Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Glacier Bay National ParkDurangoBadlands National ParkLas VegasMount RushmoreCountry Music Hall of FameCadillac RanchSeattleCentral ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkWaterval Yosemite National ParkSt PaulAlcatraz gevangenisCrater Lake National ParkStrand FloridaFreedom TrailBryce Canyon National ParkMonument ValleyUitzicht IdahoLincoln MemorialNiagara FallsPortland

Austin

Staat: Texas
Oppervlakte (land): 653 km2
Bevolking: ca. 930.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Austin is de hoofdstad van Texas en word ook wel 'Live Music Capital of the World' genoemd. Austin ligt in een bocht van de rivier de Colorado op een aantal heuvels. De universiteitsstad met haar groene parken, bloeiend cultureel leven, high tech industrieën en beroemde music scene is de parel van Texas. Er wonen veel musici in Austin, hoofdplaats van de countryrock. Jaarlijks wordt er het grote muziekfestival South by Southwest gehouden.

Een stukje geschiedenis
Austin werd in 1838 (aanvankelijk onder de naam Waterloo) als hoofdstad van de staat Texas gesticht en is genoemd naar een van de stichters van de staat: Stephen F. Austin.

Zien en doen
Het stadsbeeld wordt beheerst door het roze granieten State Capitol (1888). Andere bezienswaardige gebouwen zijn de 'Old French Legation' (1841) en Governor's Mansion (1856). De Lyndon B. Johnson Presidential Library and Museum ligt op de rand van de campus van de University of Texas. Lyndon B. Johnson is de belangrijkste politicus die Texas heeft voortgebracht. Texaanse geschiedenis vindt u ook in de nabijgelegen Texas State Library en de Governor's Mansion. Een andere trekpleister zijn de Austin's Bats. Onder de Congress Avenue Bridge zitten ca. 1.5 miljoen Mexican free-tailed bats van maart tot november.

Bezienswaardigheden & attracties
Evenementen:
- South by Southwest

Bezienswaardigheden:
- State Capitol
- Zilker Park
- Ladybird Johnson Wildflower Center
- Governor’s Mansion
- Harry Ransom Humanities Research Center
- Congress Avenue Bridge (Austin's Bats)
- 'Old French Legation'
- Texas State Library

Musea:
- Texas Memorial Museum
- Austin Museum of Art
- Jack S. Blanton Museum of Art
- Austin Children's Museum
- Lyndon B. Johnson Presidential Library and Museum

Winkelen:
- SoCo

Austin