Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Uitzicht IdahoLas VegasCadillac RanchFreedom TrailMonument ValleyMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCrater Lake National ParkAlcatraz gevangenisNiagara FallsGlacier Bay National ParkCountry Music Hall of FameStrand FloridaMount RushmoreSt PaulLincoln MemorialCentral ParkPortlandBadlands National ParkSeattleBryce Canyon National ParkWaterval Yosemite National ParkDurango

Cleveland

Staat: Ohio
Oppervlakte (land): 202 km2
Bevolking: ca. 460.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Cleveland ligt aan de monding van de Cuyahoga aan Lake Erie. Lange tijd was Cleveland een verloederde stad waar je niet naar toe hoefde te gaan. Maar Cleveland heeft een enorme wedergeboorte doorgemaakt. De binnenstad is opgeknapt, en heeft ondertussen aardige trekpleisters. De stad adverteert zichzelf nu als The New American City.

Een stukje geschiedenis
Cleveland werd in 1796 gesticht; vanwege de centrale ligging, de aanleg van de kanalen en de komst van de spoorwegen groeide de stad uit tot het centrum dat ze nu nog is.

Zien en doen
Hier vind je het Rock and Roll Hall of Fame Museum, waarvan het gebouw is ontworpen door I.M. Pei, die ook het Louvre uitbreidde. Verder zijn er verschillende musea, waaronder het Cleveland Museum of Art (1913) met een belangrijke collectie primitieven, Oost-Aziatische kunst en klassieke oudheden, The African-American Museum, Cleveland Center for Contemporary Art. The Western Reserve Historical Society combineert alle aspecten van de geschiedenis van deze regio. Ook wie wil winkelen kan in Cleveland terecht. De Arcade, gebouwd in 1890, was het eerste overdekte winkelcentrum van het land. The Avenue at Tower City Center, aan de voet van de historische wolkenkrabber, is een van de nieuwste centra. En Cleveland heeft het Cleveland Metroparks Zoo and The RainForest.

Quicken Loans ArenaThe Avenue at Tower City Center