Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
St PaulWaterval Yosemite National ParkNiagara FallsAlcatraz gevangenisCrater Lake National ParkLas VegasCentral ParkMonument ValleyCadillac RanchSeattleUitzicht IdahoBadlands National ParkGlacier Bay National ParkBryce Canyon National ParkDurangoMount RushmoreMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCountry Music Hall of FameLincoln MemorialStrand FloridaPortlandFreedom Trail

Missouri

Hoofdstad: Jefferson City
Grootste stad: Kansas City
Afkorting: MO
Bijnaam: Show-me State
Oppervlakte (land): 180.487 km2
Bevolking: ca. 5.755.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Missouri is het centrum van Amerika, geografisch gezien dan. In het noorden grenst het aan Iowa, in het oosten aan Illinois, Kentucky en Tennessee, in het zuiden aan Arkansas en in het westen aan Oklahoma, Kansas en Nebraska. De totale oppervlakte van de staat is 180.487 km2. Er lopen twee belangrijke rivieren over het grondgebied van Missouri, de Missouri River en de Mississippi River. De Missouri River is met een lengte van 4130 km de langste rivier van heel de Verenigde Staten. Deze twee grote rivieren van  het land komen in deze staat samen. Het was het vertrekpunt van de vele expedities die in de negentiende eeuw tot verdere ontdekking van het continent leidden. Missouri is een gewone, redelijk onopvallende staat in het midden van Amerika. Wel heeft het een van de opvallendste toeristenbestemmingen van Amerika, namelijk Branson, in de Ozarks. Daar bevindt zich de country music stad die Nashville concurrentie aan probeert te doen. Het is een enorme toeristen hype, in Amerikaans efficiënte stijl. Geen omweg waard.

Geografie
Ten noorden van de Missouri River bestaat het landschap uit voornamelijk prairies en ten zuiden zijn heuvels en Ozarks Mountains de bepalende elementen. Het hoogste punt van Missouri ligt in het laatstgenoemde gebied, Taum Sauk Mountain met 540 meter boven de zeespiegel. De staat heeft geen natuurlijke meren binnen zijn grenzen maar wel een aantal stuwmeren. De Ozark Mountains in het zuiden van de staat telt meer dan 10.000 bronnen. Big Spring in het zuidoosten is een van de grootste van de Verenigde Staten.

Hoofdstad
De hoofdstad van de staat Missouri is Jefferson City. Het staatsbestuur heeft zich hier gevestigd in het State Capitol, dat is nagebouwd naar het Witte Huis in Washington D.C. Binnen is de geschiedenis van Missouri te bezichtigen in de levensgrote muurschilderingen.

Bezienswaardigheden & attracties
Grote trekpleisters in Missouri zijn de steden St Louis en Kansas City. St Louis is als stad de moeite waard. Het heeft een aardig herstelde oude stad, en de grote boog, Gateway Arch, is het symbool van de poort naar het westen die hier ligt. Kansas City ligt zowel in Missouri als in Kansas. Het deel in Kansas is interessanter. Verder is de Truman Presidential Library and Museum in Independence interessant. Het is een treffend tribuut aan de kleine man uit Missouri die geleidelijk aan is erkend als een van de grote Amerikaanse presidenten. Voor natuur kan je naar het Ozark gebied met onder andere het Lake of the Ozarks en het Mark Twain National Forest. Aan Mark Twain herinneren zijn geboorteplaats in het Mark Twain State Park en een museum in het plaatsje Hannibal waar hij zijn jeugd doorbracht. Ook leuk is het plaatsje Branson in de Ozarks. Hier bevindt zich de country music stad die Nashville concurrentie aan probeert te doen.

Klimaat
Missouri heeft een vochtig continentaal klimaat. Het klimaat is er een van warme en vochtige zomers en koude winters. Onweersbuien en tornado's zijn voorkomende verschijnselen in het voorjaar en de herfst.

Vlag MissouriBig SpringState Capitol Jefferson CityGateway Arch St Louis