Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Uitzicht IdahoMonument ValleySeattleCrater Lake National ParkAlcatraz gevangenisCentral ParkWaterval Yosemite National ParkLas VegasPortlandBadlands National ParkBryce Canyon National ParkFreedom TrailCadillac RanchCountry Music Hall of FameSt PaulGlacier Bay National ParkNiagara FallsDurangoLincoln MemorialMount RushmoreStrand FloridaMorning Glory Pool - Yellowstone National Park

North Dakota

Hoofdstad: Bismarck
Grootste stad: Fargo
Afkorting: ND
Bijnaam: Peace Garden State
Oppervlakte (land): 178.664 km2
Bevolking: ca. 635.000
Tijdszone: Central / Mountain Standard Time

Algemene informatie
De staat North Dakota ligt in het noorden van de Verenigde Staten en grenst in het noorden aan de Canade grens, in het oosten aan Minnesota, in het zuiden aan South Dakota en in het westen aan Montana. Nadat de indianen waren verdreven en de spporwegen arriveerden aan het einde van de 19e eeuw werd North Dakota een graanschuur voor Amerika. In 1920 woonden in deze staat 632.000 mensen en dat aantal is sindsdien weinig veranderd. North Dakota heeft niet echt veel voor toeristen te bieden, afgezien van wildernisgebieden. Het is de moeite waard om het westelijk deel van de Dakota's in combinatie met de Rocky Mountains te bezoeken. Een andere trekpleister is het Theodore Roosevelt National Park.

Geografie
North Dakota valt gedeeltelijk binnen de Great Plains, de hoogvlakte die zich uitstrekt tussen de Missouri en de Rocky Mountains. Het oosten van de staat is bedekt met grasvlakten die naar het westen overgaan in de Missouri Coteau, een steile helling (90 - 180 meter) en vervolgens in het steppelandschap van de Great Plains dat zich tot ver in Montana uitstrekt. Het dal van de Red River, in het oosten, vormt het laagste deel van de staat (laagste punt 241 meter). In het barre, onvruchtbare, zuidwesten (Badlands) bevinden zich grillige bergformaties. Hier ligt het hoogste punt van de staat, White Butte (1069 meter). De Red River of the North, die deels de grens met Minnesota vormt, komt in North Dakota samen met de Sheyenne en Souris River. De MIssouri ontwatert met haar talrijke zijrivieren het grootste deel van het zuiden en westen van de staat. Talrijke meren en meertjes (prairie lakes) liggen, met uitzondering van het zuidwesten over de gehele staat verspreid. Een enorm kunstmatig meer bevindt zich in het westen: Lake Sakakawea (1580 km2) achter de Garrisondam in de Missouri.

Hoofdstad
Bismarck is de hoofdstad van North Dakota, is gelegen aan de Missouri River en vernoemd naar de Duitse politicus Otto von Bismarck.

Theodore Roosevelt National Park
het Theodore Roosevelt National Park is genoemd naar de zesentwintigste Amerikaanse president Theodore Roosevelt. Het park kreeg de status in 1978, heeft een oppervlakte van 285 kilometer en is onderverdeeld in twee gebieden: North Unit en South Unit. De afstand tussen deze twee delen bedraagt ongeveer 120 kilometer. Het park bestaat uit een ongerepte wildernis langs de Little Missouri River dat de Badlands wordt genoemd. Het park is het gehele jaar door geopend, maar tussen mei en oktober komen de meeste bezoekers want dan is het park op zijn mooist.

Bezienswaardigheden & attracties
In het zuidwesten van North Dakota ligt in de Badlands het Theodore Roosevelt National Park met behalve schitterend natuurschoon ook de voormalige boerderij van Theodore Roosevelt, Elkhorn Ranch. Voor meer natuurschoon kan je terecht bij de twee National Grasslands (Little Missouri National Grasslands en Sheyenne National Grasslands) waar je goed kunt hiken en het dierenleven aanschouwen. Ook kan je naar Sully's Hill National Game Preserve. Dit is een natuurreservaat voor wilde dieren en vogels of een bezoek brengen aan een van de vier State Forests. Er zijn ook diverse historische locaties die herinneren aan de indianen die het gebied bewoonden, zoals Knife River Indian Villages National Historic Site en locaties die herinneren aan de pionierstijd, zoals Frontier Village en Bonanzaville USA.

Klimaat
North Dakota heeft een landklimaat welke extreem is. De zomers zijn bijzonder warm en de winters zijn streng met veel sneeuw. Tornado's komen vrij regelmatig voor. De beste reistijd is van mei tot september.

Vlag North DakotaLake SakakaweaBismarckTheodore Roosevelt National Park