Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Uitzicht IdahoCrater Lake National ParkSt PaulBadlands National ParkFreedom TrailDurangoNiagara FallsAlcatraz gevangenisCadillac RanchStrand FloridaMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkMount RushmoreBryce Canyon National ParkCentral ParkCountry Music Hall of FameSeattlePortlandGlacier Bay National ParkLincoln MemorialLas VegasMonument ValleyWaterval Yosemite National Park

Durango

Staat: Colorado
Oppervlakte (land): 123.811 km2
Bevolking: ca. 15.000
Tijdszone: Mountain Standard Time

Zien en doen
In Durango zijn er verschillende activiteiten te ondernemen, zoals wandelen in een van de natuur parken, raften, mountainbiken, vissen of een jeep safari ondernemen.
Een echte aanrader is om een bezoek te brengen aan het Vallecito Lake.
Vallecito Lake is een van de grootste en mooiste water gebieden in Colorado.
Het ligt in het hart van San Juan National Forest. Het meer biedt een variatie aan logies en recreatieve gelegenheden.

The Upper Animas heeft een extreem sterke stroming wat veel deskundigheid vereist om hier te raften. The Lower Animas heeft ook een sterke stroming, maar is daarentegen een perfect avontuur voor alle leeftijden en bekwaamheden om hier te raften. Als u deze wild beleving wilt ervaren moet u na april naar Durango gaan, want dan begint het raft-seizoen en deze eindigt weer in September. Dit is omdat tussen April en September het water hogere is in de rivier. Dit komt door het smeltwater, wat uit de bergen komt.
Spaanse verkenners noemden de rivier "El Rio de las Animas Perdidas" of "The Riveer of The Lost Souls", in 1776 nadat enkele verkenners op de rivier reisden en verdwenen. Hun lichamen werden nooit gevonden en de mensen van het gebied geloofden dat de zielen van de verloren mannen daarom naar het Vagevuur zouden gaan.

Een wintersport liefhebber raden wij aan om naar het Durango Mountain Resort in Purgatory te gaan. Ongeveer 40 km van het noorden van de stad, verborgen in San Juan Mountain ligt het Durango Mountain Resort. Het is bekend om het uitzicht over de La Plata Mountain Ranges. Durango Mountain Resort is het hele jaar door een druk bezochte wintersport plek.
Het resort biedt ook snowcat reizen, snowmobiling, Noords skiën en ar ritten aan.
Winterevenementen op de berg zijn onder andere het Ski Fiets Amerika Festival, Dave Spencer Ski Klassieker en het Wolverton Telemark Festival.

In Durango kunt u de unieke kans grijpen om in de voetstappen van de verdwenen Anasazi beschaving te lopen. Er zijn daar meer dan 200 unieke cliff woningen gevonden, unieke kunstvoorwerpen en rotstekeningen Het is een wereld cultureel Erfgoed. In het Historische Reiziger tijdschrift werd het Mesa Verde National Park genoemd als “de historische hot spot”. Het park is het gehele jaar te bezichtigen.

Om uw vakantie nog completer te maken zou u een bezoek kunnen brengen aan de Durango Trimble Hot Springs & Spas.

Over overige bezienswaardigheden en attracties kunt u hier onder lezen.

Bezienswaardigheden & attracties
Bezienswaardigheden: 
- Durango Train met de Narrow Gauge Railroad;
De Durango trein is een hele oude stoomlocomotief.
De locomotief rijdt 73.6 km door het San Juan National Forest. Het spoor is in 1882 gebouwd.
Het uitzicht die de passagiers krijgen tijdens hun rit in de locomotief is erg spectaculair.

Musea: 
- Animas Museum;
Binnen de muren van de historische 1904 Animas Stadsschool ligt de fascinerende wereld van La Plata Provincie Geschiedenis. Doormiddel van het bekijken van de tentoonstellingen, foto archieven en onderzoeken die gedaan zijn, gaat u terug naar de vroegere dagen van Durango.
- Downtown Durango Gallery Walk

Parken:
- San Juan National Forest;
Dit bos heeft een afmeting van 1,869,931 acres.
Er zijn Alpenmeren, ravijnen,watervallen, geologische formaties, historische mijnen en brede variaties in hoogte karakteriseren dit gebied. Archeologische ruïnes van de oude Pueblo mensen zijn op de Chimney Rots bewaard.

DurangoRaften in Durango