Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Morning Glory Pool - Yellowstone National ParkBadlands National ParkDurangoSeattleCentral ParkAlcatraz gevangenisCadillac RanchPortlandUitzicht IdahoNiagara FallsFreedom TrailGlacier Bay National ParkCrater Lake National ParkBryce Canyon National ParkCountry Music Hall of FameWaterval Yosemite National ParkSt PaulLincoln MemorialStrand FloridaMonument ValleyLas VegasMount Rushmore

Denver

Staat: Colorado
Oppervlakte (land): 401 km2
Bevolking: ca. 555.000
Tijdszone: Mountain Standard Time

Algemene informatie
Denver ligt in het centrale deel van de staat Colorado op de grens van de prairie en Rocky Mountains. Als we aan Denver denken dan zien vele mensen de Hollywood beelden voor zich van cowboys, saloons, het opdrijven van longhorns over de uitgestrekte prairie met de machtige Rocky Mountains in de verte. Denver is voornamelijk in western films is te zien. Denver was in de vorige eeuw de hoofdstad van het wilde westen. Tegenwoordig is Denver is een moderne stad.

Een stukje geschiedenis
Denver is ontstaan door versmelting (1860) van de steden Auraria en St. Charles (in 1858 Denver genoemd naar de toenmalige gouverneur), beide gesticht ten tijde van de goldrush van 1859. Ze dankte haar opkomst aanvankelijk aan de winning van goud en (later vooral) zilver; na het instorten van de zilvermarkt in 1893 werd de veehouderij de belangrijkste inkomstenbron. Thans behoren de Denver Union Stockyards tot de grootste veemarkten van de Verenigde Staten.

Zien en doen
Vlakbij downtown Denver vindt je het State Capitol dat stamt uit 1887-1899 en een met bladgoud overtrokken koepel heeft. Vanuit het Capitol is het een korte wandeling naar verschillende Denver bezienswaardigheden. De U.S. Mint is een van de plaatsen in Amerika waar de munten worden geslagen, en er worden regelmatig rondleidingen gegeven. In dezelfde omgeving vind je het Molly Brown House Museum . Dit museum is gevestigd in het voormalige huis van de "Unsinkable Molly Brown". Deze dame is rond de eeuwwisseling vanuit arme kringen omhoog geklommen in de rijke Denver society. Ze werd beroemd als een van de overlevenden van de Titanic ramp.
Ook zijn hier een aantal musea te vinden die de historie van dit gebied belichten. In het Denver Art Museam bijvoorbeeld is kunst van Amerikaanse schilders uit de 19de eeuw te vinden, indiaanse kunst en oude Chinese kunst. De 16th Street Mall in downtown Denver is een lange winkelstraat waar je kunt wandelen en allerlei winkeltjes kunt bekijken. Als je moe wordt kun je de gratis shuttlebus pakken die de mall op en neer rijdt. De ongeveer een mijl lange mall eindigt in het oude gedeelte van Denver: LoDo (Lower Downtown). LoDo heeft een aantal gezellige straten waar de meeste gebouwen niet zijn veranderd sinds de cowboys ze vroeger bezochten, met restaurants, cafés, een van Denvers grootste boekwinkels (Tattered Cover) en vele andere kleine gezellige winkeltjes. Hier ligt ook het baseball stadion van de Colorado Rockies, Coors Field. Op wat grotere afstand van het centrum, bij het voormalige Lowry Airforce Base ligt "Wings Over the Rockies Air and Space Museum". Liefhebbers van oude en nieuwe vliegtuigen kunnen hun hart ophalen. Het museum is direct te herkennen aan de grote B-52 bommenwerper die voor de deur geparkeerd staat. 

Omgeving Denver
In Golden is een bezoek aan de Coors bierbrouwerij leuk en aan Buffalo Bill Museum & Grave. Een andere brouwerij in de buurt is Anheuser-Busch Brewery bekend van Budweiser in Fort Collins. Hier zijn rondleidingen te krijgen. Voor rondleidingen door brouwerijen geldt dat je ouder moet zijn dan 21 jaar (drank leeftijd).

Littleton, vroeger een voorstadje van Denver, heeft een museum die het harde leven van de pioniers op een interessante wijze in beeld brengt. Op een gebied van enkele hectare is hier een openluchtmuseum met een boerderij, woonhuis, school en verschillende werkplaatsen zoals die in de vorige eeuw in dit gebied te vinden waren. In de zomer periode zijn mensen in klederdracht aanwezig om te laten zien hoe het leven toen was. Zij antwoorden vragen van bezoekers op grappige en leerzame wijze. Dit museum is gratis.

Boulder, met name het wandel en winkelgedeelte in de buurt van Pearl Street is interessant. Als je vanuit Boulder doorrijdt de bergen in kun je een bezoek brengen aan: Nederland. Het is een mini dorpje, maar de naam spreekt ons tot de verbeelding.

Estes Park, is een dorp dat aan de rand ligt van het Rocky Mountain National Park. Het dorp is klein en kun je lopend bezoeken, het park is groot en een auto is onmisbaar, maar vergeet niet de auto af en toe aan de kant te zetten en een stukje te lopen.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden:
- Denver Botanic Gardens
- State Capitol
- Molly Brown House Museum
- Coors Field
- Coors brewery
- Anheuser-Busch Brewery

Attracties:
- Six Flags Elitches Gardens
- Lakeside Amusement Park
- Waterworld.
- Ocean Journey Aquarium

Musea:
- Denver Art Museum
- Denver Museum of Nature & Science
- Denver Firefighter’s Museum
- Denver History Museum
- Forney Transportation Museum
- Denver Children’s Museum
- Wings Over the Rockies Air and Space Museum
- Buffalo Bill Museum & Grave

Winkelen:
- 16th Street Mall
- Park Meadows Mall
- Factory Outlets (Castle Rock)
- Cherry Creek Mall
- Flatiron Crossing

Verder:
- Denver Mountain Parks
- Lower Downtown
- Littleton
- Boulder
- Estes Park

DenverDenverMolly Brown House MuseumDenver Nuggets (basketbal)Six Flags