Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Uitzicht IdahoMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCountry Music Hall of FameSt PaulLas VegasGlacier Bay National ParkCrater Lake National ParkFreedom TrailAlcatraz gevangenisDurangoCentral ParkMonument ValleyCadillac RanchLincoln MemorialStrand FloridaPortlandSeattleBadlands National ParkMount RushmoreWaterval Yosemite National ParkBryce Canyon National ParkNiagara Falls

Boston

Staat: Massachusetts
Oppervlakte (land): 124 km2
Bevolking: ca. 575.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Boston, de hoofdstad van Massachusetts, ligt aan de monding van de Charles River in de Massachusettsbaai, en is een belangrijk commercieel en politiek centrum. De stad is zeker geen prototype van een Amerikaanse stad, het contrast tussen moderne architectuur en historische gevels is nergens in Noord-Amerika zo extreem als hier. De stad bezit een rijk cultureel leven, indrukwekkende musea, zoals het Museum of Fine Arts, en talrijke historische sites waaronder de bekende Freedom Trail.

Een stukje geschiedenis
Boston werd als officiële vestiging gesticht door de Massachusetts Bay Company in 1630, en werd door zijn gunstige ligging weldra het centrum van de nieuwe kolonie New England. Aanvankelijk was het een theocratie, bestuurd door krachtige leiders als John Cotton en John Winthrop, maar dit puriteinse bewind eindigde in 1684 toen het charter van de compagnie werd herroepen. Boston speelde een leidende rol in de opstand tegen de tirannieke gouverneur Edmund Andros in 1689, en was in de 18de eeuw steeds meer als handelsstad een centrum van vrijheidsstromingen. Zo braken er in de stad telkens onlusten uit toen na 1763 de Engelse maatregelen strenger werden. In 1770 vond de Boston massacre plaats, een relletje waarbij Engelse soldaten op de menigte vuurden en vijf mensen doodden, in 1773 de Boston tea party (Amerikaanse Vrijheidsoorlog). Boston is in de 19de eeuw snel gegroeid door een enorme toevloed van immigranten uit de Oude Wereld (Ieren, Noren, joden, Italianen). Mede door de immigranten was Boston lange tijd het belangrijkste culturele centrum van de Verenigde Staten, hoewel het op dit gebied thans niet meer het monopolie bezit.

Zien en doen
Boston is de bakermat van de Amerikaanse onafhankelijkheid, en de Freedom Trail voert de bezoeker dwars door de stad naar 16 historische bezienswaardigheden. De Freedom Trail, een looproute van ongeveer 4 kilometer, is aangegeven door een rode lijn op de trottoirs, die de belangrijkste locaties verbindt. Het begint op de Boston Common, het oudste publieke park in Amerika, dat oorspronkelijk gebruikt werd om vee te laten grazen, als legerkamp voor Britse soldaten en als galgenveld.Andere hoogtepunten langs het Freedom Trail zijn het State House, waar de staatsregering van Massachusetts zetelt; de begraafplaats Old Granary, waar revolutionairen als Samuel Adams, John Hancock en Paul Revere begraven liggen; het Old South Meeting House, een kerk waar de burgers de besluiten namen die leidden tot de Boston Tea Party; het Old State House, waar vóór de revolutie de Britse gouverneur zetelde. Voor het gebouw vond de Boston Massacre plaats; Faneuil Hall, een marktgebouw dat ook voor vergaderingen werd gebruikt, samen met de ernaast gelegen Quincy Market is het nu een toeristengebied met veel winkeltjes en kleine restaurants; het North End, het oudste deel van Boston, nu een wijk met veel Italiaanse immigranten, met de Old North Church, waarvan de toren in 1775 door de revolutionairen gebruikt werd om met lichtsignalen aan te geven dat het Engelse leger op weg was om wapens van de patriotten in beslag te nemen. Dit gaf de patriotten de gelegenheid zich op de komst van de Britten voor te bereiden, wat resulteerde in de eerste veldslagen van de revolutie, bij Lexington en Concord. Verder komt u nog langs de USS Constitution, het oudste, officieel nog actieve, oorlogsschip van de Amerikaanse marine, dat deelnam in de oorlog van 1812 tegen de Britten. Mensen die zich interesseren voor cultuur, komen hier niets te kort en vinden in deze stad galeries en musea, zoals het JFK Library and Museum en het Boston Museum of Fine Arts, een van de belangrijkste Amerikaanse musea, heeft o.a. een vermaarde collectie Oost-Aziatische kunst. Er zijn tal van schouwburgen en concertzalen (o.a. de beroemde schelpvormige Hatch Memorial Shell); de stad bezit een eigen orkest, het Boston Symphony Orchestra. Hier onderen nog alle bezienswaardigheden en attracties op een rijtje.

Bezienswaardigheden & attracties
Evenementen:
- Boston Pops

Bezienswaardigheden:
- JF Kennedy Library
- State House
- Old Granary
- USS Constitution and Charlestown Navy Yard

Oude gebouwen:
- Park Street Church
- King's Chapel
- Old Corner Book Store
- Old South Meeting House
- Old State House
- Faneuil Hall
- Paul Revere's House
- Old North Church.

Musea:
- American Academy of Arts and Sciences (1780)
- Museum of Fine Arts

Eten:
- lobsters (kreeft)
- clam chowder (een vissoep)

Verder:
- Freedom Trail
- Boston Common
- Boston Harbor Islands
- Fenway Park (Stadion Boston Red Sox)

BostonFreedom TrailOld Town Meeting HouseFenway ParkPublic Garden