Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Uitzicht IdahoAlcatraz gevangenisStrand FloridaCadillac RanchMonument ValleyMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkDurangoPortlandCountry Music Hall of FameCrater Lake National ParkGlacier Bay National ParkFreedom TrailCentral ParkWaterval Yosemite National ParkSeattleLincoln MemorialSt PaulMount RushmoreLas VegasBadlands National ParkBryce Canyon National ParkNiagara Falls

Duluth

Staat: Minnesota
Oppervlakte (land): 226,2 km2
Bevolking: ca. 87.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
Duluth is vernoemd naar Daniek Greysolon, Sieur du Lhut, de eerste Europese ontdekkingsreiziger in het gebied. De stad is echt een haven stad en ligt in het meest westelijke punt van Lake Superior, het werelds derde grootste meer. De stad ligt in de omgeving van de Great Lakes, Erie Canal en de Seant Lawrence Seaway. Wisconsin en Duluth vormen samen de Tweeling Havens. Ze zijn samen de belangrijkste havens van de Great Lakes. De materialen die in de havens verscheept worden zijn ijzererts en graan.

Zien en doen
Wanneer u van winkelen houdt, is Duluth een leuke en interessante plek om te bezoeken. Er zijn honderden speciaalzaakjes te vinden. De plekken waar velen winkels te vinden zijn, zijn de Miller Hill Mall met 200 verschillende winkels, de Holiday Center Mall & Downtown Shopping District met 100 winkels bij skywalk, juweliers en cadeau winkels en Canal Park Shops met winkels aan de waterkant, regionale kunst alteliers, antieke winkels, kledingzaakjes, boekenwinkels en speelgoedwinkels etc. In het centrum van Duluth zijn meer dan 50 verschillende restaurants op loop afstand van elkaar verwijderd. Vooral de lokale keuken van Duluth is erg populair. Duluth is in bezit van Amerikaans enige zoet water aquarium, genaamd het Great Lakes Aquarium. Een andere grote trekpleister voor toeristen is de Aerial Lift Bridge.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden:
- Glensheen Historic Estate
- Lake Superior & Mississippi Railroad
- Lake Suprior Zoo 
- Sawtooth Mountain Park 
- Lusten Mountains 
- Vista Fleet Sightseeing 

Attracties:
- The Edge, een groot water attractiepark voor alle leeftijden. 
- Black Bear Casino 
- Carnaval thrillz 
- Duluth ONIMAX Theatre 
- Renegade Comedy Theatre

Duluth