Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Monument ValleyFreedom TrailGlacier Bay National ParkBadlands National ParkNiagara FallsMount RushmoreDurangoSeattleMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkBryce Canyon National ParkCentral ParkPortlandAlcatraz gevangenisSt PaulUitzicht IdahoCrater Lake National ParkWaterval Yosemite National ParkStrand FloridaCountry Music Hall of FameCadillac RanchLas VegasLincoln Memorial

Minnesota

Hoofdstad: Saint Paul
Grootste stad: Minneapolis
Afkorting: MN
Bijnaam: North Star State, Gopher State en Land of 10000 lakes
Oppervlakte (land): 206.190 km2
Bevolking: ca. 5.100.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Minnesota grenst in het westen aan de Canadese grens, in het westen aan North en South Dakota, in het zuiden aan Iowa en in het oosten aan Wisconsin en Lake Superior. De naam Minnesota betekent 'hemelkleurig waten'. Een van de bijnamen van Minnesota is '10000 lakes' en dat is niet overdreven, want er zijn er zelfs meer dan 10000. Op 11 mei 1958 werd Minnesota officieel toegevoegd als 32e staat van de Verenigde Staten. De hoofdstad van Minnesota is Saint Paul en de grootste stad is Minneapolis. Deze twee steden liggen tegen elkaar aan, aan weerszijde van de Mississippi, en worden daarom de 'Twin Cities' genoemd.

Geografie
Minnesota is ongeveer vijf maal zo groot als Nederland: de staat met ruwweg 650 kilometer van het noorden naar het zuiden en 350 kilometer van het oosten naar het westen. Het land is te verdelen in drie geografische zones: in het noorden zijn er uitgestrekte gebieden met naaldbossen, in de riviervallei van de Mississippi tot in het uiterste noordoosten zijn loofbossen en voornamelijk prairie (wild grasland) en akkers in het westen en zuiden. In het noordelijke Itasca State Park ontspringt de lange rivier de Mississippi, die een gedeelte van de grens met Wisconsin vormt. Verder telt Minnesota veel grotere en kleinere meren, volgens sommige bronnen meer dan 15000. Het noordoosten van de staat ligt aan Lake Superior. Minnesota is vrij vlak, het hoogste punt is de top van Eagle Mountain (701m).

Hoofdstad
Saint Paul is de hoofdstad van Minnesota. De stad ligt tegen Minneapolis aan en daarom worden deze steden de Twin Cities genoemd. Saint Paul is een stad die veel te bieden heeft. Zo zijn er veel oude gebouwen, in tegenstelling tot het moderne Minneapolis. De voornaamste attracties in St. Paul zijn het State Capitol Building, het Fitzgerald Theater en de enorme kathedraal van St. Paul. Leuke tips voor St. Paul zijn een bezoek aan het Children's Museum, de jaarlijkse State Fair, en de vele restaurants en bars.

Voyageurs National Park
Het Voyageurs National Park ligt in het noorden van de staat. Voyageurs National Park bestaat voor een groot deel uit water (fraaie meren en talloze waterwegen), en het is daarom ook vooral een park voor bootliefhebbers, verder zijn er dichte bossen. De oppervlakte van het park is 887 vierkante kilometer. De grenzen van het park omvatten meer dan 30 meren. Verder strekken zich hier veen- en moerasgebieden uit. Het park is bereikbaar via de auto maar in het park zelf kan men de auto niet gebruiken. Dit is dan ook de reden waarom het alleen bereikbaar is per bootje of watervliegtuig. Anders dan de meeste andere parken bevat Voyageurs geen opvallende bezienswaardigheden; de voornaamste reden om hier een bezoek te brengen bestaat dan ook uit het varen temidden van de vele eilanden met hun mooie rotsachtige kustlijnen en dichte bossen. Het park is het gehele jaar open. Tot de wilde dieren behoren bevers, wolven, zwarte beren, arenden en reigers.

Bezienswaardigheden & attracties
Minnesota heeft zoveel te bieden dat het bijna te veel is om op te noemen. Minnesota is een outdoor staat bij uitstek, zoals wandelen, skiën, vissen, kanoën en golven. Zelfs in de barre winter zal je de bewoners van buitenactiviteiten zien doen. Er zijn echter ook andere activiteiten in Minnesota, zoals een bezoek aan Saint Paul en Minneapolis, waar je een bezoek kunt brengen aan het theater, musea, het bijwonen van (professionele) sporten, winkelen, attractieparken etc. Minnesota beschikt over een van de grootste shoppingmalls ter wereld, namelijk Mall of America, dat gelokaliseerd is in de stad Bloomington. Er zitten meer dan 520 winkels gevestigd in dit shoppingparadijs en er zijn tevens attracties aanwezig voor kinderen, zoals een achtbaan en een reuzenrad. Echt een belevenis om hier eens uitgebreid te winkelen. In Downtown Minneapolis kun je Nicollet Mall bezoeken, dit is ook een bezoek waard. Als natuurliefhebber kan je je hart ophalen in Minnesota. Er zijn ongelofelijk veel State Parks en State Forests in Minnesota aanwezig, waaronder het Voyageurs National Park en National Monument. Een aantal gebieden en parken zijn:

North Shore Drive
Deze 450 kilometer lange route voert je langs de prachtige kust van Lake Superior. De route begint bij de grootste binnenlandhaven ter wereld, Duluth, en eindigt 400 kilometer noordelijker aan de Canadese grens. Een aantal State Parks met watervallen, zoals de Big Falls van de Pigeon River en de Gooseberry Falls liggen aan deze route.

Minnesota River Valley National Scenic Byway
Dit is een bijna 500 kilometer lange toeristische route langs de Minnesota rivier tussen Granite Falls tot Mankato.

Lake Superior Hiking Trail
Een wandelpad van bijna 4000 kilometer door zeven natuurparken langs de North Shore van Minnesota. Deze routes zijn geschikt voor wandelaars van elk niveau.

Boundary Waters Canoe Area
Is een gebied in het noorden van Minnesota ter grootte van de provincie Noord Holland. De BWCA is oficieel echte wildernis, een gebied waar mensen op bezoek gaan maar niet blijven. Het is ongerepte natuur, met meer dan 2000 kilometer kanoroutes en honderden meren, planten en dieren, zoals bevers, wolven, zwarte beren, coyotes en wasberen. Meer dan 100000 mensen maken hier jaarlijks de kanotrip van hun leven, met of zonder begeleiding van professionele gidsen.

Klimaat
Minnesota heeft een landklimaat, wat betekent dat het relatief weinig regent, dat er veel dagen met een stralend blauwe hemel zijn en dat de temperatuurverschillen tussen de winter en zomer vrij extreem zijn. In de zomer kan het kwik behoorlijk oplopen en zijn er dus warme zomers. De winters zijn behoorlijk streng en zeer koud. Wat Europeanen meestal opvallend vonden is de stralend blauwe hemel, blauwer dan in Nederland, waarschijnlijk als een gevolg van de lagere luchtbochtigheid.

Vlag MinnesotaBoundary Waters Canoe AreaVoyageurs National ParkState Capitol St Paul