Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Bryce Canyon National ParkStrand FloridaAlcatraz gevangenisPortlandMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCentral ParkLas VegasGlacier Bay National ParkUitzicht IdahoCadillac RanchMonument ValleyCountry Music Hall of FameLincoln MemorialMount RushmoreDurangoCrater Lake National ParkNiagara FallsSt PaulFreedom TrailBadlands National ParkWaterval Yosemite National ParkSeattle

Coos Bay

Staat: Oregon
Oppervlakte (land): 48 km2
Bevolking: ca. 15.000
Tijdszone: Pacific Standard Time

Algemene informatie
Coos Bay is een soort van inham, ongeveer 16 bij 3 km, aan de Stille Oceaan kust in zuid-westelijk Oregon in de Verenigde Staten.
De haven van Coos Bay is de grootste en de diepste tussen San Francisco en de Columbia Rivier.
De Coos Bay, die in het kustbereik begint, stroomt de baai aan de oostelijke kant binnen. De baai gaat langs het havengebied van Oregon en is omringd met bossen, waarvan het hout één van de belangrijkste producten zijn die uit het gebied verscheept worden.

Zien en doen
Ontspanning is een favoriet tijdverdrijf in het hele gebied. Drie spectaculaire staatsparken bieden veel afleidingen aan de bezoekers. De zonsondergang in Bay State Park is door een beschermde baai omringd door een prachtige omgeving. De baai is geschikt voor zwemmen, wat ongewoon is voor de Oregon kust . Het kijken naar de zonsondergang over de oceaan is hier optimaal, het is daarom ook een populaire activiteit. In de nabije omgeving kunt u golfcursussen nemen.

Het Staatspark is het voormalige landgoed van pionier houthakker en reder Louis J. Simpson. Simpson bouwde een luxueus zomerhuis op een landschappelijk hoog punt boven de Stille Oceaan, die later door vuur in 1921 vernietigd werd. Momenteel kunt u in het park mooie tuinen bezichtigen waarin verschillende bomen, struiken, bloemen en planten voorkomen die over de hele wereld voorkomen. De tuin wordt jaarlijks tentoongesteld.
Op de plaats van het huis van de Simpsons heeft u een prachtig uitzicht over de zee en kunt u walvissen zienin de periode van december t/m juni.
Het Cape Arago Staat Park biedt wilde uitzichten op de ruwe zee. Dit park is ook een goede plaats om marinezoogdieren zoals zee-egels, zeeleeuwen en walvissen te bekijken.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden:
- Shore Acres Park- Full of Flowers - 743 acre
- Cheese factory
- Bay Area Foursquare Church
- Church of Christ
- Het Staatspark

Musea:
- Coos Art Museum
- Coos Historical Museum
- Historical Railroad Museum

Attracties:
- Wildlife West Coast Game Park Safari
- Amusement center

Festivals:
- Oregon Coast Music Festival
- South Coast Dixieland Jazz Festval

Nightlife:
- The mill casino

Coos BayCoos Art Museum