Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Crater Lake National ParkWaterval Yosemite National ParkDurangoLincoln MemorialUitzicht IdahoAlcatraz gevangenisNiagara FallsCentral ParkBadlands National ParkSt PaulBryce Canyon National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkMonument ValleyFreedom TrailSeattleMount RushmoreCadillac RanchGlacier Bay National ParkLas VegasPortlandStrand FloridaCountry Music Hall of Fame

Baltimore

Staat: Maryland
Oppervlakte (land): 210 km2
Bevolking: ca. 636.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Baltimore ligt aan de Patapsco aan Chesapeake Bay, is een van de belangrijkste van de Verenigde Staten. Baltimore is het belangrijkste centrum van rooms-katholiek leven in de Verenigde Staten (oudste bisdom, 1789; thans aartsbisdom); er werden in de 19de eeuw belangrijke nationale concilies gehouden. De stad is grotendeels modern. Het gebied rond de Inner Harbor is in de jaren zeventig en tachtig grondig gerestaureerd.

Een stukje geschiedenis
De stad werd in 1729 gesticht als onderdeel van de oorspronkelijke Engelse kolonie Maryland. Die kolonie werd gesticht door George Calvert (Lord Baltimore). Het merendeel van de toenmalige inwoners was katholiek en daardoor is Baltimore in de katholieke kerk nog steeds een belangrijk centrum in de Verenigde Staten en zetel van een aartsbisdom. Baltimore was altijd een stad van immigranten, die er voor vele goedkope arbeidskrachten zorgden. In de Tweede Wereldoorlog werden in Baltimore veel belangrijke militaire producten gemaakt.

Zien en doen
De stad heeft een enorme etnische variatie. Bezoek bijvoorbeeld Little Italy en Little Lithuania voor een dosis multiculturele integratie. Baltimore heeft literaire grootheden voortgebracht als Edgar Allen Poe en H.L. Mencken. De Enoch Pratt Free Library herbergt een speciale verzameling van Edgar Allan Poe (die te Baltimore stierf). Er is een aantal goede musea, w.o. de Walters Art Gallery met middeleeuwse en renaissancekunst (een van de meest kostbare verzamelingen van de Verenigde Staten) en het Baltimore Museum of Art (Aziatische kunst, meubels, sculpturen, schilderijen van o.a. Picasso, Cézanne en Matisse). Ook kunt u een bezoek brengen aan het geboortehuis van de baseball grootheid Babe Ruth (Babe Ruth Birthplace and Museum). Het gebied rond de Inner Harbor is in de jaren zeventig en tachtig grondig gerestaureerd; er bevinden zich daar onder meer het World Trade Center, het Maryland Science Center en het Baltimore Maritime Museum. Opmerkelijke gebouwen zijn onder andere het Civic Center (1962) en een universiteitsgebouw van L. Kahn. Uit 1829 dateren de 70 m hoge Phoenix Shot Tower en het 48 m hoge Washington-monument.

BaltimoreCamden Yards