Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Las VegasMonument ValleyNiagara FallsMount RushmoreBadlands National ParkFreedom TrailAlcatraz gevangenisCountry Music Hall of FameCentral ParkStrand FloridaWaterval Yosemite National ParkLincoln MemorialGlacier Bay National ParkSeattleBryce Canyon National ParkCrater Lake National ParkUitzicht IdahoDurangoSt PaulCadillac RanchPortlandMorning Glory Pool - Yellowstone National Park

Amarillo

Staat: Texas
Oppervlakte (stad): 223,9 km2
Bevolking: ca. 185.000
Tijdszone: Mountain Standard Time

Algemene informatie
Amarillo is de Spaanse naam voor de kleur geel. Amarillo ligt in de buurt van de Great Plains en is van oorsprong een echte cowboystad. U kunt hier de cultuur van het oude westen en het nieuwe westen bewonderen.
Het heeft een uniek landschap met veel open ruimtes en adembenemende zonsopgangen en zonsondergangen. Amarillo biedt toegang tot het Palo Duro Canyon. Palo Duro Canyon is Amerika’s tweede grootste ravijn.
Amarillo heeft een mild klimaat en heeft één van de hoogste luchtzuiverheidsgehaltes.
Indianen, buffeljagers, kolonisten, jagers, cowboys, avonturiers, politiemannen en de spoorweg hebben gezorgd voor een grote ontwikkeling en groei van de stad.
Vandaag de dag is Amarillo in bezit van mooie accommodaties, een centrum, een kleine theater en andere recreatieve gelegenheden.

Een klein stukje geschiedenis
Deze plaats heeft als oorspronkelijke naam Oneida. Het kreeg later de naam Amarillo.
Amarillo heeft zijn naam te danken aan de gele wilde bloemen die groeien bij het nabijgelegen Amarillo Lake en Amarillo Creek in de lente en de zomer.
Ondanks het hebben van een naam van Spaanse oorsprong wordt de stad Amarillo in het Engels uitgesproken als "Am-ah-rill-oh" in plaats van "Ah-mah-ree-yoh". Vroegere inwoners spraken het volgens de Spaanse uitspraak uit, maar binnen een jaar prevaleerde de Engelse uitspraak.
In 1890 was Amarillo de plaats die zich erg bezig hield met vee. Ondertussen groeide de bevolking fors. In 1900 was er een toename van de tarwe en graan productie.
Door de ontdekking van gas en olie in 1918 onstonden drie jaar later olie en gasbedrijven in het Amarillo gebied. De Verenigde Staten kocht de Cliffside Gas Field en het Federale Bureau van Mijnen op. De spoorwegen tussen Fort Worth, Denver, Topeka, Chicago, Rock Island en Pacific Railroad zijn verbonden met diensten van en naar Amarillo.
Na de economische depressie van 1930, werd Amarillo een toeristische plaats. Er kwamen talrijke motels, restaurants en kleine gespecialiseerde winkeltjes.
De aankomst van soldaten en hun families beëindigde de depressie van de stad. Tussen 1950 en 1960 groeide de bevolking van Amarillo van 74.443 tot 137.969.

Zien en doen
De sterkste bevolkingsgroei en de meeste commerciële ontwikkelingen zijn geconcentreerd in het zuidelijke en noordwestelijke deel van de stad. Als u echt wilt winkelen, moet u naar de Westgate Mall gaan. Daar zijn veel winkels, boetieks en galerijen.
De 31-story Chase Tower, het grootste gebouw tussen Dallas en Denver, werd in de binnenstad van Amarillo gebouwd in 1971. Het is een gebouw van de American National Bank.
De grote historische huizen in de binnenstad weerspiegelen de economische groei van na de Tweede Wereldoorlog. De duurste huizen werden gebouwd aan de westzijde van de straat, zodat ze dan de opgaande zon iedere ochtend konden ontvangen .
De stad heeft 50 parken, inclusief een skatepark in het westen van de stad.
De grootste parken in Amarillo zijn Medical Park, Thompson Memorial Park en Memorial Park.
Silver Mesa Ranch biedt paardrijmogelijkheden, huifkar tochten, cowboy ontbijt en diners, westerse vuurgevecht shows en nog veel meer. Ook bij de Cowboy Roundup USA worden er verschillende westerse shows en races georganiseerd.
In de omgeving van Amarillo ligt de Palo Duro Canyon. Dit Park werd geopend op 4 juli 1934.
Palo Duro Canyon in het tweede grootste ravijn in de Verenigde Staten. Het ravijn werd gevormd door erosie van de Prarie Dog Town Fork van het water van de Red River. Het ravijn was ongeveer 12 duizend jaar geleden al bewoond. Er leefden mammoeten, reusachtige bizons en andere grote dieren, wat kolonisten aantrok om te jagen.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden:
- Cadillac Ranch
Attracties:
- Amarillo Zoo
- South East Pool
- Tri-state Fair & Rodeo

Cadillac Ranch