Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Crater Lake National ParkMonument ValleyBadlands National ParkBryce Canyon National ParkMount RushmoreSt PaulMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCentral ParkPortlandUitzicht IdahoAlcatraz gevangenisStrand FloridaGlacier Bay National ParkDurangoFreedom TrailLas VegasLincoln MemorialWaterval Yosemite National ParkNiagara FallsCadillac RanchCountry Music Hall of FameSeattle

Cape Cod

Staat: Massachusetts
Tijdszone: Eastern Standard Time

Cape Cod is een schiereiland aan de kust van Massachusetts. Eigenlijk is het nu een eiland omdat een kanaal het scheidt van het vasteland. Cape Cod betekent zoiets als 'kaap van de kabeljauw'. Het schiereiland kreeg deze naam al van de Europeanen in de vroege 17e eeuw toen er nog geen sprake van kolonisatie was. Er waren toen behalve bij Newfoundland ook al enorm rijke visgronden van kabeljauw bekend in de buurt van Cape Cod. Ieder jaar kwamen er grote vissersvloten uit Europa om hier te vissen. Later bleven sommige vissers het hele jaar aanwezig en vestigden zich ook op Cape Cod. Tegenwoordig is er nog steeds commerciële visserij maar die heeft het moeilijk omdat door overbevissing nog maar weinig kabeljauw is overgebleven op de eens zo rijke visgronden. Door zeebiologen wordt zelfs gevreesd dat de kabeljauw zich niet meer kan herstellen.
Het meeste wordt nu verdiend aan het toerisme; o.a. door de uitgestrekte zandstranden die 's zomers veel vakantiegangers trekken van het naburige New York en Boston.

Cape Cod