Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Glacier Bay National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkDurangoCadillac RanchUitzicht IdahoStrand FloridaFreedom TrailSt PaulCountry Music Hall of FameLincoln MemorialSeattleNiagara FallsBadlands National ParkAlcatraz gevangenisPortlandWaterval Yosemite National ParkMonument ValleyCentral ParkCrater Lake National ParkMount RushmoreBryce Canyon National ParkLas Vegas

Ohio

Hoofdstad: Columbus
Grootste stad: Columbus
Afkorting: OH
Bijnaam: Buckeye State
Oppervlakte (land): 106.055 km2
Bevolking: ca. 11.500.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
De staat Ohio is vernoemd naar de Ohio River. In de taal van de Iroquiosindianen betekent deze naam de grote rivier. Ohio grenst in het noorden aan de staat Michigan en aan de overkant van Lake Erie aan Canada, in het oosten aan Pennsylvania, in het zuidoosten aan West Virginia, in het zuiden aan Kentucky en in het westen aan Indiana. Ohio heeft een lange kustlijn met Lake Erie en bezit daardoor een goede waterverbinding met de Atlantische Oceaan. Ohio is een staat met grote, oude steden, waarvan de bekendste Toledo, Cleveland, Akron, Cincinnati. Ohio was ooit een van de belangrijkste staten, politiek gezien. Er komen acht presidenten vandaan. Die tijd is wel voorbij. Voor toeristen is hier niet heel veel te halen. De enige echte uitzondering daarop is een trip langs de oevers van de grote meren. Daar is wel veel moois te vinden, zeker als je de trip combineert met de Canadese kant. De Ohio River vormt de grens van Ohio met Kentucky en West Virginia en is een belangrijke waterweg. De route langs de rivier is mooi, vooral ten zuiden van Wheeling en dan helemaal door tot Cincinnati.

Geografie
De staat is betrekkelijk vlak maar glooiende heuvels zijn te vinden langs de Ohio River in het zuiden van de staat. Het westen van Ohio bestaat uit een golvend prairielandschap, waaruit zich enkele bergruggen verheffen. Campbell Hill (472 m) vormt hier het hoogste punt van de staat: het laagste punt (134 m) bevindt zich in het zuidwesten, waar de rivier de Ohio de staat verlaat. In oostelijke richting gaat het prairielandschap geleidelijk over in de uitlopers van de Allegheny Mountains (het Alleghenyplateau) en naar het noorden in de kustvlakte van Lake Erie. De Ohio River vormt de grens van Ohio met Kentucky en West Virginia en is een belangrijke waterweg voor de handel. Langs de rivier ligt een heuvelachtig landschap. In de staat Illinois, bij de stad Cairo, mondt de Ohio uit in de Mississippi rivier.

Hoofdstad
Columbus is de hoofdstad en de grootste stad van Ohio. Columbus is een geplande hoofdstad. Nadat Ohio in 1803 een staat was geworden kon men het niet eens worden over welke stad de hoofdstad moest zijn. Er werd besloten een nieuwe stad te stichten in het centrum van de staat. Deze stad, vernoemd naar Christoffel Columbus, werd uiteindelijk in februari 1812 gesticht aan de oever van de rivier de Scioto. Het is een vriendelijk stadje met volop historische bezienswaardigheden, musea en architectuur. Zo staat er een replica van het schip van Christoffel Columbus. De stad heeft ook een ijshockey team dat in de NHL speelt, namelijk de Columbus Blue Jackets en een dierentuin, Columbus Zoo and Aquarium.

Bezienswaardigheden & attracties
De stad Cleveland heeft twee grote trekpleisters: de Rock and Roll Hall of Fame and Museum en het NBA basketbal team Cleveland Cavaliers. Onder de historische bezienswaardigheden in Ohio bevinden zich indiaanse grafheuvels zoals die van Mount City Group National Monument en de Great Serpent Mound. De pionierstijd herleeft onder andere in het Schoenbrunn Village State Memorial waar zich een reconstructie van een Hernhutternederzetting uit 1772 bevindt. Druk bezochte toeristenoorden zijn de plaatsen aan Sandusky Bay (Lake Erie) en de daar voor de kust liggende eilanden.

Klimaat
Het klimaat van Ohio kent, evenals dat van de hele Mid West regio, grote temperatuursverschillen. Warme zomers en strenge winters.

Vlag OhioColumbusGreat Serpent MoundLake Erie