Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Alcatraz gevangenisNiagara FallsLas VegasMonument ValleyMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkWaterval Yosemite National ParkDurangoCountry Music Hall of FameBadlands National ParkGlacier Bay National ParkSeattleFreedom TrailUitzicht IdahoBryce Canyon National ParkStrand FloridaSt PaulPortlandCrater Lake National ParkMount RushmoreCentral ParkCadillac RanchLincoln Memorial

Carlsbad Caverns National Park

Carlsbad Caverns National Park is een groot grottenstelsel, dat werd uitgesleten in het kalksteen toen hier nog een binnenzee stand. De vleermuizen die hier ’s avond uitvliegen zijn een grote trekpleister.
Het Carlsbad Caverns National Park is in 1930 opgericht en licht dicht in de buurt van Texas. Het is een beschermdgebied omdat er een enorm grottenstelsel onder de bodem ligt dat al 60 miljoen jaar oud is. Boven de grond ziet het landschap er anders uit als in het grottenstelsel, maar het is net zo spectaculair. Het is een ruig rotsachtig terrein met cactussen die er tussen staan op de steile heuvelruggen die af en toe worden doorsneden door canyons en vele kloven. Zo'n 65 kilometer van het grottenstelsel is al in kaart gebracht, maar niemand weet hoeveel kilometer er nog rest onder de Guadelupa Mountains. In tegenstelling tot vele andere nationale parken is het in het Carlsbad Caverns National Park wel toegestaan om te kamperen met de Backcountry Use Permit pas.

Carlsbad Caverns National ParkCarlsbad Caverns National Park