Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
St PaulCrater Lake National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkLincoln MemorialCadillac RanchMonument ValleyBadlands National ParkWaterval Yosemite National ParkMount RushmoreCountry Music Hall of FameGlacier Bay National ParkNiagara FallsFreedom TrailCentral ParkAlcatraz gevangenisPortlandUitzicht IdahoLas VegasDurangoBryce Canyon National ParkStrand FloridaSeattle

Columbus

Staat: Ohio
Oppervlakte (land): 550,5 km2
Bevolking: ca. 730.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Columbus is een hoofstad in Ohio. In 1803 bij het ontstaan van de staat Ohio, werd er getwist over welke stad de hoofdstad zou moeten worden. Er werd daarom een nieuwe stad gesticht in 1812 aan de over van de rivier Scioto. De stad werd vernoemd naar Christoffel Columbus. De stad heeft een centrum voor opleidingen, verzekeringen, technologie en gezondheidszorg.

Zien en doen
In Columbus zijn er velen wereldberoemde unieke gebouwen gebouwd. Enkele voorbeelden zijn de Wexner Center, ontworpen door Peter Eisenman, Rhodes State Office Tower, One Nationwide Plaza en LeVeque Tower.
Op de Scioto Rivier ligt een replicatie van de Santa Maria van Columbus. Hij werd gemaakt in 1992 ter herdenking van het 500ste jaar na de herdenking van de ontdekking door Columbus.
Er is ook een replica gemaakt van het Ohio dorp in de tijd van de Amerikaanse burgeroorlog. Naast het museum kunt u ook een wandeling maken door dit dorp.
De Metro Parken is een groep van 14 hoofdstedelijke parken in de buurt van Columbus. Het park heeft een oppervlakte van 93 km². Er zijn diverse faciliteiten voor wandelaars, fietsers en er wordt veel informatie gegeven over dit park. U kunt er picknicken, boot varen en andere recreatie activiteiten.

Columbus