Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
PortlandMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkWaterval Yosemite National ParkMonument ValleyStrand FloridaCadillac RanchLas VegasDurangoFreedom TrailGlacier Bay National ParkCrater Lake National ParkNiagara FallsBryce Canyon National ParkAlcatraz gevangenisCentral ParkSeattleMount RushmoreLincoln MemorialCountry Music Hall of FameUitzicht IdahoSt PaulBadlands National Park

Atlanta

Staat: Georgia
Oppervlakte (land): 341 km2
Bevolking: ca. 420.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Atlanta is de hoofdstad en de grootste stad van de staat Georgia. Atlanta is een zeer welvarende stad en is het belangrijkste industrie-, verkeers-, handels- en financieel centrum van het zuidoosten van de Verenigde Staten. In hoog tempo zijn in het centrum in de jaren zestig en zeventig reusachtige wolkenkrabbers gebouwd, het openbaar vervoer werd in die periode uitgebreid met een ondergrondse.

Een stukje geschiedenis
Atlanta werd in 1837 gesticht als beginpunt van een spoorlijn naar het noorden (later deel van de Western and Atlantic Railroad). Het nam snel in belangrijkheid toe, maar werd in 1864 in de Burgeroorlog ernstig gehavend. In 1868 werd het de hoofdstad van Georgia. Atlanta was de eerste grote stad in het zuiden van de Verenigde Staten met een zwarte burgemeester (1973). In 1996 vonden in Atlanta de Olympische Zomerspelen plaats.

Zien en doen
De meeste mensen kennen Atlanta als de stad waar de Olympische Spelen van 1996 werden gehouden. Er zijn diverse dingen te zien en te doen in Atlanta, zoals een bezoek aan de grootste Cola-fabrikant van de wereld of aan het CNN Center, één van de grootste nieuwszenders van de V.S., waar je een behind-the-scène-tour kunt krijgen. Een andere attractie is het M.L. King Jr. Historic Site. Dit is de plaats, in Atlanta, waar de man opgroeide die iedereen kent vanwege zijn strijd voor de burgerrechten van Afro-Amerikanen: 'I had a dream'-Martin Luther King. Hij streed tegen de rassenscheidingen die vooral in de Zuidelijke Staten heersten en werd wereldberoemd met zijn toespraak waarmee hij zijn wens voor een gelijk Amerika bekendmaakte aan het grote publiek. Zijn ideeën werden gevormd door zijn ervaringen in zijn thuisplaats Atlanta. In 1954 werd hij benoemd als leider van de gemeente van de Dexter Avenue Baptist Church in Montgomery, Alabama, een plaats waar de segregatie hoogtij vierde. Meer bezienswaardig in Atlanta zijn het Atlanta Memorial Arts Center, het Atlanta Museum, het Carter Presidential Center, het Atlanta Civic Center, het Atlanta Stadium en het Cyclorama (een panoramaschildering van 122 m lengte). Het centrum wordt omgeven door fraaie buitenwijken.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden:
- State Capitol
- Atlanta Memorial Arts Center
- Atlanta Civic Center
- Atlanta Stadium
- M.L. King Jr. Historic Site
- CNN Center
- Stone Mountain Park

Musea:
- High Museum of Art
- Coca-Cola museum
- Atlanta Cyclorama & Civil War Museum

Winkelen:
- Underground Atlanta (ondergrondse "mall")

Attractieparken:
- Six Flags Over Georgia
- White Water Park
- World of Coca Cola
- Georgia Renaissance Festival

Verder:
- Downtown

CNN CenterCoca Coca