Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Waterval Yosemite National ParkAlcatraz gevangenisCrater Lake National ParkFreedom TrailMonument ValleyBryce Canyon National ParkDurangoSt PaulNiagara FallsMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkPortlandBadlands National ParkLincoln MemorialMount RushmoreGlacier Bay National ParkCountry Music Hall of FameCentral ParkStrand FloridaSeattleCadillac RanchUitzicht IdahoLas Vegas

West Virginia

Hoofdstad: Charleston
Grootste stad: Charleston
Afkortin: WV
Bijnaam: Mountain State
Oppervlakte (land): 62.359 km2
Bevolking: 1.815.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
West Virginia ligt in het oosten van de Verenigde Staten en grenst in het noorden aan Pennsylvania, in het oosten aan Maryland en Virginia, in het zuiden aan Virginia en in het westen aan Kentucky en Ohio. De staat strekt zich van noord naar zuid uit over een lengte van 357 kilometer en van oost naar west over ene lengte van 425 kilometer.

Geografie
West Virginia bestaat uit twee gedeelten: de Appalachian Mountains aan de oostzijde en het Allegheny Plateau in het westelijk deel. De staat is heuvelachtig en bedekt met bossen en dat maakt hem qua natuur interessanter dan de meeste mensen zouden verwachten. Enkele rivieren die door West Virginia stromen zijn de Potomac River, Monogahela River, Kanawha River en Big Sandy River.

Hoofdstad
Charleston is de hoofdstad van de staat West Virginia. Hier staat het State Capitol en bevindt zich ook de University of Charleston.

Bezienswaardigheden & attracties
Toeristische trekpleisters zijn onder andere het Monongahela National Forest, het prehistorische monument, Grave Creek Mound, in Moundsville in de noordelijke 'panhandle' nabij de grens met Ohio, Blackwater Falls State Park, Hawks Nest State Park. De Burgeroorlog wordt herdacht in o.a. Harpers Ferry National Historic Park. Harpers Ferry is een interessante plaats die zijn faam dankt aan de opstand van de slaven onder leiding van John Brown, in 1859. Ze overvielen het wapendepot in Harpers Ferry om van daaruit de bevrijding van de slaven ter hand te nemen. Na twee dagen liep de zaak uit op een fiasco en John Brown ging aan de strop. Maar het is een interessante periode, zeker gecombineerd met de Burgeroorlog die in het stadje in het Civil War Museum wordt behandeld (combineer met een bezoek aan Antietam Battlefield in Maryland). Verder is het een goede staat om outdoor activiteiten te doen, zoals wandelen en kanoën.

Klimaat
West Virginia heeft een landklimaat met warme zomers en koude winters of zelfs extreem koud. De staat heeft ook nog een naam hoog te houden als het gaat om onweer. In de zomer kunnen zeer zware onweersbuien regelmatig voorkomen.

Vlag West VirginiaCharlestonMononhalela National Forest