Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Uitzicht IdahoMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkMount RushmoreCountry Music Hall of FameWaterval Yosemite National ParkSt PaulStrand FloridaBryce Canyon National ParkBadlands National ParkLincoln MemorialMonument ValleyCadillac RanchGlacier Bay National ParkCentral ParkCrater Lake National ParkPortlandDurangoFreedom TrailSeattleNiagara FallsAlcatraz gevangenisLas Vegas

Des Moines

Staat: Iowa
Oppervlakte (land): 196,3 km2
Bevolking: ca. 194.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Des Moines (spreek uit "de Moyne") is de hoofdstad van Iowa. Hij ligt aan de samenvloeiing van de Des Moines en de Raccoon in het hart van de Corn Belt (een groot landbouwgebied waar traditioneel veel maïs en andere graansoorten worden verbouwd). In Des Moines zijn veel hoofdkantoren van verzekeringsmaatschappijen gevestigd.

Een stukje geschiedenis
De stad is gesticht in 1846.

Zien en doen
Het Capitol van Des Moines heeft als een van de weinige Amerikaanse Capitols een koepel die met echt goud is bekleed (gebouwd tussen 1871 en 1896). In het Des Moines Art Center vindt je werk van o.a. Edward Hopper, Georgia O'Keefe en Henri Matisse. Verder zijn er nog vele andere bezienswaardigheden en attracties.

Des MoinesDes Moines