Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Las VegasSeattleGlacier Bay National ParkStrand FloridaUitzicht IdahoWaterval Yosemite National ParkFreedom TrailCountry Music Hall of FameNiagara FallsCentral ParkPortlandMonument ValleyCadillac RanchDurangoMount RushmoreLincoln MemorialBadlands National ParkSt PaulBryce Canyon National ParkAlcatraz gevangenisMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCrater Lake National Park

Nebraska

Hoofdstad: Lincoln
Grootste stad: Omaha
Afkorting: NE
Bijnaam: Cornhusker State
Oppervlakte (land): 199.098 km2
Bevolking: ca. 1.750.000
Tijdszone: Mountain / Central Standard Time

Algemene informatie
Nebraska grenst in het noorden aan South Dakota, in het oosten aan Iowa en Missouri, in het zuiden aan de staat Kansas en in het westen aan de staten Colorado en Wyoming. Van noord naar zuid is de lengte 333 kilometer en van oost naar west 689 kilometer. Het grootste deel van de bevolking woont in het oostelijk deel van de staat.

Geografie
Nebraska bestaat grotendeels uit een golvende vlakte met een prairie-achtig karakter die in westelijke richting geleidelijk oploopt en overgaat in de uitlopers van de Rocky Mountains. In het midden van de staat liggen de lager gelegen gebieden, bekend als de Central Lowlands. In dit gebied bedraagt de hoogte ongeveer 260 meter boven de zeespiegel. Het hoogste punt, aan de grens met Colorado, ligt in het gebied dat bekend staat als de Great Plains. Er zijn meer dan 2300 meren en meertjes, waaronder een aantal kustmatige meren. De belangrijkste rivieren van Nebraska zijn de Missouri River, Niobara River, Republican en de Platte (gevormd door North en South Platte).

Hoofdstad
Lincoln is de hoofdstad van de staat Nebraska. De stad is na Omaha de grooste van Nebraska. De stad werd in 1856 gesticht als Lancaster. In die tijd was Omaha de hoofdstad van het Nebraska territorium, maar de bevolking wilde een centraler gelegen hoofdstad. Er werd gekozen voor Lancaster. Op 1 maart 1867, de dag dat Nebraska een staat van de VS werd, werd de naam van de stad veranderd in Lincoln, naar de toen pas vermoorde president Abraham Lincoln. Lincoln heeft op het gebied van musea, parken en familieattracties genoeg te bieden voor bezoekers van de stad.

Bezienswaaridgheden & attracties
Nebraska heeft geen nationale parken, maar het landschap is van zichzelf wel ontzettend mooi. Een aantal natuurgebieden zijn de Wildcat Hills in het westen, de heuvels langs de Missouri (Bluffs) in het oosten, het dal van de Niobrara en het merengebied van de Sand Hills. In het Niobrara natuurreservaat leven kudden bizons. Op verschillende plaatsen word je herinnerd aan de pionierstijd, door het dal van de Platte liepen destijds belangrijke pioniersroutes als de Oregon Trail, Pony Express en Overland Trail. In de buurt van North Platte wordt de woning van Buffalo Bill in stand gehouden. In het University of Nebraska State Museum in Lincoln is een bijzonder mooi en groot exemplaar te vinden van een mammoet. In de bdem van Nebraska zijn talrijke resten van mammoeten gevonden.

Klimaat
Nebraska heeft een landklimaat. Er zijn warme zomers en behoorlijk lange, koude, winters. Ondanks deze extremen zijn de zomers en winters goed te verdragen vanwege de droge lucht. De jaarlijkse hoeveelheid neerslag is zeer onregelmatig verdeeld: het oosten ontvangt tweemaal zoveel als het westen. Er kunnen hele grote hagelstenen vallen. De grootste die is gemeten is 17.78 centimeter in doorsnee (juni 2003). Stormen komen veelvuldig voor.

Vlag NebraskaLincolnFort Niobara National Wildlife Refuge