Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Central ParkBadlands National ParkCrater Lake National ParkSt PaulFreedom TrailNiagara FallsMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCountry Music Hall of FameCadillac RanchUitzicht IdahoWaterval Yosemite National ParkLas VegasSeattleAlcatraz gevangenisGlacier Bay National ParkLincoln MemorialMonument ValleyMount RushmoreDurangoBryce Canyon National ParkStrand FloridaPortland

Cheyenne

Staat: Wyoming
Oppervlakte (land): 54,7 km2
Bevolking: ca. 55.000
Tijdszone: Mountain Standard Time

Algemene informatie
Cheyenne is de hoofdstad en de grootste stad van Wyoming. Cheyenne doet veel aan zijn cowboyverleden.

Een stukje geschiedenis
Op de plaats van de huidige stad werd op 4 juli 1867 een tentenkamp neergezet als onderkomen voor de bouwers aan de Union Pacific Railroad. Dit was het begin van een nederzetting die uitgroeide tot de huidige stad.

Zien en doen
Een van de bezienswaardigheden is Wyoming State Capitol, die gemaakt is in Corinthian-style met als voorbeeld het Capitol in Washington D.C. In Cheyenne Botanic Gardens kun je diverse soorten tuinen bewonderen die voornamelijk onderhouden worden door vrijwilligers. In het Cheyenne Frontier Days Old West Museum kom je meer te weten over de geschiedenis van Cheyenne en ‘the Old West’. Tijdens Cheyenne Frontier Day elk jaar in juli worden in Cheyenne een grote rodeo gehouden.

Cheyenne Botanic GardensWyoming State Capitol