Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Las VegasBadlands National ParkCentral ParkSt PaulLincoln MemorialPortlandStrand FloridaFreedom TrailMonument ValleySeattleBryce Canyon National ParkDurangoNiagara FallsMount RushmoreCrater Lake National ParkCadillac RanchMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCountry Music Hall of FameUitzicht IdahoWaterval Yosemite National ParkAlcatraz gevangenisGlacier Bay National Park

Maryland

Hoofdstad: Annapolis
Grootste stad: Baltimore
Afkorting: MD
Bijnaam: Old Line State
Oppervlakte (land): 25.315 km2
Bevolking: ca. 5.600.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Op 28 april 1788 is Maryland als zevende staat toegevoegd aan de unie. Maryland grenst in het noorden aan Pennsylvania, in het oosten aan Delaware en de Atlantische Oceaan en in het zuiden en westen aan Virginia en West Virginia. De hoofdstad van Maryland is Annapolis terwijl Baltimore de grootste stad is. In Maryland heeft voor iedere bezoeker wel iets te bieden. Zo zijn er volop natuurlijke bezienswaardigheden, zoals Chesapeake Bay. Maryland beschikt tevens over mooie stranden met resorts gelegen rond Ocean City. Historische bezienswaardigheden zijn er ook, bijvoorbeeld in Annapolis en het Monocacy National Battlefield.

Geografie
De staat strekt zich vanaf de Atlantische Oceaan over een grote afstand naar het westen uit. Een deel van de oostelijke kustvlakte (Atlantic Plain) wordt door de diep landinwaarts dringende Chesapeake Bay in twee delen gescheiden: de Eastern Shore (oostkust, die laag en vlak is) en de Western Shore (westkust), die wat heuvelachtiger en hoger is. In het westen van de staat verandert het landschap in een bebost berggebied. Daar bevinden zich de Appalachen (Alleghenygebergte). Het hoogste punt is Backbone Mountain (1024 meter) in Garrett County. De belangrijkste rivieren zijn de Potomac langs de westkust van de staat en de Susquehanna die de noordoosthoek doorkruist.

Hoofdstad
Annapolis is de hoofdstad van Maryland. De stad werd onder de naam Providence in 1649 gesticht, maar de naam werd in 1694 veranderd in Annapolis, naar Anne van Groot Brittanië. Annapolis is een van de leukste stadjes aan de oostkust van de Verenigde Staten. Annapolis ligt ongeveer in het midden tussen Baltimore en Washington D.C. op minder dan 1 uur rijden. Het is een historische stad en heeft een ideale ligging aan de Chesapeake Bay, het grootste waterbekken in de Verenigde Staten. Annapolis is bovendien de thusibasis vann de U.S. Naval Academy.

Bezienswaardigheden & attracties
Voor natuurliefhebbers zijn er aan de Eastern Shore van de Chesapeake Bay genoeg natuurparken en stranden, in het westen is het Alleghenygebergte. Aan historische bezienswaardigheden zijn er onder andere de Antietam en Monocacy National Battlefield, hier hebben belangrijke slagen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog plaatsgevonden. Of bezoek de plaanten Annapolis en Baltimore.

Klimaat
In het westen heeft men koele zomers en koude winters met veel sneeuw. Aan de kust warme zomers en zachte winters.

Vlag MarylandChesapeake Bay BridgeU.S. Naval Academy