Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Country Music Hall of FameAlcatraz gevangenisLas VegasSt PaulMount RushmorePortlandFreedom TrailStrand FloridaCadillac RanchCrater Lake National ParkUitzicht IdahoMonument ValleyLincoln MemorialMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkGlacier Bay National ParkWaterval Yosemite National ParkNiagara FallsBadlands National ParkCentral ParkDurangoSeattleBryce Canyon National Park

Fairbanks

Staat: Alaska
Oppervlakte (land): 82,5 km2
Bevolking: ca. 30.000
Tijdszone: Alaska Standard Time

Algemene informatie
Fairbanks is een stad die midden in de wildernis ligt en is na Anchorage, de tweede stad van Alaska. Tijdens de goldrush in de late 18e eeuw is Fairbanks gegroeid tot een belangrijk handels- en transportstad. Fairbanks heeft meer dan 20 uur daglicht gedurende half mei tot en met juli.
Fairbanks wordt ook wel 'The Golden Heart of Alaska' genoemd, dit refereert naar het karakter van de inwoners, maar ook naar het ontdekken van goud in 1902.
Omdat Fairbanks de tweede stad van Alaska is vind je hier de nodige voorzieningen op het gebied van winkels. Veel winkels liggen hier net buiten de stadsgrens, waardoor er geen salestax betaald hoeft te worden voor de boodschappen.

Zien en doen
Fairbanks heeft niet zo heel veel te bieden qua natuurschoon. Wel kan iets ten noorden van de stad een bezoekerscentrum van Alyeska Oil bezocht worden, waar ook de bekende Alaska pijpleiding weer te bezichtigen is. Fairbanks moet vooral gezien worden als startpunt van excursies naar de Yukon rivier, de poolcirkel of zelfs de Noordelijke IJszee bij Prudhoe Bay.
Verder lonen de universiteit met zijn natuurhistorisch museum de moeite. Doorgaans is er ook een show door Eskimo’s uit het hoge Noorden.
Het themapark Alaskaland gunt u een blik op de pioniersmentaliteit en de ontwikkeling van Alaska.

Fairbanks