Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Cadillac RanchCentral ParkLincoln MemorialCountry Music Hall of FameCrater Lake National ParkFreedom TrailGlacier Bay National ParkSt PaulMount RushmoreStrand FloridaMonument ValleyLas VegasUitzicht IdahoWaterval Yosemite National ParkBadlands National ParkPortlandBryce Canyon National ParkAlcatraz gevangenisDurangoMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkSeattleNiagara Falls

Boise

Staat: Idaho
Oppervlakte (land): 165,2 km2
Bevolking: ca. 190.000
Tijdszone: Mountain Standard Time

Algemene informatie
Boise (spreek uit ” boy-see”) is de hoofdstad en de grootste stad van Idaho. De stad ligt aan de Boise River aan de voet van de Rocky Mountains.
Boise is de hoofdstad en grootste stad van de staat Idaho. Boise is het centrum van de handel, bankwezen en de regering van de staat.
Boise is de stad van het onderwijs met de grootste universiteit van de staat met ongeveer 15.000 studenten, 34 basisscholen en 5 middelbare scholen.

Zien en doen
In Downtown Boise vindt je Boise's cultural center, winkels, restaurants en café’s. De stad heeft diverse museums, zoals Boise Art Museum, Idaho Historical Museum, Basque Museum & Cultural Center en het Discovery Center of Idaho. Verder kan je hier veel outdoor activiteiten doen, zoals fietsen en hiken in Boise River Greenbelt of vissen, zemmen en raften in de Boise River. In Bogus Basin Mountain Resort, vlak bij Boise, kun je verschillende wintersport beoefenen, zoals skiën en snowboarden. In Boise is in de lente het Gene Harris Jazz Festival.

Boise