijk in de maand mei de Indianapolis 500 plaats. Dit is een van 's werelds grootste race evenementen, maar als je hier eens wilt kijken zal je er vroeg bij moeten zijn en een jaar van te voren tickets moeten bestellen. Deze stad heeft voldoende te bieden voor bezoekers, zoals het Conner Prairie openlucht museum. In dit museum wordt het leven van Indiana gedurende de negentiende eeuw weergegeven en kan je in een twee- of driedaagsprogramma deel uitmaken van een boerenfamilie en meemaken hoe het leven in 1886 op de boerderij was. Ook zijn er dagelijks bruiloften van de pioniers of kan je met paard en wagen door het dorp rijden. Het Children's Museum of Indianapolis wordt het beste kindermuseum in Amerika genoemd en biedt vijf verdiepingen met tentoonstellingen en interactieve activiteiten. Voor een dagje natuurschoon is een bezoek aan White River State Park een uitstekende keus. Naast mooie parken biedt dit park verschillende musea, de dierentuin, een IMAX theater en nog veel meer attracties.

Bezienswaardigheden & attracties
De belangrijkste toeristische attracties zijn het autoracecircuit bij Indianapolis (Indianapolis 500 Mile Race, gehouden op de laatste zondag in mei op Memorial Day), het historische plaatsje Vincennes, in het zuidwesten waar de eereste blanke nederzetting in Indiana was gevestigd, Lincoln Land (gebied waar Abraham Lincoln zijn jeugd doorbracht, New Harmony, waar een vroeg (1814) experiment tot leven in communieverband plaatsvond (gerestaureerd pioniersdorp) en het Indiana Dunes National Lakeshore (natuurgebied). Verder zijn er nog vele interessante plaatsen en bezienswaardigheden, zoals South Bend, bijna op de grens met Michigan, is in Amerika bekend als vestiging van de University of Notre Dame, en die is weer bekend vanwege zijn football team. Sport is een belangrijk deel van het leven in Indiana (zo gaat dat als je niet veel anders hebt, met name de Colts en Notre Dame in het football, de Pacers in het basketbal en de Indianapolis 500 natuurlijk.

Klimaat
Indiana heeft een continentaal klimaat met koude winters en warme zomers. In het zuidelijke deel van de staat is het normaal gesproken enkele graden warmer dan in het noorden.

Vlag IndianaIndianapolisIndianapolis Motor SpeedwayIndiana Dunes State Park