Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Monument ValleyStrand FloridaGlacier Bay National ParkCrater Lake National ParkAlcatraz gevangenisMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCountry Music Hall of FameUitzicht IdahoLincoln MemorialWaterval Yosemite National ParkLas VegasBryce Canyon National ParkCentral ParkSt PaulSeattleDurangoPortlandBadlands National ParkFreedom TrailMount RushmoreCadillac RanchNiagara Falls

Concord

Staat: New Hampshire
Oppervlakte (land): 166,5 km2
Bevolking: ca. 42.500
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Concord is de hoofdstad van New Hampshire. Concord ligt aan de Merrimack Rivier die ten noorden van Boston in de Atlantische Oceaan uitmondt. Het is een kleine plaats, waar het staatsbestuur vrijwel de enige bezigheid vormt.

Een stukje geschiedenis
Het gebied werd al duizenden jaren bewoond door indianen. Het brede dal van de Merrimack met zijn vruchtbare grond en de goede verbinding over de rivier naar Boston, trok Britse kolonisten uit Massachusetts aan, die er in 1725 een nederzetting vestigden die uitgroeide tot het huidige Concord. In het vervolg van de 18e eeuw ontwikkelde het zich tot een belangrijke plaats. Toen na de Amerikaanse revolutie in 1808 New Hampshire een staat werd, was Concord door zijn centrale ligging de logische keuze om het tot hoofdstad van de nieuwe staat te verklaren. Het in 1819 gebouwde ‘State House’ is het oudste parlementsgebouw van een Amerikaanse staat, dat nog steeds voor parlementszittingen wordt gebruikt.

Zien en doen
De binnenstad bestaat eigenlijk alleen maar uit één straat, Main Street, waar ook het parlementsgebouw van de staat New Hampshire aan ligt, het State House. Een andere bezienswaardigheid is het Christa McAuliffe Planetarium, genoemd naar de lerares uit Concord, die om het leven kwam bij de ramp met de Space Shuttle Challenger in 1986.

Concord