Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Country Music Hall of FameUitzicht IdahoLas VegasStrand FloridaFreedom TrailGlacier Bay National ParkLincoln MemorialCentral ParkAlcatraz gevangenisMount RushmoreNiagara FallsSt PaulCadillac RanchDurangoSeattleMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkBryce Canyon National ParkWaterval Yosemite National ParkBadlands National ParkMonument ValleyPortlandCrater Lake National Park

Dayton

Staat: Ohio
Oppervlakte (land): 146,7 km2
Bevolking: ca. 160.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Dayton is gevestigd in de Miami Valley Regio in Ohio.
Velen technische uitvindingen zijn in deze stad ontwikkeld. De stad was ook de thuisplaats van de broers Wright en de dichter Paul Laurence Dunbar en de ondernemer John H. Patterson.

Een klein stukje geschiedenis
Op de plaats waar nu Dayton ligt, waren er in de 18e eeuw velen gevechten tussen de Fransen en Indiaanse volkeren. Het noord westen werd geterroriseerd door de kolonisten. Het gebied werd opgeknapt en verbeterd, om het zo ook voor de kolonisten leefbaar te maken.

Zien en doen
Dayton beschikt over een hele hoop rijkdom. Het heeft velen attracties voor jong en oud.
In de gehele stad is er een grote variëteit aan winkels, boetiekjes, markten en passages, waar u de meeste unieke dingen kunt kopen of bekijken.
In Dayton kunt u het nationale museum van de US Air Force bezoeken.Deze is gevestigd in Dayton, dichtbij Wright Patterson Air Force Base.
In Dayton zijn er diverse parken te vinden. Subwatch Indian Village, ook wel bekend als Archaeological Park, is een park uit de 12de eeuw van de Indianen. Het park is geherstructureerd en er is een museum gebouwd. De bezoekers kunnen veel zien en lezen over de geschiedenis van de Indianen in Miami Valley. De Subwatch Indian Village staat geschreven in het National Register of Historic Places. Ondek ook de 12.000 acres van natuurgebied Montgomery. Velen stromende riviertjes, dichte bosgebieden, uitgestrekrte weides maken dit park aantrekkelijk. Er worden mogelijkheden geboden om te vissen, wandelen, fietsen, paard rijden en bootje varen. In het park leven velen wilde dieren, die beschermt worden.
In de avond worden er verschillende toneelstukken en operaconcerten georganiseerd. In de Victoria Theater worden er ballet shows, films, concerten en nog veel meer gegeven.
In het Fraze Pavilion worden ook velen nationale en internationale musicals en concerten gehouden.
Het zuiden van Dayton ligt de Great Miami Rivier en in de buurt van deze rivieren spelen zich velen evenementen en concerten af.

Bezienswaardigheden & attracties
Musea:
- Carillon Historical Park
- Americas Packard Museum
- Dayton Aviation Heritage National Historical Park
- Dunbar House

Dunbar HouseAmericas Packard Museum