Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
DurangoBryce Canyon National ParkNiagara FallsStrand FloridaMonument ValleyWaterval Yosemite National ParkCrater Lake National ParkAlcatraz gevangenisBadlands National ParkMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkCadillac RanchFreedom TrailCentral ParkGlacier Bay National ParkLincoln MemorialCountry Music Hall of FameSt PaulUitzicht IdahoMount RushmoreSeattleLas VegasPortland

Detroit

Staat: Michigan
Oppervlakte (land): 360 km2
Bevolking: ca. 900.000
Tijdszone: Eastern Standard Time

Algemene informatie
Detroit is gelegen in de staat Michigan. Detroit bevindt zich aan de oevers van de Detroit River tussen Lake Erie en Lake Saint Clair. Detroit staat vooral als Motor City/Motown bekend, omdat het hoofdkwartier van General Motors, Ford Motors Company en de Noord Amerikaanse hoofdkwartieren van DaimlerChrysler en Volkswagen hier gevestigd zijn.

Een stukje geschiedenis
De stad is ontstaan rond het door de Fransman A. de la Mothe Cadillac in 1701 gestichte Fort Pontchartrain du Détroit. Het fort werd in 1760 door de Engelsen veroverd, en met de kolonisatie van Michigan en de opkomst van scheepvaart en spoorwegverkeer ontwikkelde de stad zich in rap tempo tot een belangrijk centrum van handel en industrie (19de eeuw; scheepsbouw). Rond 1900 begon Henry Ford met de bouw van automobielen (in Dearborn, thans opgenomen in de agglomeratie Detroit), later gevolgd door andere fabrikanten. De bevolking nam snel toe door immigratie van fabrieksarbeiders, w.o. veel zwarten, wat in de eerste helft van de 20ste eeuw leidde tot sociale onrust en rassenconflicten (1943, 1967). In de jaren zeventig maakte de automobielindustrie een ernstige crisis door (concurrentie Japanse fabrikanten; economische recessie), met grote werkeloosheid onder m.n. zwarte jongeren tot gevolg. Detroit was in de periode 1805-1847 de hoofdstad van het territorium (sinds 1837 staat) Michigan.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden:
- Detroit Zoo
- Detroit Science Center

Moderne bouwkunst:
- Renaissance Center
- het Civic Center
- Cultural Center

Bruggen
- Ambassador Bridge

Musea:
- Motown Historical Museum
- Detroit Institute of Arts
- Charles H. Wright Museum of African-American History,
- Detroit Historical Museum
- Henry Ford (in Dearborn)
- Cranbrook Institute of Science

Verder:
- MGM Grand Casino

DetroitDetroit