Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
SeattleFreedom TrailNiagara FallsCentral ParkCountry Music Hall of FameLas VegasMonument ValleyLincoln MemorialBryce Canyon National ParkMount RushmoreAlcatraz gevangenisSt PaulCrater Lake National ParkGlacier Bay National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkDurangoStrand FloridaPortlandUitzicht IdahoBadlands National ParkWaterval Yosemite National ParkCadillac Ranch

Kansas

Hoofdstad: Topeka
Grootste stad: Wichita
Afkorting: KS
Bijnaam: Sunflower State
Oppervlakte (land): 211.901 km2
Bevolking: 2.740.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Kansas ligt in het midden van de Verenigde Staten. Deze staat is bij veel mensen bekend vanwege de televisieserie Het kleine huis op de Prairie en de film The Wizard of Oz. Het lige ongeveer even ver van de Atlantische als Stille Oceaan. In het noorden grenst Kansas aan Nebraska, in het zuiden aan Oklahoma, in het westen aan Colorado en in het oosten aan Missouri. Topeka is de hoofdstad maar niet de grootste stad. Landbouw is een van de belangrijke peilers van de economie van Kansas.

Geografie
De staat is te verdelen in twee landstreken, de Great Plains en de Central Plains. Deze twee gebieden onderscheiden zich van elkaar vanwege de hoogte, vegetatie en neerslag. In het oosten is Kansas lager met meer neerslag en bossen. De Great Plains in het westen van de staat gaan geleidelijk over in de prairies in het oosten. Vrijwel het hele gebied van Kansas vertoont een daling van west naar oost (van 1240m naar 210m). Het uiterste zuidoosten behoort tot het hooggelegen terrein waarop het Ozarkplateau ligt met bossen vol notenbomen en kolenmijnen. In het noordoosten liggen rotswanden van kalksteen. In het westen, langs de Cimarron River groeit sagebrush, en valleien met ruisende populieren onderbreken de velden met goudgeel. En bijna overal vind je zonnebloemen, het symbool van de staat.

Hoofdstad
Topeka is de hoofdstad van Kansas en de vierde stad van de staat. Het is een industriestad met het karakter van een plattelandstadje en heeft niet veel te bieden. De State Capitol in het midden van de stad is de moeite waard en eventueel het Kansas Museum of History.

Bezienswaardigheden & attracties
Voor toeristen is er weinig te beleven in Kansas. Er zijn enkele bezienswaardigheden, zoals de Oregon Trail en de Santa Fe Trail, langs de routes, waarlangs 19e eeuwse pioniers van oost naar west trokken, liggen enkele forten: Fort Dodge, Fort Leavenworth, Fort Larned en Fort Scott. Dodge City is een gerestaureerd wildweststadje.

Klimaat
Het klimaat in de staat is er een van warme zomers en relatief droog en gematigde winters. Ook tornado's willen hier in de zomermaanden nogal eens voorkomen.

Vlag KansasCapitol Building Topeka KansasCapitol Building Topeka Kansas