Neem contact met ons op:

085-6255920
info@usatours.nl

Logo SGR Logo Calamiteitenfonds
Las VegasCadillac RanchBadlands National ParkCentral ParkLincoln MemorialSt PaulBryce Canyon National ParkPortlandMount RushmoreMonument ValleyCrater Lake National ParkStrand FloridaMorning Glory Pool - Yellowstone National ParkWaterval Yosemite National ParkCountry Music Hall of FameGlacier Bay National ParkUitzicht IdahoAlcatraz gevangenisNiagara FallsFreedom TrailDurangoSeattle

Fargo

Staat: North Dakota
Oppervlakte (land): 98,3 km2
Bevolking: ca. 93.000
Tijdszone: Central Standard Time

Algemene informatie
De stad Fargo is het economisch centrum van een gedeelte van noordoost Dakota en van een gedeelte van noordwest Minnesota.

Een stukje geschiedenis
De spoorwegen speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van Fargo. De stad werd vernoemd naar William G. Fargo. Hij was de directeur van de Northern Pacific Railroad.
Fargo stond bekend als ruwe en wilde stad, die in bezit was van velen bordelen en bars.
De bevolking begon snel te groeien na de komst van velen kolonisten en de tenten en barakken werden vervangen door hoge houten gebouwen.
In 1893 breekt er een grote ramp uit. Er was een grote brand ontstaan, die begon in de Front Street, wat nu de Main Avenue is.
Er waaiden op dat moment een sterke wind en er werd een groot deel van de binnenstad verwoest.
Maar in minder dan een jaar werden er 246 nieuwe gebouwen gebouwd. Velen van deze gebouwen zijn nog intact.

Zien en doen
Fargo heeft een centraal zakendistrict en een commercieel gebied met unieke winkel en vermaak gelegenheden. De binnenstad van Fargo is verbonden met de binnenstad van Moorhead doormiddel van 3 bruggen die de Red River oversteken.
Fargo biedt een betrekkelijk grote verscheidenheid van culturele gelegenheden voor een stad van zijn afmeting. Dit is hoofdzakelijk te danken door de 3 universiteiten in de stad, die velen evenementen en theaterstukken organiseren.
Er zijn ook enkele privé-theaters in de stad inclusief het Gemeentetheater van Fargo en Moorhead, Theater “B” in de binnenstad van Fargo, Ursa Major Theater Company en de Entertainment Company.
Wanneer u van muziek houdt kunt u een bezoek brengen aan de Fargo-Moorhead Opera of één van de jazz concerten en symfonieorkesten.
Het Prairie Art Museum in de binnenstad van Fargo is het grootste museum van kunst in de staat.
Er zijn nog enkele andere musea, zoals het Children’s Museum op de Yunker Boederij, het Fargo Air Museum, The Courthouse Museum, The Roger Maris Museum, het North Dakota State Museum en de Bonanzaville, een nagemaakt dorp met velen historische gebouwen van de regio.
In Frago zijn er verschillende parken te vinden. In velen parken zijn er diverse golfterreinen. Rose Creek heeft een restaurant en biedt in de zomer golflessen aan.

Fargo