Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Country Music Hall of FameBryce Canyon National ParkBadlands National ParkLas VegasCrater Lake National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkNiagara FallsFreedom TrailLincoln MemorialPortlandUitzicht IdahoMount RushmoreWaterval Yosemite National ParkCadillac RanchCentral ParkSt PaulSeattleMonument ValleyAlcatraz gevangenisDurangoGlacier Bay National ParkStrand Florida

Massachusetts

Hoofdstad: Boston
Grootste stad: Boston
Afkorting: MA
Bijnaam: Bay State
Oppervlakte (land): 20.306 km2
Bevolking: ca. 6.425.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Massachusetts ligt aan de Atlantische Oceaan en grenst in het zuiden aan de Rhode Island en Connecticut, in het westen aan New York en in het noorden aan Vermont en New Hampshire. Van noord naar zuid is de afstand 175 kilometer en van oost naar west ongeveer 305 kilometer. De naam Massachusetts is ontleend aan een indiaanse naam en betekent waarschijnlijk 'bij de grote heuvels'. Massachusetts heeft een lange geschiedenis als deel van de Verenigde Staten. Hier kwamen de eerste pelgrims aan land en hier werden de eerste kolonies gevestigd. Als je in de buurt van Massachusetts bent dan mag je deze staat eigenlijk niet overslaan. Het hoogste punt van de staat is Mount Graylock. Deze Mount Graylock ligt in het westelijk deel van de staat in de Berkshire Valley, een prachtig natuurgebied. De oostelijke kant van de staat heeft ook bekende zaken op zijn grondgebied zoals Cape Cod en bijvoorbeeld Martha's Vineyard. Massachusetts is een staat met mooie vakantiegebieden zoals de vele State Parks, Cape Cod en de Berkshire Hills.

Geografie
Het kustgebied in het oosten heeft brede zandstranden, laagvlakte en diepe inhammen met vele natuurlijke havens. In westelijke richting neemt het laagland geleidelijk in hoogte toe. Het dal van de Connecticut vormt het middenwesten van de staat. Ten oosten van het dal verheffen zich de Green Mountains. Dit noordwestelijk deel, bekend als Berkshire Hills, bereikt zijn hoogste punt in Mount Graylock (1075 meter). In het uiterste westen verrijst het Taconicgebergte. Voor de zuidkust liggen de eilanden Martha's Vineyard en Nantucket Island. De belangrijkste rivier van de staat, de Connecticut, stroomt in zuidelijke richting door Massachusetts. Er zijn meer dan 1100 meren, waarvan Lake Webster en Lake Quinsigamond de grootste zijn. Er zijn een aantal kunstmatig aangelegde meren voor energieopwekking zoals het Quabbin Reservoir en het Wachusett Reservoir.

Hoofdstad
Boston is de hoofdstad van Massachusetts. De stad ligt aan de mond van de Charles River in de Massachusettsbaai. De natuurlijke haven wordt beschermd door een archipel van drumlinachtige eilandjes. Boston is een van de oudste en rijkste steden van de Verenigde Staten met een economie gebaseerd op financiële diensten, verzekeringen, onderwijs, hightechproducten en onderzoek en medische diensten. Het oudste deel van Boston ligt op de rechteroever van de Charles River en maakt door de deels nauwe en bochtige straten een Europese indruk. De Boston Common is het oudste openbare park (1634) van de Verenigde Staten. Aan de noordoosthoek van de Common ligt het 18e eeuwse State House, met de 46 meter hoge vergulde koepel. In het ten oosten hiervan gelegen stadsdeel liggen de meeste bezienswaardige oude gebouwen van Boston.

Bezienswaardigheden & attracties
Massachusetts heeft veel te bieden. De Berkshires aan de westkant van de staat hebben veel kleuke klassieke New England dorpjes rondom de village green en plezierige hotels. Beroemd is de herfst die vooral aan de westkant van de staat een rijke kleurenpracht oplevert. Daar vind je in de herfst ook de beroemde 'changing of the leaves', de bladeren die vele verschillende kleuren aannemen voordat ze van de boom vallen. In die tijd van het jaar, eind september/begin oktober, is het er wel erg druk. Massachusetts heeft veel variatie in haar natuur, van brede zandstranden in het oosten tot golvende heuvellandschappen in het westen. De grootste stad, Boston, is een plezierige stad met een oude oostelijke uitstraling. De straatjes liggen hier nog niet allemaal in ruitpatroon en her en der ademt Boston nog wel de koloniale sfeer uit. Cambridge is het voorstadje waar de universiteiten van Harvard en het Massachusetts Institute of Technology liggen, en daar speelt zich dan ook veel van het uitgaansleven af. Meer locaties met een rijke historie zijn onder andere Plymout, Salem en New Bedford. Cape Cod, Martha's Vineyard en Nantucket Island zijn gezochte vakantieoorden met prachtige natuur en schilderachtige plaatsjes. Veel bezocht zijn ook de Berkshire Hills met in de zomer onder andere het Tanglewood Muziekfestival in Lenox.

Klimaat
Typisch New England klimaat. Warme, plezierige zomers. Prachtige en aangename herfst, koele lente. De winters zijn streng met veel sneeuw en kou. Onder invloed van de Atlantische Oceaan is het klimaat aan de kust iets milder.

Vlag MassachusettsBostonMartha's VineyardMount GreylockCape Cod