Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Badlands National ParkCentral ParkBryce Canyon National ParkStrand FloridaAlcatraz gevangenisNiagara FallsSt PaulLas VegasCrater Lake National ParkUitzicht IdahoLincoln MemorialFreedom TrailWaterval Yosemite National ParkCadillac RanchCountry Music Hall of FameGlacier Bay National ParkMount RushmoreDurangoPortlandMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkSeattleMonument Valley

Antelope Canyon

De Antelope Canyon is gevormd door erosie van de omringende Navajo Sandstone en de overstromingen en winden. Het regenwater dat tijdens het moesson seizoen komt en in de ravijn terecht kwam, nam zand mee en stroomde met een snelheid door smalle gangen. Tegen de tijd zijn deze gangen zo geërodeerd dat ze weg zijn en zijn de corridors dieper geworden. Op een gegeven moment zijn deze vloeiende vormen in de rotsen ontstaan.
De Antelope Canyon is een bekende locatie, die erg geliefd is om te fotografen en om te bezichtigen. Velen toeristen komen hier jaarlijks heen om dit unieke landschap te bezichtigen.

De Upper Canyon is een belangrijke toeristen plek in de Antelope Canyon. Het wordt ook de Tse bighanilini genoemd. Dit betekent; de plaats waar het water door de rots stroomt. Er komen hier veel toeristen naar kijken omdat het geen klim vereist en er zonlicht vanaf de top naar binnen schijnt.
De Lower Antelope Canyon wordt ook wel de “Hasdeztwazi” of “spiraal rots”genoemd.
Het wandelen in Lower Antelope Canyon is veel moeilijker door de smalle trappen van metaal en touw.
Een groot gevaar is de Flash Flood, deze gebeurtenis komt voor tijdens het moesson seizoen wanneer er veel regen valt en het ravijn snel overstroomt. Op 12 Augustus 1997 zijn er 11 toeristen in de Lower Antilope Canyon omgekomen door de Flash Flood.

Antelope Canyon