Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Morning Glory Pool - Yellowstone National ParkBryce Canyon National ParkCrater Lake National ParkAlcatraz gevangenisCentral ParkCountry Music Hall of FameNiagara FallsStrand FloridaPortlandMount RushmoreMonument ValleyFreedom TrailSeattleLas VegasLincoln MemorialSt PaulGlacier Bay National ParkCadillac RanchUitzicht IdahoDurangoWaterval Yosemite National ParkBadlands National Park

Eugene

Staat: Oregon
Oppervlakte (land): 104,80 km2
Bevolking: ca. 150.000
Tijdszone: Pacific Standard Time

Algemene informatie
De stad van Eugène is de provinciehoofdstad van Oregon. Eugène ligt in het zuid-einde van de Willamette Vallei, bij de samenvloeiing van de Mckenzie en Willamette rivieren, en ligt ongeveer 100 km ten oosten van de kust van Oregon. Eugène is de derde stad in grootte(geschatte bevolking 148.595 inn 2006), en lang tweede stad van de staat na Portland, maar werd ingehaald door Salem in termijnen van bevolking rond 2004.

Eugène geniet van een nationale reputatie als een van de meest leefbaar steden in het land.
In Eugène ligt de Universiteit van Oregon. De stad valt ook op door zijn natuurlijke schoonheid, politieke activisten, alternatieve levensstijlen, ontspanningsgelegenheden (dit zijn voornamelijk fietsen, raften en kajakken) en diverse kunststijlen. Het motto van Eugène is "De geweldigste stad van de kunsten van de wereld en buitenzijn".
De bekende Nike onderneming is in Eugene begonnen.

Zien en doen
In Eugène zijn er veel fitness en recreatie gelegenheden. De stad is een van de grootste fietssteden in de V.S. Hiervoor zijn veel fietspaden aangelegd. De paden lopen langs de Willamette Rivier en door parken en tuinen en zelfs langs het winkelcentrum.
Op een aangename dag kunt u een bootje huren om op de Willamette Rivier te varen. Bij het Fern Ridge Lake, iets buiten het centrum kunt u picknicken, zwemmen en kamperen.
Het Fern Ridge Lake is ideaal voor vissers. Er zwemt forel en meerval.
Indien u voor raften kiest, is de Mckenzie Rivier, dichtbij Eugène geschikt.

De Universiteit van Eugène is ook een toeristische attractie. De 250 acre campus, genaamd de U van O, heeft prachtige gebouwen, sommige dateren uit 1870. Het is er schaduwrijk en er is een mooi landschap.
Er zijn enkele musea te bezoeken. De U van O huisvest het Museum van Kunst en bezit een uitstekende verzameling van Aziatische kunst, evenals Afrikaanse kunst, Russische beeld schilderijen, Rodin beeldhouwwerken en andere diverse tentoonstellingen. De U van O concentreert zich met het Museum van Natuurwetenschap op de oude mensen en dieren van Oregon, evenals diverse tentoonstelling van andere culturen.

Bekend door zijn culturele evenementen, is het Hult Center voor de kunst in Eugene. Het Hult Center organiseert balletten, symfonieën en opera in verschillende hallen. Het internationaal bekende Oregon Bach Festival, met meer dan 40 concerten in de Concert Hal en het Hult Center in de Universiteit wordt georganiseerd, biedt de muziek van Bach, Brahms, Mozart en andere klassieke componisten en ook de muziek van de 20ste eeuw.
Op zaterdag is er in het centrum een buitenmarkt, waarbij veel handarbeid, voedselkramen en muziek voorkomt. Deze markt is elke zaterdag van april tot midden-december. Het is een goede plaats om voor handgemaakte spullen te winkelen
Eugène is de tweede grootste stad van Oregon wat betreft de populariteit voor reisbestemming.
De wijn proeverij is altijd plezier en er zijn enkele wijngaarden en wijnmakerijen binnen 48km van Eugène. Hinman Wijngaarden, die in een Europese uitstekende stijl zich specialiseert, biedt reisjes en dagelijkse proeverijen.
Parken
Hendricks Park en Owen Rose Garden zijn twee bezienswaardigheden voor tuinliefhebbers. Hendricks Park en Owen Rose Garden hebben fantastische tentoonstellingen van rododendrons, azalea's, rozen en andere decoratieve planten. Hendricks Park is te vinden op het hoogste punt van de Zuidoostelijke Heuvels van Eugène en de Rose Garden ligt op een gunstige plek bij de Willamette Rivier.

EugeneUniversity of Oregon