Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
DurangoStrand FloridaSeattleSt PaulUitzicht IdahoCrater Lake National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkWaterval Yosemite National ParkPortlandNiagara FallsCountry Music Hall of FameBadlands National ParkLincoln MemorialGlacier Bay National ParkBryce Canyon National ParkCadillac RanchMount RushmoreLas VegasFreedom TrailMonument ValleyAlcatraz gevangenisCentral Park

Michigan

Hoofdstad: Lansing
Grootste stad: Detroit
Afkorting: MI
Bijnaam: Wolverine State
Oppervlakte (land): 147.122 km2
Bevolking: ca. 10.125.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Michigan ligt in het noorden van de Verenigde Staten. In het noorden grenst Michigan aan Canada, in het noordwesten aan Wisconsin en in het zuiden aan Indiana en Ohio. De staat bestaat uit twee delen: Lower Peninsula en het veel kleinere Upper Peninsula. Michigan wordt vaak gezien als de thuishaven van de autoindustrie waardoor men een verkeerd beeld krijgt van de staat. Inmiddels zit de autoindustrie over geheel de Verenigde Staten verspreidt. Michigan heeft veel meer te bieden, zoals de fantastische natuur. Steden als Detroit en Flint dragen echter nog wel steeds de tekenen van de autoindustrie. Detroit had lange tijd de faam om de meest verloederde stad van Amerika te zijn. Nu is het nog steeds niet allemaal opgeknapt, maar door een behoorlijk waterfront en pogingen tot renovatie is de stad redelijk opgeknapt. Als grote stad is Detroit wel degelijk een bezoek waard (denk ook aan Motown - van Motor Town). Sommige Counties in Michigan worden bevolkt door grote groepen Nederlandse immigranten, vooral boeren, die in sommige counties zelfs een meerderheid in de etnische minderheid vormen. Veel Dutch-Americans wonen in Grand Rapids en Holland. Michigan heeft veel nederzettingen die gesticht zijn in de 19e eeuw door Nederlande immigranten, zoals Holland, New Holland, Graafschap, Groningen, Overisel, Vriesland, Zeeland, Zutphen, Drenthe, Borculo en Harlem.

Geografie
Michigan bestaat uit twee delen: Lower Peninsula en het veel kleinere Upper Peninsula. De twee zijn verbonden door de op 01 november 1957 geopende Mackinac Bridge. Lower Peninsula is het dichtst bevolkt, hier liggen de grote steden en is de industrialisatie het verst gevorderd, ook zijn hier veel recreatiegebieden. De Upper Peninsula biedt een ruig heuvellandschap waar elanden en wolven voorkomen. Michigan bestaat een groot gedeelte uit binnenwateren (talloze rivieren en meer dan 11000 meren). Michigan ligt aan vier van de vijf grote meren (Lake Huron, Lake Superior, Lake Michigan en Lake Erie). De langste rivier is de Grand River (ca. 475 kilometer) die uitmondt in Lake Michigan. De Tahquamenonwatervallen (120 meter hoog, 60 meter breed) vormen een van de grootste bezienswaardheden van de staat. Het hoogste punt van de staat is de top van Mount Arvon (603 meter).

Hoofdstad
Lansing is de hoofdstad van Michigan en bevindt zich tussen Chicago en Detroit tussen de grote meren. De stad doet Europees aan en heeft de best opgeleide bevolking van de VS en een groot aantal opleidingscenrta.

Isle Royale National Park
Isle Royale is het grootste eiland in het enorme Lake Superior en ligt heel dich bij de Canadese grens. Het park omvat dit eiland en wat omliggende eilanden met een totale oppervlakte van 2315 vierkante kilometer en dat is al zo sinds het park in 1931 is opgericht. Het eiland is omgeven door meer dan tweehonderd kleine eilandjes en is zelf ontstaan uit vulkanen, ijs en water. Het Isle Royale eiland is alleen per boot of watervliegtuig bereikbaar en bestaat uit ongerepte bossen, ruige rotskusten en meren. Enkele dieren die in het park voorkomen zijn wolven, elanden, bevers, Noordamerikaanse vossen en enkele eekhoornsoorten. Het park is geopend van half mei tot half oktober en in de zomer schommelt de temperatuur er rond de 27 graden Celsius. Dichte tot zeer dichte mist is een veel voorkomend gebeuren in de lente en ook onweer is dan een normaal verschijnsel. Om in het park te overnachten heb je een speciale vergunning nodig, de 'Camping Permit'. Deze pas is bij elk Ranger Station gratis af te halen.

Bezienswaardigheden & attracties
Een van de grootste bezienswaardigheden is de natuur. Je vindt hier namelijk nog veel ongerepte natuurgebieden. Land Lake Superior ligt Pictured Rocks National Lakeshore, met veelkleurige kliffen, stranden en moerassen. In Lake Superior ligt Isle Royale National Park, langs Lake Michigan liggen de zandduinen en stranden van Sleeping Bear Dunes National Lakeshore. Het noordelijk schiereiland heeft veel mooie watervallen, zoals die van Tahquamenon. Er zijn verschillende grote nationale bossen. Historische plaatsen zijn onder andere Holland, een door Nederlandse immigranten gestichte stad vol met windmolens en tulpen, St. Ignace, Mackinaw City en het eiland Mackinac. Verder is de grote stad Detroit interessant, de geboorteplaats van Motown Sound. Andere bezienswaardigheden zijn: het Henry Ford Museum (Dearborn), Gerald Ford Presidential Library (Grand Rapids), Mackinac Island State Park en Soo Locks bij Sault St. Marie.

Klimaat
Michigan heeft een landklimaat met droge, warme, zomers en koude, sneeuwrijke, winters. Ten gevolge van de vrij regelmatige westenwind hebben de grote meren een matigende werking op het klimaat op het zuidelijke schiereiland. Op het noordelijke schiereiland zijn de winters aanmerkelijk strenger, met zeer zware sneeuwval.

Vlag MichiganHollandIsle Royale National ParkSkyline DetroitPictured Rocks National Lakeshore