Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Uitzicht IdahoFreedom TrailGlacier Bay National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCentral ParkAlcatraz gevangenisMount RushmoreWaterval Yosemite National ParkBryce Canyon National ParkSeattleStrand FloridaCountry Music Hall of FamePortlandDurangoMonument ValleyCrater Lake National ParkCadillac RanchNiagara FallsLincoln MemorialLas VegasBadlands National ParkSt Paul

Carson City

Staat: Nevada
Oppervlakte (land): 371,8 km2
Bevolking: ca. 56.000
Tijdszone: Pacific Standard Time

Algemene informatie
Carson City is de hoofdstad van de staat Nevada, een stadje met een rijke historie.
In 1858 is Carson City ontstaan. Carson City ligt in het noordwesten van Nevada. Carson City is een stad van de handel en ontspanning. Ondanks dat Carson City de hoofdstad van Nevada is, heeft de stad nog zijn oude westerse charme vast gehouden en deze wordt nog steeds gezien en gevoeld. Op schaal van hoofdsteden valt Carson City onder de kleinste van de Verenigde Staten.
Carson City ligt in het midden van een prachtig landschap en historische gebieden. De bevolking is erg vriendelijk en meelevend.

Een stukje geschiedenis
De stad is gesticht in 1851in de tijd dat de mijnbouw in Nevada floreerde. In het geval van Carson City betrof dat de inmiddels uitgeputte zilvermijnen. De stad werd genoemd naar de Carson River die weer is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger Kit Carson.

Zien en doen
Carson City is klein, maar heeft een aantal elegante gebouwen en uitstekende historische musea, zoals The Nevada State Museum. Dit museum is gehuisvest in de vroegere Munt Carson en behandelt de geologie en de biologie van de Grote woestijn van het Bassin. In het oude gedeelte van Carson City staan nog veel oude woningen uit de 19e eeuw. In de stad staat ook The Nevada State Railroad Museum. Buiten het historische centrum is Carson City gewoon een moderne stad waar je alle faciliteiten aantreft die je nodig hebt. Verder kun je in de buurt wintersporten.
De stad en het omliggende gebied heeft een rijk historisch aanbod, casino’s en golfbanen.
Carson City heeft een gunstige plaats in Nevada. Carson City ligt slechts in steenworp afstand van Lake Tahoe naar het westen, van Virgina City naar het oosten, van Reno naar het noorden en van Genoa naar het zuiden.
Carson city is de hoofdstad van Nevada. Het is daarom interessant om het State Capitol eens te bezoeken. In dit gebouw bevindt zich een museum, op de tweede verdieping.
Carson City is in bezit van velen parken en picknick ruimtes. Het meest van de parken is in bezit van een tennisbaan, buitenzwembad, atletische sportvelden en speelplaatsen. Als u van de wildernis houdt is hier een overvloed van buiten activiteiten in de buurt.
Een bezoek aan het Spooner Lake, Lake Tahoe en Washoe Lake State Park is erg aan te raden.
Skiërs en snowboarders komen naar Carson City om warm te blijven, maar zijn binnen enkele minuten rijden in het wintersportgebied belandt.
In Carson city rijden er nog ouderwetse locomotieven naar Virgina City. Onderweg gaat u terug in de tijd.
Carson city is een plaats waar men in het weekend moeilijk een hotelkamer kunt vinden. Wij raden u daarom aan om vroeg van tevoren te reserveren.

Carson CityCarson City