Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Cadillac RanchFreedom TrailNiagara FallsCountry Music Hall of FameGlacier Bay National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkDurangoLas VegasBadlands National ParkLincoln MemorialPortlandSt PaulAlcatraz gevangenisUitzicht IdahoSeattleBryce Canyon National ParkStrand FloridaCrater Lake National ParkMount RushmoreCentral ParkWaterval Yosemite National ParkMonument Valley

New Jersey

Hoofdstad: Trenton
Goortste stad: Newark
Afkorting: NJ
Bijnaam: Garden State
Oppervlakte (land): 19.210 km2
Bevolking: ca. 8.700.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
New Jersey ligt aan de oostkust van Amerika, tussen de staten Delaware en New York. Het is de Delaware River die voor de natuurlijke afscheiding met de staat Pennsylvania zorgt. Een populaire vakantie- of recreatiebestemming is de oostkant van New Jersey vanwege de Atlantische Oceaan. De hoofdstad is Trenton en omdat de staat 8,5 miljoen mensen telt is New Jersey de dichtst bevolkte staat van de Verenigde Staten. New Jersey is een oude industriestaat met een mix van grote steden en platteland, kleine steden, kusten en bergen. Heel wat mensen die in New York City werken wonen in New Jersey. De staat is goed te bereiken vanuit New York City via een groot stelsen van tunnels, bruggen en snelwegen. Van noord naar zuid is de totale lengte 267 kilometer. Het breedste punt van oost naar west is 199 kilometer breed. New Jersey komt aan zijn bijnaam, de Garden State, door dat het land erg groen is, de natuur aantrekkelijk is en de groente die in New York in de winkels lag uit New Jersey kwam. Een verrassend aantal musici en dichters zijn in New Jersey geboren: Count Basie, Frank Sinatra, Bruce Springsteen, William Carlos Williams, Allen Ginsberg.

Geografie
In het uiterste noordwesten zijn de beboste bergen te vinden, de Kittatinny Mountains. Dit zijn uitlopers van de Appalachian Mountains. Hier bevindt zich het hoogste punt van de staat, High Point (550 meter). De kustvlakte die ca. 60% van de totale oppervlakte van de staat omvat wordt aan de zeekant afgesloten door een duinenrij. Langs de kust (ruim 200 kilometer lang) liggen eilanden, schiereilanden en bij vloed onderlopende zoutmoerassen. De belangrijkste rivieren in New Jersey zijn de Delaware, die de grens met Pennsylvania en Delaware vormt, en de Hudson. Vooral in het noorden liggen talrijke meren, waarvan Lake Hopatcong en het gedeeltelijk in de staat New York gelegen Greenwood Lake de grootste zijn. Een 457 meter lange stuwdam in het dal van de Wanaque River, een zijrivier van de Passaic, heeft Lake Wanaque doen ontstaan.

Hoofdstad
Trenton, waar de Generaal George Washington zijn beroemde winterse oversteek van de Delaware River maakte, is de hoofdstad van New Jersey en heeft veel relikwieën van de Amerikaanse revolutie in de vroege 18e eeuw.

Bezienswaardigheden & attracties
Een belangrijke trekpleister van New Jersey is het kustgebied. In het zuiden langs de kust liggen er over 200 kilometer, van Sandy Hook tot Cape May, mooie zandstranden en resorts aan zee. De kust, die uitgebreide faciliteiten biedt voor watersport en recreatie, is een bekende vakantieplaats voor de omliggende staten. De stranden van New Jersey zijn van zacht, glad zand en zonder stenen en de rustige zee maakt het strand van New Jersey perfect geschikt voor families. Ook liggen er langs de kust talrijke natuurgebieden. Het zuidpuntje van de kustlijn, Cape May, is interessant: de hele stad is een monument. Atlantic City wordt ook wel het Las Vegas van het oosten genoemd. In deze stad zijn kansspelen legaal en casino's doen dan ook goede zaken. De Kittatinny Mountains lopen langs het noordwesten van New Jersey en zorgen ervoor dat er meren en rivieren zijn op een uur rijden vanaf New York. Hier ligt ook het mooie Delaware Water Gap National Recreation Area wat zorgt voor mooie plaatjes. Je kunt er varen, zwemmen en vissen naar zoetwater vissen. Men kan kanoën op de stille wateren van binnen meren en rivieren of raften op de versnellingen van de Delaware River. New Jersey is een goede plaats om historische plaatsen te bekijken, speciaal zijn de slagvelden van de revolutie. In West Orange heeft het Thomas Edison National Historic Site nog steeds het laboratorium van de meest bekende uitvinders. Van historisch belang is ook het stadje Princeton met de Princeton University, een plezierige universiteitsstad.

Klimaat
New Jersey heeft warme en vochtige zomers en zwachte winters in het zuiden en het noorden heeft koude winters. Vooral in het voor- en najaar zijn de weersomstandigheden bijzonder aangenaam te noemen.

Vlag New JerseyLake HopatcongSandy Hook Beach