Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
SeattleFreedom TrailCadillac RanchLas VegasMount RushmoreWaterval Yosemite National ParkNiagara FallsMonument ValleyCrater Lake National ParkLincoln MemorialGlacier Bay National ParkBryce Canyon National ParkAlcatraz gevangenisPortlandSt PaulCountry Music Hall of FameUitzicht IdahoCentral ParkBadlands National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkDurangoStrand Florida

Dallas

Staat: Texas
Oppervlakte (land): 888 km2
Bevolking: ca. 1.200.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Dallas ligt aan de Trinity. De stad is een van de belangrijkste industrie- en handelscentra in het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Een stukje geschiedenis
De eerste kolonisten vestigden zich hier in 1841. Na de Amerikaanse Burgeroorlog was de stad een toevluchtsoord voor vele Zuidelijken, die er de katoenindustrie brachten. De ontwikkeling van de moderne stad dateert van na de Tweede Wereldoorlog, toen er begonnen werd met vliegtuig- en raketbouw. In 1963 werd te Dallas president John Fitzgerald Kennedy vermoord.

Zien en doen
Bewoners van Dallas vinden het niet leuk, maar nog steeds vereenzelvigen veel mensen de stad met de moord op John F. Kennedy in november 1963. Op de zesde verdieping van de vroegere Texas School Book Depository is nu het 6th Floor Museum gevestigd. Een plexiglazen afscheiding verhindert dat u Lee Harvey Oswalds' positie aan het raam inneemt, maar verder is er sinds die 22ste november weinig of niets veranderd.
Dagelijks komen meer dan duizend bezoekers naar het museum. Het biedt video presentaties, herinneringen zoals de dummy van de voorpagina van de Dallas Morning News die juichte over de speech die JFK later die dag zou gaan houden en honderden foto's. Buiten kunt u op de plek staan vanwaar Abraham Zapruder het beroemdste stukje amateurfilm schoot dat ooit gemaakt is: dertig seconden waarin drie kogels een einde maken aan het leven van een president - en volgens velen aan de onschuld van de Verenigde Staten. In het museum zijn de laatste beelden van die film, het moment suprème, niet te zien - iedereen weet hoe het afliep. De tentoonstelling ontleent zijn kracht aan de authentieke omgeving en maakt ook zonder de fatale beelden diepe indruk op de bezoekers.
Op de `grassy knoll' aan de overkant kunt u rustig overpeinzen of het mogelijk was dat er moordenaars stonden op de brug waar de auto heen reed, of achter het hek op het glooiende grasveldje. Of de beslissende derde kogel nu hier vandaan kwam zal wel altijd onduidelijk blijven, maar zeker is dat een eventuele moordenaar van hieruit niet zou kunnen missen: het verkeer op kleine afstand, gas terugnemend in de bocht. Het museum negeert de `alternatieve theorieën' niet. De tour van het museum eindigt met de stem van Walter Cronkite, de befaamde nieuwslezer, die een evaluatie geeft van John Kennedy. Op die 22ste november, de dag waarvan volwassen mensen nog precies weten waar ze waren toen ze het nieuws hoorden, was het Cronkrite die in de CBS nieuwskamer zijn bril afzette en meedeelde: `President Kennedy stierf om twee uur Eastern Standard Time, 38 minuten geleden'. Hoewel de familie van de president weinig voelde voor een museum dat deze herinnering aan Kennedy bewaart, is het een historische plek als weinig andere in Amerika, en een museum dat de plek èn de gebeurtenis op zijn plaats zet zonder smakeloos te worden.
Elders in Dallas kunt u ook het JFK Assassination Information Center bezoeken, waar de samenzweringstheorieën de overhand hebben.
Een andere trekpleister is het Museum of the Americas. Dit museum is onderdeel van het Dallas Museum of Art.

Dallas SkylineDallas Skyline avondDallas Skyline schemering